MM-karsinnat: Espanja - Ruotsi

MM-karsinnat | Espanja - Ruotsi | 14.11.2021 | 21:45
Kohde sulkeutuu: 14.11.2021 21:45
Pohjoismaiden (ei Tanskan) ja Viron isänpäivän myöhäisiltana on jättimäiset panokset jalkapallossa, kun Espanja isännöi Ruotsia MM-karsintojen B-lohkon päätösottelussa Estadio La Cartuja de Sevillalla. Espanjassa, jossa isänpäivää vietetään perinteisesti maaliskuussa, tämä marraskuun toinen sunnuntai on siis normaalisti tuiki-tavallinen päivä. Tällä kertaa tämä päivä voi hyvinkin olla suuri juhlapäivä Espanjan kansalle. Tasapeli riittäisi siihen, että näin tapahtuisi. Ikinuoren Zlatan Ibrahimovicin, 40, tähdittämä Ruotsi on luonnollisesti toista mieltä ja halua antaa länsinapurimme isille toivotun isänpäivälahjan: MM-kisapaikan Qatariin ensi vuodelle. Torstaisen Georgia-vierastappion myötä Ruotsi tarvitsee voiton La Rojasta. Muussa tapauksessa Janne Anderssonin porukka joutuu hakemaan MM-kisapaikkaa ensi kevään jatkokarsintojen kautta.

Syyskuun alussa nämä joukkueet päätyivät Solnan Friends Arenalla 2-1-loppulukemiin. Sevillan ottelun jättimäinen panos ja kummaltakin maajoukkueelta tällä hetkellä puuttuva tappava viimeistelytehokkuus huomioiden, lähdetään tässä matsissa rohkeasti hakemaan vähämaalista pelivalintaa ja ruksitaan vetokupongilta kohde ottelun maalit - alle 1,5.Espanja kontrolloinee peliä

Ruotsin hakiessa "Sevillan ihmettä" tulee sillä olemaan erityisiä vaikeuksia Espanjan pallonhallinnan ja tehokkaan vastaprässin kanssa, joka jätti Kreikan lähes tulkoon täysin aseettomaksi Ateenan torstai-illassa, kun Espanja haki vuoden 2004 olympianäyttämöltä 1-0-vierasvoiton Sporting Lissabonin mies Pablo Sarabian, 29, rankkarimaalilla.

Solnan syyskuisessa kohtaamisessa Ruotsi piti palloa vain 31-prosenttisesti. Vaikka Anderssonin miehistö onnistui tuossa ottelussa kahdesti maalinteossa, ei ole kovinkaan todennäköistä, että vastaavalla pallonhallintaprosentilla toistamiseen saataisiin tarpeeksi maalipaikkoja kahden maalin tekemiseen. Eikä pidä missään nimessä unohtaa kesän EM-kisaottelua Sevillassa, jolloin Ruotsi piti palloa vain 25-prosenttisesti eikä onnistunut laukomaan yhtään kutia kohti Unai Simonin vartioimaa maalia.

Ruotsilla ollut vaikeaa Espanjan maaperällä


Blågult on kohdannut La Rojan vieraissa seitsemän kertaa. Saldona on vain yksi voitto. Tämä on vuodelta 1988, kun Glenn Hysén iski 2-1-voittomaalin lukemin 3-1 päättyneessä ottelussa.Vuoden 2008 EM-kisojen jälkeen Ruotsi ja Espanja ovat olleet vastakkain neljä kertaa:

10. kesäkuuta 2019 EM-karsinta, Estadio Santiago Bernabéu, Madrid 0-3
15. lokakuuta 2019 EM-karsinta, Friends Arena Stockholm 1-1
14. kesäkuuta 2021 EM-kisat, Estadio La Cartuja de Sevilla 0-0
2. syyskuuta 2021 MM-karsinnat, Friends Arena, Solna 2-1


Ruotsilla oli vaarallisia maalipaikkoja Batumissa


Giorgi Lorialle merkattiin tilastoihin seitsemän torjuntaa, kun Anorthosiksessa tätä nykyä pelaava 35-vuotias konkarivahti nollasi Ruotsin Batumin torstai-illassa. Loria muun muassa peittosi kahdesti sekä Zlatanin, Emil Forsbergin että Alexander Isakin maalintekoyritykset. Toki osa torjunnoista oli helppoja, ja voidaankin sanoa, että ruotsalaisten viimeistely-yrityksissäkin oli havaittavissa ns. märkää ruutia. Näiden EM-karsintojen ensimmäiseen nollapeliinsä Loria tarvitsi muutaman kerran myös puolustuksen apua, kuten ottelun kohokohdistakin voidaan nändä.1-0 tai 0-1?


Ottelu tulee sunnuntaisessa Sevillan illassa etenemään espanjalaiskomennossa. Espanjan pallonhallinta on kuitenkin näennäistä, eikä maalipaikoilla juhlita. Parhaimmillaan suorastaan maaginen Blågultin hyökkäyspään kolmikko Zlatan-Foppa-Isak voi kuitenkin kaivaa hatuistaan sellaisen sinikeltaisen kanin, jota la Rojan puolustus eikä sen koommin myöskään molari Simon saa pyydystettyä. Jos Ruotsi sen maalin onnistuu taikomaan, voi se hyvinkin riittää voittoon, sillä Espanjan pallonhallintapeli on pahimmillaan niin täysin tehotonta, ettei vaarallisia maalipaikkoja synny. Toinen hyvinkin mahdollinen vaihtoehto ottelun kuluksi ja juoneksi on se, että maalittomissa numeroissa mennään loppuminuuteille saakka, jolloinka Ruotsi laittaa 'all-in', ja Espanja iskee vastahyökkäyksestä loppulukemat 1-0.
Vaihtoehtoja on tasan kaksi: Joko ruotsalaiset isukit lähtevät isänpäivän päätteeksi "MM-kisaliput kädessä" yöhön juhlimaan tai he joutuvat itkemään itsensä uneen ja jäädä odottamaan ensi maaliskuisia MM-jatkokarsintoja.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ottelun maalit yhteensä alle 1,5 maalia @3.4

Osuma
Powbet - Lue arvostelu

3.4

Powbet - Poimi 100% bonus aina 200€ asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

3.35

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

3.25

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Expekt  - Lue arvostelu

3.2

Lunasta jopa 50€ arvoinen ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

3.2

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

3.2

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Skoogy Athletics