CS:GO: G2 - ENCE

IEM Cologne 2022 | G2 - ENCE | 20:30
Kohde sulkeutuu: 08.07.2022 20:30
IEM Cologne 2022:ssa A-ryhmän ensimmäinen ottelukierros on pelattu, joten ensimmäinen jako ylä- ja alakaavioiden joukkueisiin on tehty. Perjantaina 8.7. pelataan ensimmäiset alakaavion ottelut, ja illan päätteeksi on luvassa suomalaisittain mielenkiintoinen ottelu: Aleksi "Aleksib" Virolaisen G2 kohtaa kansainvälisiä pelaajia nykyään käyttävän suomalaisorganisaatio ENCEn. Ottelun voittaja jatkaa alakaaviossa, kun taas häviäjän pelit on tältä erää pelattu.G2 on tällä hetkellä HLTV-rankingin kuudentena. Rahassa ja luonnollisesti myös taidossa joukkue on ehdottomasti maailman kärkipäätä, mutta koko potentiaalia ei olla onnistuttu valjastamaan käyttöön. Alkuvuosi oli lupaava, mutta kevät ja alkukesä eivät ole menneet mitenkään optimaalisesti. Mollivoittoisesti alkoi Kölnin turnauskin, sillä hyvässä iskussa oleva Movistar Riders nappasi 2–0-voiton. Jo alkuun oli tiedossa, että ottelun avauskartta Vertigo ei ollut G2:lle mitenkään vahva kartta ja tappio siellä oli varsin odotettukin, mutta toinen kartta Inferno sen sijaan oli melkoinen pettymys: Riders voitti G2:n paraatikartan lukemin 16–9. Ottelu oli G2:n yksilöiltä vaisu esitys, ja merkittävä ryhtiliike tarvittaisiin, jotta pelit tässä turnauksessa jatkuisivat vielä ENCE-kohtaamisenkin jälkeen.

ENCE puolestaan on rankingin kolmonen – täysin ansaitusti. Kevät on ollut vahva, sillä joukkue on noussut mukaan suurimpien turnausten kärkikahinoihin. Plakkarissa on kakkossija sekä ESL Pro Leaguesta että IEM Dallasista sekä välieräpaikka majoreilta. Viimeisimmät hieman pienemmät turnaukset BLAST Premier Spring Final ja Roobet Cup eivät kuitenkaan olleet erityisen väkevää tykitystä, eikä Kölnissäkään turnaus alkanut lupaavasti. Avausottelussa vastaan tullut Vitality voitti Nuken – aivan kuten joukkueiden edellisessäkin kohtaamisessa. ENCEn terroristipuoli ei pelittänyt, sillä vastustaja otti CT-puolella peräti 12 kierrosvoittoa. Dust2 sujui paremmin ja päättyi ENCEn voittoon, mutta ratkaisevassa Miragessa nähtiin jälleen heikkoa terroristipeliä: ENCE otti terroristipuolella kaksi kokonaista kierrosvoittoa.

Tuleeko tasainen taisto?


ENCE ei pelaa ollenkaan Infernoa, joten se on varma banni. Tämä on G2:n kannalta harmillista, sillä Inferno on sen suosikkikartta. G2 puolestaan ei pelaa Overpassia, mikä taas ei varmastikaan haittaa ENCEä, sillä sen verran heikosti se on viime aikoina sujunut. ENCEn lempiykkösvalinta on tunnetusti Nuke. Suomalaisorganisaatio on totuttu tuntemaan yhtenä maailman vahvimmista Nuke-joukkueista, tosin viime peleissä siellä on tullut tappio Eternal Firelle ja pari kertaa Vitalitylle. Näistä Nuke-tappioista kahdessa nähtiin todella vaisu terroristipuoli, joten se on ongelma, johon täytyisi löytää ratkaisu. Lempikartan jäädessä pois G2:n ykkösvalinta on todennäköisesti Dust2. Pölyinen on viime aikoina maistunut ENCElle kohtuullisen hyvin, ja suomalaisorganisaatio onnistuikin nappaamaan siellä voiton joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa.

Viime kohtaamisen tavoin Nuke ja Dust2 ovat todennäköiset joukkueiden valinnat illan kohtaamiseen. Jos hieman villimpää vaihtoehtoa haluaa hakea, myös Miragen valitseminen on kummallakin mahdollisuuksien rajoissa. Se kuitenkin todennäköisesti jää ratkaisukartaksi. Toinen villi kortti voisi olla Ancient, jossa ENCE on ollut kohtuullisen hyvä, kun taas G2:lla on siellä varsin heikko voittoprosentti.

Mikäli vanhat ennusmerkit pitävät paikkansa, on ottelusta odotettavissa sangen tiukka taisto. Vastakkain on kaksi jonkinasteisessa alakulossa olevaa joukkuetta, joten tasaista on siinäkin mielessä. Kertoimissa G2:a pidetään hienoisena voittajasuosikkina. Dust2 on varmasi jälleen melko tasainen, ja voitto voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Nukessa paljon riippuu siitä, saako ENCE terroristipuolensa kuntoon: vaikka CT-puoli sujuisi, voittaminen on vaikeaa, jos terroristipuolella antaa vastustajalle 10 kierroksen etumatkan. Ancientissa puolestaan etu voisi jopa olla vahvemmin ENCEllä. Perjantai-illan ratoksi on odotettavissa tiukkaa vääntöä, joten odotuksissa on kolmen näytöksen esitys.

Pelivalintamme:

Yli 2,5 karttaa @2.00

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.97

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.97

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

1.87

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi