CS:GO: ENCE - Astralis

ESL Pro League | ENCE - Astralis | 17.9.2022 | 20:30
Kohde sulkeutuu: 17.09.2022 20:30
ESL Pro Leaguen C-lohkossa on lohkovaiheen toiseksi viimeinen ottelukierros edessä. Lauantaina 17. syyskuuta illan päätteeksi noin 20:30 kohtaavat kansainvälinen ENCE ja tanskalainen Astralis, jotka molemmat ovat tähän mennessä voittaneet yhden ja hävinneet kaksi ottelua. Jatkopaikkojen osalta mitään ei ole vielä ratkennut, mutta selvää on, että tämän ottelun häviäjällä alkaa olla tukalat paikat.Kesätauolla kaksi pelaajaa vaihtaneen ENCEn HLTV-ranking on 16. Uudistuneen joukkueen taival lähti mukavasti käyntiin, kun Pro Leaguen avausottelussa HEETista irtosi selvä voitto niin Dust2:ssa kuin Vertigossakin. Vastus ei toki ollut kovin mahdollinen, joten todellisuus iski vasta toisessa ottelussa Heroicia vastaan: erot eivät olleet valtavan suuret, mutta Heroic onnistui nappaamaan voiton sekä Ancientissa että Vertigossa. Kolmannessa ottelussa vastaan asettui pirteässä vireessä oleva MOUZ, joka otti käyttöön vahvimman aseensa Miragen ja otti siellä odotetun voiton. ENCE päätyi valitsemaan Overpassin, josta tuli suuren mittaluokan pannukakku: suomalaisorganisaatiolla ei ollut oikein minkäänlaista ideaa vastustajan selättämiseen, ja T-puoli päättyikin rumaan 3–12-tappioon. CT-puolella ei tullut ensimmäistäkään kierrosvoittoa. Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä MOUZ onnistui kääntämään monet alivoimatilanteet omaksi edukseen ja oli kaiken kaikkiaan valmiimman oloinen tiimi. Paikoitellen syntyi vaikutelma, ettei tiiminsisäinen kommunikaatio aivan vielä toiminut optimaalisesti.

Tanskalaisvastustaja Astralis on rankingnelonen. Joukkueen liigaurakka alkoi kelpo otteita viime aikoina esittänyttä Complexitya vastaan: Astralis vei Infernon, mutta vastustaja voitti tiukan Nuken ja Dust2:n. Toisessa ottelussa MOUZia vastaan tanskalaistiimi oli vahvempi sekä Infernossa että Nukessa. Kolmas ottelu HEETia vastaan oli ehdottomasti pettymys, sillä vaikka Astralis voitti Infernon, hävisi se Dust2:n ja jopa Nuken. Aivan eivät pelit siis ole putkeen menneet, vaikkakin koko loppukesän mittakaavassa on suoritustaso ollut tuttua Astralista. Astralista voisi luonnehtia hyväksi top 10 -joukkueeksi, joka voi hyvänä päivänä voittaa melkeinpä minkä tahansa joukueen, mutta missään nimessä takuuvarmasta suorittajasta ei ole kyse.

Astralis paha vastustaja


ENCE ei tunnetusti pelaa Infernoa lainkaan, joten se on poissuljettu kartta. Astralisin ykkösbanni puolestaan on useimmiten Vertigo. Tämä saattaa olla harmi ENCEn kannalta, sillä ENCE on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan valinnut juurikin sen. Tilastokirjoissa kummankin joukkueen ykkösvalinta on Nuke, tosin vielä on hieman epäselvää, mikä nyky-ENCEn suhtautumisen kyseiseen karttaan on – ainakaan vielä Eetu "sAw" Sahan valmentama miehistö ei sitä ole valinnut. Jos sen pelaaminen epäilyttää, ei sitä välttämättä kannata tälläkään kertaa valita, sillä kyseessä on Astralisille hyvä kartta ja siellä tanskalaiset voittivat joukkueiden viime kohtaamisessa. Overpass ja Ancient voisivat olla ENCEn potentiaalisia valintoja, mutta kummassakin niissä viimeaikainen saldo on ollut murheellinen. Vahvin kortti lienee Dust2, jossa vastustajan viimeisimmät tulokset eivät ole olleet vahvoja.

Ottelu on ennakkoon arvioiden varsin tasainen, ja kertoimissa on hajontaa voittajasuosikin suhteen. Astralis on aiemmissa kohtaamisissa osoittanut olevansa viheliäinen vastustaja ENCElle, ja varsinkin nyt, kun uusi kokoonpano ottaa ensi askeleitaan kilpailuotteluissa, kallistuu vaakakuppi tanskalaisten suuntaan. ENCEn pelit eivät aivan optimaalisesti ole menneet, eikä joukkueelle ole vielä muodostunut sellaista karttaa, jossa se olisi selvä ennakkosuosikki varsinkaan Astralisin kaltaista kokenutta kovan tason joukkuetta vastaan. Näin on varsinkin, kun Vertigoa mitä ilmeisimmin ei päästä pelaamaan. ENCEn viimeaikaiset tulokset monessa potentiaalisessa pelikartassa eivät ole mitenkään mairittelevat, joten lauantai-iltaan pitäisi jostakin kaivaa uudenlainen peli-ilme. Astralis ei välttämättä ENCEä selvin luvuin rökitä, mutta joukkueen kokemuksen ja hyvän perustason turvin pitäisi kyllä nykyisestä alavireisestä, vielä rakennusvaiheessa olevasta ENCEstä voitto irrota.

Pelivalintamme:

Ottelun voittaja: Astralis @1.95

Osuma
Fansbet - Lue arvostelu

1.95

Fansbet - Tuplaus markkinoiden helpoimmalla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.95

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.9

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.87

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.87

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi