Oberstdorf, naisten 10 km (v); yhteislähtö: Frida Karlsson - Ebba Andersson

Oberstdorf, naisten 10 km (v); yhteislähtö | Frida Karlsson - Ebba Andersson | 31.12.2021 | 16.25
Kohde sulkeutuu: 31.12.2021 16:25
Oberstdorfin yhteislähdön asetelmat ovat maastohiihtomaailman kannalta hyvin mielenkiintoiset ja suomalaisittain kiinnostavimmat useisiin vuosiin. Onhan se häkellyttävää, että Kerttu Niskasella on päällään kiertueen johtajan liivi. Lisäksi Krista Pärmäkoski on

Tilanteet vaihtelevat nopeasti. Ennen tiistaita Frida Karlsson oli ylivoimainen suosikki kiertueen voittajaksi ja vahva kandidaatti tulemaan ensimmäisenä maaliin myös Oberstdorfissa.

Nyt tekemiset ja puheet ovat samankaltaisia kuin viime vuonna, jolloin Karlsson jätti kiertueen kesken. Sen sijaan maannainen Ebba Andersson näytti Lenzerheidessa olevansa kunnossa.

Vaikka tästä kisasta saattaa tulla monin paikoin kiritaistelua, on Anderssonin tällaiseen kertoimeen iskettävä kiinni.On helppoa argumentoida, ettei Lenzerheiden kympin perinteinen kerro aivan koko totuutta kyseisen päivän kunnosta eri hiihtäjien osalta. Normaalitilanteessa Kerttu Niskanen ei jättäisi lähes kaikkia muita hiihtäjiä viimeisillä kilometreillä todella suuria määriä. Hän hyötyi varmastikin lähtönumerostaan todennäköisesti Natalia Neprjajevan tavoin.Toisaalta mitään jättiyllättäjiä ei kahdeksan parhaan joukossa nähty, pikemminkin päinvastoin. Kyseisestä kahdeksikosta moni olisi löytynyt ennakkoveikkailuistakin korkelta.

Olennaisin johtopäätös koko Tour de Skin kannalta on Karlssonin tilanne. Oli lähes sensaatiomaista ettei hän yltänyt sprintissä karsinnasta jatkoon, eikä vauhti kestänyt täysin kympin perinteiselläkään. Viides sija on vielä ihan siedettävä, mutta eroa Niskaseen kertyi lähes 45 ja Anderssoniinkin yli 25 sekuntia.

Viime vuonnakin oli Tourilla vaikeaa


Hämmentävää asiasta tekee se, kuinka loistavassa kunnossa Karlsson oli ennen joulua. Therese Johaugin päihittäminen maailmancupin normaalimatkoilla kahdesti oli sellainen näyttö, jota harvalta hiihtäjältä on noin lyhyeltä ajalta tarjota viimeiseen kymmeneen vuoteen.Viime vuonna Karlsson aloitti Tourin erittäin hyvällä sprintin nelossijalla. Tulokset lähtivät kuitenkin vähitellen laskuun: yhdeksäs kympin vapaalla, takaa-ajon 17:nneksi paras osuusaika ja kympin yhteislähdön 11:s sija. Tämän jälkeen nuori komeetta jätti leikin kesken.

Pääseekö Andersson irti?


Nämä Oberstdorfin yhteislähdöt ovat olleet pääsääntöisesti tapahtumia, joissa irtiottoja on ollut hankalaa tehdä. Kun Johaug ei ole mukana, sellaisen toteuttaminen on vielä vaikeampaa.

Tämä ei missään määrin edesauta Ebba Anderssonin voitonmahdollisuuksia. Hän varmasti pyrkii jossain vaiheessa jonkinlaiseen ratkaisuun, sillä kahdenkymmenen hiihtäjän massakirissä hänen sijoituksensa olisi todennäköisesti melko lähellä sitä kahtakymmentä. Tämän asetelman vuoksi Jessie Digginsiä on pidettävä juuri nyt suurimpana voittajasuosikkina, vaikka Lenzerheiden perinteinen tuottikin odotetun heikon tuloksen eli 16. sijan.


Oberstdorfin rata ei kuitenkaan tällä kertaa ole aivan niin helppo kuin joinain aiempina vuosina. Jos Karlsson ei ole kunnossa, on hänen vaikeaa pysyä Anderssonin kannoilla, vaikka kilpailijajoukko ei suuremmin repeäisikään.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Ebba Andersson sijoittuu paremmin kuin Frida Karlsson @2.32

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.32

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.11

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä