CS:GO: ENCE - Vitality

IEM Cologne 2022 | ENCE - Vitality | 17:00
Kohde sulkeutuu: 07.07.2022 17:00
IEM Cologne 2022:n play in -vaihe on taputeltu, joten varsinainen turnaus voi alkaa. Torstaina 7.7. kello 17 kansainvälisiä pelaajia käyttävä suomalaisorganisaatio ENCE kohtaa ranskalais-tanskalaisen Vitalityn. Kyseessä on A-ryhmän yläkaavion ottelu, jonka voittaja jatkaa yläkaaviossa, ja häviäjä siirtyy alakaavion puolelle.
ENCE on HLTV-rankingissa peräti kolmantena, ja voidaankin sanoa, että nykykokoonpano on pelannut parhaan kevään koskaan. Tanner tömisi ensimmäistä kertaa maaliskuun ESL Pro Leaguessa, kun joukkue marssi aina finaaliin asti. Majoreillakin tuli välieräpaikka, ja IEM Dallasissa oltiin jälleen finaalissa. Viimeisimmissä, kokoluokaltaan pienemmissä turnauksissa ei aivan samanlaista lentoa olla nähty. Kahdeksan joukkueen välisessä BLAST Premier Spring Finalissa ENCE jäi sijoille 5–6 voitettuaan BIG:n mutta hävittyään OG:lle ja tämänkertaiselle vastustajalleen Vitalitylle. Hävityt pelit olivat erittäin tiukkoja taistoja, ja varsinkin Vitalitya vastaan ottelu kaatui pitkälti ENCEn erikoisiin virheisiin. Nähtäväksi jää, syttyykö ENCE jälleen isompaan turnaukseen päästessään, vai kärsiikö pelihuumori yhä laskusuhdanteesta.

Vitality puolestaan on ranking-vitonen. Joukkue selvitti tiensä turnaukseen play in -vaiheen kautta: voitto irtosi TYLOOsta ja Sproutista, mutta mahtui mukaan 0–2-tappio kelpo iskussa olevalle Movistar Ridersillekin. Viimeisin turnaus on ollut BLAST Premier Spring Final, josta tulokseksi tuli mukava kakkossija. Välierissä joukue onnistui päihittämään G2:n, mutta finaalissa NAVI oli selvästi parempi. Dallasissa Vitality selviytyi ryhmänsä alakaavion finaaliin, jossa kantona kaskessa oli tuttu G2, joka oli sillä kertaa vahvempi. Majoreilla taas kohtalona oli jäädä group play -vaiheeseen: voitto tuli Liquidista ja BIG:stä, kun taas tappio kärsittiin NIP:lle, Outsidersille ja Heroicille. Jos vielä kauemmas mennään, esimerkiksi Pro Leaguessa pelit tyssäsivät alkulohkoon. Kyseessä on ilman muuta kova kansainvälisen tason joukkue, joka hyvänä päivänä kykenee haastamaan voitosta melkeinpä mitä tahansa joukkuetta vastaan. Aivan kärkisijoille ei puhti kuitenkaan tällä hetkellä riitä. Siinä mielessä vastustaja ENCE on keväällä ollut edellä, sillä suomalaisorganisaatio on ollut toistuvasti vahva finaalikandidaatti.

Ei taideta selvitä kahdella kartalla


ENCE ei pelaa ollenkaan Infernoa, joten se on varma ykkösbanni. Yhtä varma banni Vitalitylla on Ancient. Suosikkikartoista puhuttaessa ENCEn ykkönen on Nuke, jossa se on perinteisesti ollut yksi maailman vahvimpia joukkueita. Joukkueiden viime Nuke-kohtaamisessa muun muassa ENCEn hölmöilyn saattelemana mentiin jatkoajalle, jonka päätteeksi Vitality hieman yllättäenkin juhli voittoa. Myöhemmin ENCE hävisi Nukessa myös Eternal Firelle, joten aivan optimaalista ei meininki ole ydinvoimalassa viime aikoina ollut. Vitalityn tilastollinen lempiykkösvalinta puolestaan on Dust2, jossa viimeisimmän keskinäisen kohtaamisen voitti ENCE. Toinen ranskalais-tanskalaistiimin näkökulmasta hyvä valinta voisi olla Overpass, jossa ENCE on viimeisimmästä kymmenestä kartastaan hävinnyt peräti seitsemän.

ENCEltä on viime turnauksissa nähty kokonaisuutena vahvempaa tekemistä, joten ottelun voittajasuosikin viitta on suomalaisorganisaatiolla. Viitta ei kuitenkaan ole suuren suuri varsinkaan, kun Vitality hoiteli ENCEn viime kohtaamisessa lukemin 2–0. Toki ENCE voitti joukkueiden Pro League -kohtaamisen samoin luvuin. Varsinkin viimekertainen Nuke-voitto tuo Vitalitylle varmasti lisää itseluottamusta, joten ENCEllä ei todellakaan ole varaa pelata samalla tavoin kuin viimeksi. Taistosta voi lähtökohtaisesti odottaa niin tasaväkistä, että kummallekin joukkueelle lohkeaa vähintäänkin yksi karttavoitto.

Pelivalintamme:

Yli 2,5 karttaa @2.05

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

2.05

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.05

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.05

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.94

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Neo.bet - Lue arvostelu

1.9

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi