Falun, naisten 10 km, v: Kerttu Niskasen menestys

Falun, naisten 10 km, v | Kerttu Niskasen menestys | 12.3.2022 | 15.15
Kohde sulkeutuu: 12.03.2022 15:15
Falunissa viedään Therese Johaugin maailmancupuran viimeistä normaalimatkaa. Norjalainen on vielä kerran suuri ennakkosuosikki voittajaksi.

Johaugin takana asetelmat ovatkin sitten mielenkiintoiset. Juuri kukaan muu ei ole nakutellut jatkuvia huippusijoituksia kisasta toiseen Pekingin olympialaisista alkaneella ajanjaksolla.

Vaikka vapaan kymppi ei ole kuulunut Kerttu Niskasen suosikkimatkoihin, on suomalainen edelleen hyvässä kunnossa. Kun muihin kilpakumppaneihin liittyy runsaasti epävarmuustekijöitä, on Niskasella varsin hyvät mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon.Johaugia tuskin pudottaa kuuden kärjestä mikään mahti. Keskitytään siis vihjeessä muihin, joilla on mahdollisuudet kyseiseen suoritukseen.

Kertoimissa Johaugin jälkeiset suosikit ovat Jessie Diggins & Jonna Sundling. Diggins on ollut tällä maailmancupin vapaan kympeillä enimmäkseen hyvä sijoituttuaan Davosissa toiseksi ja voitettuaan Tour de Skillä Oberstdorfin yhteislähdön. Lisäksi hän oli Pekingin kolmellakympillä kakkonen. Lillehammerin 18:s sija osoittaa mahdollista haavoittuvuutta.

27-vuotias Sundling tekee hurjaa nousua kohti maailman kärkeä myös normaalimatkoilla. Perjantain sprintissä ylivoima oli jotain täysin käsittämätöntä.Kansainvälisissä kisoissa Sundling on osallistunut väliaikalähtöihin todella harvoin. Lahden viides sija perinteisen kympillä kertoo kuitenkin jo paljon, eikä Holmenkollenin kolmenkympin perinteisen kolmas sija tule yhteislähdössäkään vahingossa. Sundling löytyy oletettavasti nytkin top-6:sta, mutta aivan seinävarmana kohdetta ei kuitenkaan voi pitää.

Monilla ailahtelevia suorituksia


Ebba Andersson on tehnyt vastaavissa Falunin kisoissa kovaa tulosta: kolmas vuonna 2020, toinen viime vuonna. Tällä kaudella vire on kuitenkin ollut hyvin vaihteleva, Holmenkollenilla hän oli yhdeksäs, Salpausselällä kuudes, olympialaisten henkilökohtaisilla matkoilla kuudes, kahdeksas ja kymmenes. En pidä edes kuuden parhaan joukkoon yltämistä niin todennäköisenä kuin vedonlyöntiyhtiöt tekevät.

Frida Karlsson on vaeltanut fantastisen alkukauden jälkeen pettymyksestä toiseen. Hän ei ollut mukana Oslossa, jäi Lahdessa 16:nneksi ja oli olympialaisissa viides sekä 12:s. Epävarmuustekijöitä riittää.

Krista Pärmäkoski on ollut olympialaisten jälkeen hyvä ja toki jo Kiinassa kympin perinteisen pronssimitalisti. Vapaan kymppi on kuitenkin ollut hänelle viime vuosina jopa heikoin normaalimatka. Kollenin toinen ja Lahden kolmas sija kielivät positiivisesta tilanteesta, mutta viime vuonna hän oli Falunissa 19:s ja toissa vuonnakin vasta kymmenes.25-vuotias Delphine Claudel on tehnyt itsestään vapaan normaalimatkoilla säännöllisesti kymmenen joukkoon hiihtävän. Aivan kärkisijat ovat toistaiseksi karttaneet, ja kuuden joukkoon tulee kiire tälläkin kertaa.

Heidi Weng ei ole koronan aiheuttaman tauon jälkeen onnistunut. Rosie Brennan voisi olla Niskasen ohella yksi kokeilemisen arvoinen pelikohde Lillehammerin kolmannen ja Davosin neljännen sijan myötä.

Huippukunnossa toimii kympin vapaakin


Niskanen oli puolestaan sprintissäkin positiivisesti kahdeksas. Viimeisimmässä seitsemässä normaalimatkan kilpailussa hän on ollut aina kahdeksan parhaan joukossa, ja viisi viimeisintä on johtanut top-4:ään.


Vaikka Niskanen ei pidä erityisemmin kympin vapaasta, käyvät huippukunnossa kaikki matkat. 2,75 kuuden parhaan joukosta, kyllä kiitos!


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Kerttu Niskanen sijoittuu kuuden parhaan joukkoon @2.75

Huti
William Hill - Lue arvostelu

2.5

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.5

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.5

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä