ATP Wimbledon: Fernando Verdasco - Thomas Fabbiano

Julkaistu: 05.07.2019 12:09


ATP Wimbledon: Fernando Verdasco - Thomas Fabbiano
ATP Wimbledon | Fernando Verdasco - Thomas Fabbiano | 16:30
Wimbledonin kolmannella kierroksella perjantaina kokenut espanjalainen Fernando Verdasco kohtaa italialaisen Thomas Fabbianon.

Verdasco voitti kahdella ensimmäisellä kierroksella vakuuttavasti ensin nuoren lupaavan puolalaisen Kevin Majchrzakin suoraan kolmessa erässä 6-4, 6-4, 6-4 ja toisella kierroksella yllätti niin kotiyleisön, kun Kyle Edmundin nousemalla 0-2 4-6, 4-6 tappioasemasta ottelun voittoon lopulta erin 4-6, 4-6, 7-6(3), 6-3, 6-4. Verdasco on pelannut turnauksessa todella varmoin ottein ja espanjalainen syöttänyt yhteensä 28 ässäsyöttöä, voittanut 1. syöttönsä 83%, palauttanut erittäin laadukkaasti pienellä määrällä helppoja virheitä ja onnistunut pelaamaan itselleen 26 murtopallo mahdollisuutta, joista onnistunut hyödyntämään kymmenen. Verdasco on erittäin pitkänlinjan pelaaja ja vaikkakaan liikkuminen ei enään ole hirveän korkea tasoista, espanjalaisen kokemuksen tuoma sijoittuminen ja pelinlukutaito paikannut jalkatyöskentelyä.

Fabbiano pelaa tällä hetkellä uransa parasta nurmitennistä ja italialainen on viimeisestä kahdeksasta ottelustaan voittanut seitsemän. Wimbledonissa Fabbiano kukisti ensimmäisellä kierroksella "jättiyllätyksessä" kreikkalaisen Stefanos Tsitsipasin viidessä erässä 6-4, 3-6, 6-4, 6-7(8), 6-3 ja toisella kierroksella 40-vuotiaan kroatialaisen superkonkarin Ivo Karlovicin viidessä erässä 6-3, 6-7(3), 6-3, 6-7(4), 6-4. Fabbiano on pelannut todella korkealla itseluottamuksella ja omilla vahvuuksillaan läpi turnauksen ja onnistunut pelisuunitelmassaan täydellisesti. Fabbianon kämmenpelaaminen on parantunut viime vuodesta valtavasti ja 173 senttinen italialainen nauttii pelaamisesta suuri kokoisia pelaajia vastaan. Syöttö- ja palautuspelaaminen on ollut erittäin tarkkaa ja laadukasta, josta kertoo esimerkiksi se, että Karlovic syötti Fabbianoa vastaan 38 ässäsyöttöä, mutta sai vain yhden murtopallo mahdollisuuden, jonka italialainen selvitti, onnistuen itse murtamaan kroatialaisen vahvan syötön kolme kertaa seitsemästä mahdollisuudesta.

Verdasco on pelaajista tuntuvasti kokeneempi nurmella ja espanjalaisen syöttöpelaaminen on todella tarkkaa ja vahvaa tekemistä, mutta Fabbiano on löytänyt Wimbledoniin loistavan pelivireen ja itsevarmuuden, joka tekee ottelusta hyvin tasaisen. Molemmat pelaajat ovat pelanneet vahvasti turnauksessa, mutta uskon Fabbianon vahvojen otteiden jatkuvan ja italialaisen jatkavan ottelusta neljännesvälieriin.