WRC: Espanjan MM-ralli H2H: Kalle Rovanperä - Dani Sordo

WRC: Espanjan MM-ralli H2H: Kalle Rovanperä - Dani Sordo
WRC | Espanjan MM-ralli H2H: Kalle Rovanperä - Dani Sordo | 09:43 | 15.10.2021
Kohde sulkeutuu: 15.10.2021 09:43
Katalonian MM-ralli starttaa perjantaina ja on järjestyksessään kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Tänä vuonna kilpailu ajetaan kokonaan kestopäällysteellä. Vuorossa on 17 erikoiskoetta, joille matkaa kertyy yhteensä 280 ek-kilometriä.

Kotiralliinsa 18:tta kertaa starttaavalle Dani Sordolle ralli on tämän kauden kuudes WRC-autolla. Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä lähtee ralliin puolestaan Jyväskylän karvaan pettymyksen jälkeen, kun ralli päättyi sorakasaan. Onko Kallesta pyyhkäisemään Sordon vauhtiin Katalonian asfaltilla? Meidän mielestä ei. Sordolla on yksinkertaisesti vain liian paljon enemmän kokemusta.

Kallen kotikisa vaihtui pettymykseksi - mihin riittää vauhti Espanjassa?


Kalle Rovanperä lähti Suomen MM-ralliin allaan loistavat tulokset. Rovanperä oli voittanut hiljattain kesällä Viron MM-rallin, jonka jälkeen tuli myös uran toinen voitto suvereenilla 25+5 esityksellä Kreikan Akropolis-rallista. Odotukset Suomen MM-ralliin olivat tapissa, ja Kallesta olikin leivottu kisan suurin suosikki.

Ralli ei alkanut Kallen osalta kuitenkaan toivotulla tavalla. Ihan kärjen vauhtiin Kalle ei pystynyt, ja syyksi laitettiin kova tienpinta jolla ei riittänyt tarpeeksi pitoa. Lauantain toiselle lenkille Kalle muutti hieman autonsa säätöjä ja kellotti Kakaristo-Hassi 2 -erikoiskokeelle toiseksi nopeimman ajan. Jyväskylän MM-ralli päättyi kuitenkin ikävästi epäonniseen ulosajoon sitä seuraavalla pätkällä ja Rovanperä hieman loukkasi rytäkässä selkäänsä.

Lääkäri on kuitenkin näyttänyt Kataloniaan vihreää valoa, mutta Rovanperästä ei kilpailun voittajasuosikkia silti saada. Rovanperällä kokemus asfaltilta WRC-autolla on vielä vähäistä, ja Katalonian rallista sitä ei ole Rally1-luokan autolla lainkaan. Lisäksi selän kunto sekä edellisen rallin ulosajo voivat aiheuttaa pienen epävarmuustekijän mentaalipuolella, vaikkei Espanjan sileät asfalttitiet yhtä kova fyysinen rasite selälle olisikaan.

Ja kuten aiemmin todettu, Toyotan ei ole syytä lähteä väkisin ajamaan voitosta tässä rallissa. Kataloniasta Kallelle on oiva paikka kerätä kokemusta ensi vuotta ajatellen.Kalle mittaa vauhtia Dani Sordosta


Kalle taistelee rallin MM-sarjassa vielä kolmannesta tilasta. Tilanne on siinä määrin herkullinen, että sekä Kalle, Thierry Neuville ja Ott Tänak mahtuvat MM-pisteissä ihan muutaman pisteen sisään.

Rovanperän ei kannata tuota pistetaulukkoa tuijottaa kuitenkaan liikaa. Neuville ja Tänak antavat Kataloniassa maksimaalisen haasteen, eikä kärjen vauhdissa kannata väkisin pysytellä. Kokemus on tärkein, ja Evans sekä Ogier tuovat varmasti enimmät tallipisteet plakkariin kilpailusta.

Bookkerit ovat asettaneet Kallelle vastaan Dani Sordon. Sinänsä mielenkiintoinen taistelupari, sillä Sordo on ajanut ensimmäisen MM-rallinsa Kataloniassa jo silloin kun Kalle on vielä istunut hiekkalaatikolla leikkimässä pikkuautoilla.

Sordo on myös niittänyt menestystä Kataloniasta, sillä hänen 14:sta WRC-osallistumisestaan jopa 8 rallia ovat päättyneet palkintokorokkeelle. Ainoastaan voitto Kataloniasta puuttuu.

Sordo on Kataloniassa Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamon valttikortti mestaruuspisteiden tuojaksi. Onhan se toki myös aiemmin todettu, että kokenut Dani on erittäin vaikeasti päihitettävissä kotirallissaan. Vuonna 2019 Sordo kiilasi kolmen parhaan joukkoon häviten rallin voittajalle Neuvillelle ainoastaan vaivaiset 17,6 sekuntia ja kakkoseksi tulleelle Ott Tänakille 0,4 sekuntia. Sordo lähtee myös tänä vuonna tähtäämään kolmen joukkoon.

Vedonlyöntiyhtiöt ovat jotenkin kummasti saaneet Rovanperän suosikiksi Sordoa vastaan, josta olemme ihan taatusti eri mieltä. Kallen vauhti tuskin tulee riittämään tänä viikonloppuna samaan, mitä espanjalainen lyö pöytään. Ehkäpä kertoimenlaskijat ovat hieman liikaa tuijottaneet aikaisempien rallien tuloksia.
Eikä mitään Kallelta pois, mutta nyt ajetaan asfaltilla, ja nämä karkelot ovat eri juttu.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

H2H: Kalle Rovanperä vs. Dani Sordo: Dani Sordo @2.05

Coolbet - Lue arvostelu

2.05

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.00

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsafe - Lue arvostelu

1.96

Betsafe tarjoaa uuden 200% talletusbonuksen!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
NordicBet - Lue arvostelu

1.96

Yksi parhaista! Hyödynnä NordicBetin 150€ bonus sekä lunasta 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

1.96

Hyödynnä Betssonin 100% talletusbonus aina 100 asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan