WRC: Espanjan MM-ralli - Voittaja

WRC: Espanjan MM-ralli - Voittaja
WRC | Espanjan MM-ralli - Voittaja | 09:43 | 15.10.2021
Kohde sulkeutuu: 15.10.2021 09:43
Katalonian MM-ralli starttaa perjantaina ja on järjestyksessään kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Tänä vuonna kilpailu ajetaan kokonaan kestopäällysteellä. Vuorossa on 17 erikoiskoetta, joille matkaa kertyy yhteensä 280 ek-kilometriä.

Kataloniaan tultaessa Toyotalla on vankka johto valmistajien MM-sarjassa. Kuljettajien mestaruus ratkotaan enää Sebastien Ogierin sekä Elfyn Evansin välillä. Voitosta Kataloniassa ajaa silti monta kuljettajaa. Yksi suosikeista kisaan lähdettäessä on Hyundain Thierry Neuville, joka lähtee puolustamaan vuoden 2019 Katalonian voittoaan.Mestaruudet ovat sinettiä vaille ratkaistut


Sebastien Ogier on matkalla kohti kahdeksatta henkilökohtaista maailmanmestaruutta. Piste-eroa toisena olevaan Elfyn Evansiin on 24 pistettä, joten Ogierilla on mahdollisuus varmistaa mestaruus tulevana viikonloppuna keräämällä rallista 6 pistettä tallikaveriansa enemmän.

Toyota puolestaan venytti valmistajien puolella johtonsa Hyundaihin jo 61 pisteen mittaiseksi. Mikäli Toyota onnistuu pitämään eron 52 pisteen suuruisena Espanjan rallin jälkeen, voidaan japanilainen automerkki kruunata valmistajien mestariksi jo ennen kauden päätöskisaa. Maksimipisteet tallille ovat yhdestä rallista 25+18+5+4=52, kun tätä nykyä myös Power Stagen lisäpisteet lasketaan valmistajien pistepottiin mukaan.

Olosuhteiden pakosta Kataloniassa ei ehkä tulla ajamaan alusta alkaen aivan maksimaalisen kovaa. Ogier on voittanut rallin kolme kertaa, mutta tänä vuonna hänelle riittänee mestaruuspisteiden varmistelu. Hän saattaa tarkkailla muiden vauhtia avauspäivänä. Evans varmasti aloittaa kovaa, kuten myös Ott Tänak, Neuville ja Dani Sordo.

Kalle Rovanperän Suomen MM-ralli päättyi ikävästi ulosajoon ja Rovanperä hieman loukkasi rytäkässä selkäänsä. Lääkäri on kuitenkin näyttänyt Kataloniaan vihreää valoa, mutta Rovanperästä ei kilpailun voittajasuosikkia silti saada. Rovanperällä kokemus asfaltilta WRC-autolla on vielä vähäistä, ja Katalonian rallista sitä ei ole Rally1-luokan autolla lainkaan. Ja kuten aiemmin todettu, Toyotan ei ole syytä lähteä väkisin ajamaan voitosta tässä rallissa.

Kilpailun top3-voittajasuosikkeihin kirjataan ennakkoon siis Hyundain trio Neuville - Tänak - Sordo. Dani Sordonkaan vauhtia ei kannata aliarvioida - mies on sijoittunut Katalonian rallissa 8 kertaa podiumille 14:sta osallistumisesta WRC-kalustolla. Tuleva ralli on Sordolle jo 18:sta startti Kataloniassa.

Thierry Neuville yksi voittajasuosikeista


Thierry Neuvillen osalta mestaruustaisto on menetetty rallin MM-sarjassa. Ero Ogieriin on 60 pistettä, joten mitään mahdollisuutta eron kuromiseksi ei ole.

Neuville on jo vuosien ajan lukeutunut MM-sarjan nopeimpiin kuljettajiin asfaltilla, ja allekirjoittaneen papereissa hän on ollut jopa nopein. Rallin voitosta Neuvillen haastavat todennäköisesti eniten tallikaverit Ott Tänak sekä Dani Sordo. Toyotan kuljettajilla ei ole akuuttia tarvetta ajaa rallin voitosta. Toki Evans varmaan pyrkii tekemään parhaansa, mutta vauhti tuskin riittää haastamaan Neuvillea. Lisäksi Evans missasi vuoden 2019 rallin loukkaantumisen vuoksi, joten kokemusetu sataa myöskin Hyundai-kuljettajan laariin.

Thierry Neuvillelle tarjoillaan parhaimmillaan 5,50 kerrointa rallin voitosta, jota on vaikea käsittää - kertoimen voisi varsin hyvin piirtää kolmen ja puolen pintaan. Neuville on tällä hetkellä asfaltilla nopein kuljettaja ja lähtökohdat puoltavat sitä, että belgialainen voisi tästä rallista napata kauden toisen voittonsa asfaltilla. Vuoden 2019 voitto Kataloniasta povaa Neuvillelle myös hyvää rallia tänä vuonna.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Voittaja: Thierry Neuville @5.5

NordicBet - Lue arvostelu

5.5

Yksi parhaista! Hyödynnä NordicBetin 150€ bonus sekä lunasta 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

5.5

Hyödynnä Betssonin 100% talletusbonus aina 100 asti! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsafe - Lue arvostelu

5.5

Betsafe tarjoaa uuden 200% talletusbonuksen!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

4.7

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

4.5

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

4.5

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

4.5

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

4.5

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

4.5

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

4.5

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan