Futsalin miesten EM-kilpailut: Slovenia - Suomi

Futsalin miesten EM-kilpailut | Slovenia - Suomi | 27.1.2022 | 18.30
Kohde sulkeutuu: 28.01.2022 18:30
Suomella on pakkovoitto miesten EM-futsalin alkulohkon päätöspelissä. Tilanne on samalla lohdullinen sikäli, että tuon voiton saavuttamalla mahdollisuudet jatkopaikkaan olisivat hyvät.

Slovenian tilanne on parempi mutta samalla mielenkiintoinen. Sille riittäisi tasapelikin, mikäli Italia ei voita Kazakstania. Slovenian valmennustiimi tarkkailee varmasti osittain sitä, mitä toisessa ottelussa tapahtuu.

Toisaalta voittamalla Suomen enemmän kuin Italia voittaa Kazakstanin varmistaa Slovenia jatkopaikan automaattisesti. Silloin olisi myös mahdollisuus lohkovoittoon, mikä puolestaan todennäköisesti merkitsisi hallitsevan Euroopan ja maailmanmestarin Portugalin välttämisen puolivälierässä.

Vaikka Suomen on voitettava, se tuskin lähtee alussa hakemaan erityisen hanakasti maaleja. Suomen tehtyjen maalien odotusarvo ei ole Italia- ja Kazakstan-ottelujen perusteellakaan suuri.

Slovenia on puolestaan viime vuosina pelannut varsin paljon varsin vähämaalisia otteluita.Suomen rajallinen taso kävi ilmi Kazakstan-ottelun toisella puoliajalla. Kisojen ensimmäiset kolme puoliaikaa sujuivat joukkueelta hienosti, mutta Kazakstanin paremmuus tuli lopulta selvästi esille.

Vastustajan maalit olivat enimmäkseen hienoilla kuvioilla tehtyjä. Sama pätee toki Suomenkin toiseen osumaan. Miika Hosion tekemä avausmaali tuli prässin seurauksena, ja pallon kimpoaminen suoraan Hosiolle oli myös onnekas sattuma.

Maalintekopaikoissa ei ollut suurta eroa, mutta laukaukset kohti maalia menivät Kazakstanin eduksi kuitenkin selvästi 21-12. Tällä kertaa joukkue sai merkittävää apua myös maalivahti Higuitalta.Siinä missä Sloveniaa vastaan yksi slovenialaisten maali meni täysin Higuitan piikkiin, onnistui maalivahti tällä kertaa viimeistelyssä sillä joukkueen kannalta toivotulla tavalla. 2-2-tasoitus tuli alle minuutin sen jälkeen, kun Suomi oli siirtynyt johtoon. Osumalla saattoi olla hyvinkin käänteentekevä merkitys.

Muiden ottelujen tasapelit ovat auttaneet Suomea


Suomen kannalta olennainen asia on kuitenkin se, että sillä on vielä hyvät mahdollisuudet jatkoon. Vaikka saldona on toistaiseksi vain yksi piste, ovat lohkon ottelut menneet joukkueen osalta tietyllä tavalla täydellisesti. Slovenia-Italia- ja Slovenia-Kazakstan-ottelujen päättyminen tasapeliin oli melkeinpä lottovoitto.

Kaksi tasapeliä oli todennäköisyydeltään kolmen prosentin luokkaa. Kun tasapelistä saa yhden pisteen ja voitosta kolme pistettä, näkee tulosten merkityksen suoraan sarjataulukosta. Jos esimerkiksi Slovenia olisi voittanut Italian tai toisinpäin, olisi Suomen jatkopaikka jo ison kiven takana.

Nyt riittäisi oma voitto ja se, ettei Italia voita Kazakstania. Aiempien ottelujen perusteella ja jo ennen turnausta Kazakstan on Italiaa vastaan ennakkosuosikki.

Positiivinen yllättäjä


Slovenia on ollut turnauksessa positiivinen yllättäjä. Tasapelejä voi pitää merkittävinä venymisinä sekä Italiaa että Kazakstania vastaan.

Lisäksi joukkue on ollut peleissä hyvin mukana. Kazakstania vastaan maalintekoyritykset menivät lähes tasan, ja Italiaa vastaan Slovenia suorastaan hallitsi peliä. Maalia kohti suuntautuneet laukaukset menivät sille peräti 17-7. Toki vastapainoksi pitää todeta viimeistelyn yskineen, kun 2-2-tuloksessa toinen maaleista tuli Italian pelaajan tekemänä.Muilta osin Slovenian maalintekojakauma on ollut tasainen. Kukaan ei ole tehnyt kahta osumaa, mutta peräti viisi miestä on saanut kisamaalin meriittilistalleen.

Slovenia on Euroopan rankingissa yhdeksäntenä, Suomi 11:ntenä. Erot eivät siis ole kovin suuret, mutta toisaalta Slovenialla on hyviä näyttöjä myös ennen kisoja. Se pystyi pelaamaan kaksi numerollisesti tasaista EM-karsintaottelua lajin mahtimaata Espanjaa vastaan. Kotipelissä lukemat olivat 1-2, vieraissa 1-3.


Turnauksen aiempien tapahtumien perusteella Slovenia on ihan oikeutetusti ennakkosuosikki. Joukkueiden profiilit eivät tue runsasmaalista kamppailua, vaikka monenlaiset käänteet ovat alkulohkon viimeisessä ottelussa toki mahdollisia.

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 6,5 maalia @1.67

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

1.67

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.66

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

1.66

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä