3. kierros: Henri Laaksonen - Peter Gojowczyk

3. kierros: Henri Laaksonen - Peter Gojowczyk
3. kierros | Henri Laaksonen - Peter Gojowczyk | 3.9.2021 | 18:00
Kohde sulkeutuu: 03.09.2021 18:00
Katso ilmaiseksi
Live Stream: Unibet TV
Katso tämä ja kaikki muut Yhdysvaltain avointen tennisottelut ilmaiseksi netissä! Voit lukea lisäohjeet Tennis Live Stream-sivultamme tai siirtyä suoraan Unibetin sivustolle tästä.

Urheilu, tässä tapauksessa tennisurheilu, on tästä syystä hienoa. Tämä juttu ei sisällä klikkiotsikkoa, vaan paljastamme tämän syyn välittömästi. Hienouden syy on, että pääsarjan kolmannella kierroksella eli 32 parhaan pelaajan joukossa kohtaavat ATP-rankingin 130:s Henri Laaksonen ja 142:s Peter Gojowczyk.

Tilanne on molemmille historiallinen, kenties ainutlaatuinenkin. Pelilliset erot ovat niin pieniä, että henkimaailman jututkin voivat nousta vaikuttamaan lopputulokseen. Kun pelaajien välille on vaikeaa vetää minkäänlaista tasoeroa ja psyykeen kestävyyttä on vaikeaa arvailla, riittää kerroin 2,25 peliin Gojowczykille.Gojowczyk selvisi karsinnoista yhden erän verran Laaksosta nopeammin, vaikkakin molempia yhdistää samankaltainen tarina. Sveitsinsuomalaisen tavoin saksalainen oli karsinnassa yhden tie-breakin päässä putoamisesta. Hän voitti kyseisen avauskierroksen tie-breakin, ja sen jälkeen mies jyräsikin voittoon viidessä peräkkäisessä karsintaerässä.

Laaksonen tylsytti Garinin


Pääsarjassa nopeammin ja sikäli myös helpommin on edennyt Laaksonen. 3-0-voittoa John Millmanistaseurasi 3-1-voitto Cristian Garinista. Laaksonen hoiti komeasti kaaviossa olleen loistosauman, kun vastaan tuli korkealle sijoitettu chileläinen massaspesialisti.Laaksonen tylsytti jälleen varsinkin ottelun loppua kohti vastustajan virettä alakierteisillä rystylyönneillä. Kun omana aseena on vastaavasti parhaimmillaan erittäin laadukas kämmen, ei Garin lopulta löytänyt tarpeeksi väyliä voittoon asti.

Vaihtelevuutta kamppailussa toki riitti. Garinin 6-3-voittoon päättyneen ensimmäisen erän jälkeen Laaksonen johti toista 5-0 - vain menettääkseen johtonsa ja päästääkseen Garinin syöttämään erävoitosta tie-breakissa. Chileläinen sössi kuitenkin erän viimeiset pisteet ja hieman ontui jalkaansa erän jälkeen.

Laaksonen hyödynsi niin sanotun momentumin ja eteni helposti kolmannen erän voittoon. Neljännessä pelattiin sitten syöttövuoroja paikoin pitkään ja hartaasti, mutta 29-vuotias Laaksonen sinnitteli 6-4-voiton ja koko ottelun siis 3-1. Ottelun yhteispisteet menivät hänen edukseen 133-124, eli suurista eroista ei tässä yhteydessä puhuttu.

Täydet kymmenen erää


Gojowczyk on viihtynyt tai ainakin ollut kentällä täydet kymmenen erää kahden ensimmäisen US Openin pääsarjakierroksen aikana. Hän hoiti omalta osaltaan sijoitetun pelaajan pudottamisen, kun viime aikoina vaihtelevassa pelivireessä ollut Ugo Humbert taipui avausottelussa. Viimeinen erä kääntyi Gojowczykille 6-4, ja etenkin voittoprosentti 81 ykkössyötöillä käynnistyneissä pisteissä oli hyvää luokkaa.Helppoa ei missään nimessä ollut toisella kierroksella Dusan Lajovicia vastaankaan. Serbi sai 21 murtopalloa saksalaisen neljäätoista vastaan, mutta Gojowczyk hoiti omat tilaisuutensa 43-, Lajovic 33-prosenttisesti. Itse asiassa Lajovic voitti ottelussa seitsemän pistettä enemmän, mutta niin vain tässäkin tapauksessa viides erä meni Gojowczykille 6-4.

Yhtäläisyyksiä Laaksosen ja häntä hieman alle kolme vuotta vanhemman Gojowczykin välillä riittää sikälikin, ettei kumpikaan ole noussut säännölliseksi ATP-pelaajaksi. Gojowczykistä sellainen tuli muutamalla hyvällä tai vähintään kohtalaisella saavutuksella vuonna 2017. Sen vuoden päätteeksi ranking oli 60, ja hän pääsi pelaamaan täyden ATP-vuoden 2018. Voitto-tappiosaldo 23-25 oli tuolloin ihan ok, mutta 2019 homma ei enää toiminut. Lukuisten avauskierrosten tappioiden jälkeen hän on joutunut taas hakemaan vauhtia alempaa.

Niinpä molemmilla pelaajilla suurin osa otteluista on vietetty Challenger-tasolla. Siellä Gojowczyk on voittanut kovien kenttien ottelut 59-, Laaksonen 55-prosenttisesti.

Gojowczyk lyö rystynsä flättinä pienellä yläkierteellä. Hän on pelitavaltaan suhteellisen aggressiivinen ja myös varsin hyvä syötönpalauttaja. Ominaisuudet eivät kuitenkaan ole siis olleet riittävän hyviä tämän parempaan menestykseen.

Tällä kaudellakin molemmat pelaajat ovat olleet tuloksiltaan varsin tasaisia.


Tämän ottelun voittajaa odottaa neljännellä kierroksella todennäköisesti Stefanos Tsitsipas isolla kentällä. Siinäpä melkoinen porkkana: kumman pokka kestää?

Rabona - 200€ tervetuliaisbonus tarjolla!


Oletko tutustunut aikaisemmin Rabona vedonlyöntisivustoon? Uutena pelaajana saat nyt 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää Rabona arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta pelaamaan.
Rabona: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Peter Gojowczykin otteluvoitto @2.25

Bethard - Lue arvostelu

2.25

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Betway - Lue arvostelu

2.23

Lunasta Betway bonus: 150€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.2

ComeOn - 150€ talletuksella 300€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.2

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

2.2

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.2

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.15

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.15

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.15

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.15

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä