Liiga: HPK - KalPa

Julkaistu: 16.10.2020 21:28


Liiga: HPK - KalPa
Liiga | HPK - KalPa | 17:00
Comeon! Comeon!

Lauantain Liiga-kierroksella HPK saa vieraakseen Pohjantähti Areenalle KalPan. Molemmille kyseessä on viikonlopun b2b-otteluiden jälkimmäiset osat. Perjantaina Kerho hävisi vieraissa Tapparalle 2-3, KalPa otti puolestaan kotonaan arvokkaan 5-1 voiton sarjakärki Kärpistä.

Kerhon vaikeudet jatkuvat


HPK:n konttaaminen ei näytä loppuvan. Perjantaina hämeenlinnalaisryhmä kärsi jo kauden viidennen tappionsa. Pisteitä Kerholle on herunut kuudesta ottelusta ainoastaan kolme, maalierolla 12-20.

Perjantain ottelussa kotijoukkue Tappara vei peliä kaksi ensimmäistä erää, vietyään mm. laukaukset maalia kohti noiden aikana 29-9. Kerho-vahti Daniel Lebedeff piti torjunnoillaan kuitenkin vieraat jotenkin pelissä mukana. Avauerässä Tappara meni menojaan tshekkihyökkääjien Jiri Smejkalin ja Michael Spacekin osumilla.

Toisessä erässä Tapparalla oli saumat pistää hommaa pakettiin, mutta alivoimalla pelannut Kerho iski vastahyökkäykseen, ja syöttöä yrittänyt Juuso Ikonen kavensi onnenkantamoisella lukemat 2-1:een, Tappara-puolustaja Teemu Suhosen vietyä kiekkoa omaan rysään. Kirvesrinnat karkasi vielä toisessa erässä jälleen kahden maalin johtoon pitkän hyökkäyksen päätteeksi, Smejkalin sivallettua illan toinen osuma Spacekin tarjoilusta.

Päätöserän viimeisillä minuuteilla HPK sai vielä pientä kiriä aikaiseksi, kun kultakypärä Petri Kontiolan maalille lähettämä kiekko kimposi Ossi Ikosen luistimesta ohi Christian Heljankon. Viimeiset kaksi minuuttia Kerho pääsi pelaamaan ylivoimalla, mutta tasoitusmaalia se ei saanut aikaiseksi.Tällä hetkellä HPK:lle suurimpia haasteita luo etenkin 5vs5-peli. Ylivoimalla (20%) on löytynyt tehoja kiitettävästi Kontiolan johdolla, mutta tasakentällisin HPK ei ole saaanut peliään tarvittavaan lentoon, maalinteosta puhumattakaan. Joukkueen laukausprosentti 5vs5-pelissä on ollut vaivainen 5,8. Ainoastaan Sportilla & Jukureilla on tuolla saralla mennyt kehnommin.

KalPa komeaan voittoon Kärpistä


KalPa nousi perjantain Kärpät-voitollaan sarjataulukossa sijalle seitsemän. Toisen peräkkäisen voittonsa ottanut KalPa on nyt neljästä ottelustaan voittanut kolme, maalierolla 13-8.

Perjantaina Tommi Miettisen orkesteri aloitti vahvasti. Kotijoukkue antoi kuitenkin Kärpille avaimet käsiin kahden rangaistuksensa myötä, mutta alivoima ja vakuuttavasti maalilla pelannut Eero Kilpeläinen kesti. Ottelun 16:lla minuutilla KalPa iski nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Aleksi Klemetti jätti kiekon Kim Nousiaiselle, joka sivalsi illan ensimmäisen.

Toisen erän alkuun KalPa tuplasi johtonsa. Otto Leskinen vapautti syötöllään Klemetin, joka Kärpät-puolustaja Miihkali Tepon esteilyistä huolimatta onnistui ohittamaan Patrik Rybarin. Ottelun puolivälissä kotijoukkeen ylivoima teki tuhojaan Aapeli Räsäsen ohjattua Leskisen laukaus vastustamattomasti Kärppien rysään. Kärpät sai toivon kipinää toisen 20-minuuttisen loppuhetkillä Jussi Jokisen osuttua ylivoimalla. Rangaistuksia jaettiin yhteensä kahden ensimmäisen erän aikana 10 kappaletta.

Ottelun loppuminuuteilla KalPa sinetöi ottelun purkkiin kultakypärä Kai Kantolan (4+0) viimeisteltyä kauden neljäs maali tyhjiin ja illan viimeisestä vastasi toisellaan Nousiainen.KalPa oli todella vahva varsinkin nopeissa hyökkäyksisään ja rokotti noista todella kovalla kädellä. Myös 24 kertaa kiekon tielle ehtinyt Kilpeläinen ansaitsee osakseen suitsutusta.

Vastoin HPK:n peliä, on KalPa ollut toistaiseksi todella vahva 5vs5-pelissä. Kun verrataan laukaustasapainoa tuon pelin osalta, on KalPa ollut koko liigan paras tuolla saralla. Ylivoima on ollut kuitenkin tähän asti luvattoman tehokasta kuopiolaisilla. KalPa on ainoastaan kahdesti onnistunut ylivoimalla pelatessaan maalinteossa 18:sta yrityksestään.

Jatkaako KalPa menoaan?


HPK-käskijä Matti Tiilikainen on muutellut kokoonpanoaan herätelläkseen joukkojaan. Eilen maalilla pelanneen Lebedeffin tilalle hyppää tänään Joona Voutilainen, joka ei kovin vakuuttavia otteita ole vielä maalinsuulla esittänyt. KalPa puolestaan jatkaa täysin samalla kokoonpanolla.

HPK:lla on ollut haasteita niin hyökkäystehojensa suhteen, kuin myös maalivahtipelin. KalPa on noilla osa-alueilla Kerhoa etevämpi, ja Kilpeläinenkin näyttäisi olevan hyvässä vireessä, Tappara-ottelua lukuun ottamatta. Kerhon mahdollisuudet piilevät erikoistilanteissa, joskin KalPa selvitti eilen Kärppiä vastaan vähintään kohtuullisesti alivoimansa. Vaikka maaleja mitä suurimmalla todennäköisyydellä tullaan tänään näkemään molemmissa päissä, panostaminen KalPaan on tässä vaiheessa järkevintä. Joukkueessa on hyvä draivi päällä, ja eilinen voitto antaa varmasti lisäpotkua joukkueen tekemiseen. KalPan yli 2,5 maalia-kohteen kerroin riittää hyvin peleihin.

Hyödynnä 100€ talletusbonus vedonlyöntiin


Vedonlyöntisivusto 888sport tarjoaa kaikille uusille pelaajille 100€ ensitalletusbonuksen. Ensimmäinen talletuksesi siis tuplataan ja pääset pelaamaan tuplasti isommalla pelikassalla. Lue lisää sivustosta täältä tai siirry suoraan pelaamaan.
888sport: hyödynnä 100€ vedonlyöntibonuksesi tästä >>

Pelivalintamme:

KalPa yli 2,5 maalia (60min) @1.83

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.83

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Rizk - Lue arvostelu

1.8

Rizk tarjoaa nyt 100€ bonuksen uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Olybet - Lue arvostelu

1.8

Olybet - Lunasta 100% bonus 100€ saakkaLue arvosteluSiirry pelaamaan
Guts - Lue arvostelu

1.8

Hyödynnä 50€ riskitön vetoLue arvosteluSiirry pelaamaan
Expekt  - Lue arvostelu

1.8

Lunasta 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betway - Lue arvostelu

1.8

Lunasta Betway bonus: 150€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.76

ComeOn - 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.76

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.76

Hyödynnä 100€ bonus uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.76

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Niko