Veikkausliiga: FC Haka - HIFK

Veikkausliiga: FC Haka - HIFK
Veikkausliiga | FC Haka - HIFK | 30.9.2021 | 18.30
Kohde sulkeutuu: 30.09.2021 18:30
Kuten tässä vaiheessa kautta pitääkin, on sekä FC Hakalla että HIFK:lla merkittävä panos tässä rästiottelussa. Kyseinen peli on siirretty koronatartuntojen takia jo kahdesti - vihjettä kirjoitettaessa näyttäisi siltä, että vihdoin päästään pelaamaan.

Koronamuutosten takia HIFK etenee melkoisessa peliruuhkassa. Peli on sille seitsemäs 23 päivässä, eli tahti on jo pidempään ollut lähes kaksi ottelua viikossa. Seuraavakin kamppailu tulee eteen jo sunnuntaina Turussa ennen kuin maajoukkuetauko armahtaa.

Haka on vaihteeksi päässyt hyvään vireeseen ja on HIFK:n pelikuorman myötä voittajasuosikki.Haka teki pesäeroa liigakarsijan paikkaan sunnuntaisella erittäin arvokkaalla 1-0-vierasvoitolla Oulusta. Puolustus on ollut läpi kauden joukkueen paras osa, ja tällä kertaa tulosta tuli konkreettisesti myös hyökkäyspäässä. Luiyi de Lucas puski 14. minuutilla maalin, joka jäi myös ottelun ainoaksi.

Selkänojaa maalierostakin


Näin Hakalla on kolmen pisteen puskuri karsijan paikkaan, ja tämä rästiottelu voittamalla ero kasvaisi kuuteen. Se olisi jo melkoisen tukeva selkänoja loppusarjassa, jossa pelataan kuitenkin vain viisi ottelua per joukkue. Mikä myös merkittävää, on Hakan maaliero yksitoista yksikköä Oulua parempi. Tasapistetilanteessa ratkaisisi nimenomaan maaliero.Oulu-ottelu oli suhteellisen tapahtumarikas sikäli, että maalintekopaikkoja riitti molemmilla joukkueilla. Oulu pääsi laukomaan rangaistusalueelta kahdeksan kertaa, vastustaja seitsemästi. Aivan maalin edestä pääsi kuitenkin yrittämään vain Haka, ja Lucasin osuma syntyikin aivan maalivahti Yann Fillionin nokan alta.

On hyvin mielenkiintoista, että Aatu Hakala on vallannut ainakin toistaiseksi ykkösmaalivahdin paikan Veikkausliigassa kaiken nähneeltä Mika Hilanderilta. Nuori mies onkin tehnyt tempun erinomaisesti: hän oli InStat-lukujen perusteella koko kentän paras pelaaja viime viikolla sekä SJK:ta että Oulua vastaan. Molemmissa peleissä luku on ollut itse asiassa jopa ylivoimaisesti paras.

Hyvää tulosta ruuhkan keskelläkin


HIFK-ottelusta Hakalta puuttuu toppari Niklas Friberg. Hän oli aiemmin sivussa yhden ottelun punaisen kortin vuoksi, sunnuntaina täyttyi puolestaan keltaisten korttien "tili". Päävalmentaja Teemu Tainio ryhmittänee joukkueen siten, että ajoittain käytössä olleen kolmen/viiden miehen puolustuslinjan sijaan nyt on käytössä perinteisempi 4-4-2.

HIFK on onnistunut otteluruuhkassakin tekemään enimmäkseen hyvää tulosta. Sen jälkeen kun joukkue romahti kotikentällä KuPS:ia vastaan johtotilanteesta 1-5 tappioon, on kasassa seitsemästä pelistä 13 pistettä. Tahti on sellainen, jolla taisteltaisiin ehdottomasti mitalista, jopa pronssia kirkkaammasta.

Ja mitalitaistelussahan helsinkiläiset edelleen ovatkin. Jo paikka ylemmässä loppusarjassa on odotuksiin nähden erinomainen saavutus, ja mikäli torstaina irtoaisi voitto, olisi kolmatta sijaa pitävä Inter vain kolmen pisteen päässä.

Sunnuntaina Kamraterna puristi vieraspisteen Kuopiosta. Moiseen ei liian moni joukkue ole KuPS:ia vastaan pystynyt. Lisäksi pelitapahtumatkin olivat varsin tasaiset.Kei Kamara on ollut hyökkääjänä se X-factor, mutta odotuksia paremmat tulokset ovat perustuneet yhtä lailla puolustamiseen. HIFK on päästänyt koko sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja.


HIFK:n pelaajamateriaali on toki hieman parempi. Mutta kun yhtälöön pistetään Hakan kotiottelu ja suhteellisen kapealla ringillä operoiva otteluruuhkainen vastustaja, ovat 2,8:n kertoimet koskilaisvoitosta laatutavaraa.

Nappaa iso 400% talletusbonus!


Oletko pelannut uudella Unikrn sivustolla? Vahvasti eSportsiin erikoistunut sivusto tarjoaa markkinoiden kärkeen kuuluvan muhkean 400% talletusbonuksen! Lue lisää ja tutustu Unikrn arvosteluumme, tai siirry suoraan pelaamaan.
Unikrn: hyödynnä iso talletusbonus >>

Pelivalintamme:

FC Hakan otteluvoitto @2.8

LeoVegas - Lue arvostelu

2.8

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.8

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.8

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.75

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.71

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.63

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.6

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.6

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Nopeampi - Lue arvostelu

2.6

Nopeampi - Pelaa ilman rekisteröitymistä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.6

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä