CS:GO: G2 - Movistar Riders

IEM Cologne 2022 | G2 - Movistar Riders | 13:30
Kohde sulkeutuu: 07.07.2022 13:30
Kun IEM Cologne 2022:n play in -vaihe on taputeltu, on aika iskeä varsinaisen turnauksen kimppuun. Ensimmäisenä ottelupäivänä 7. heinäkuuta Aleksi "Aleksib" Virolaisen edustama G2 kohtaa espanjalaistiimi Movistar Ridersin A-ryhmän yläkaavion ottelussa. Voittaja jatkaa yläkaaviossa, kun taas häviäjän on lähdettävä hakemaan vauhtia alakaaviosta. Ottelu pelataan paras kolmesta -menetelmällä ja sen alkamisaika on 13:30.G2:n HLTV-ranking on kuusi, mikä tarkoittaa, että kevään ja alkukesän mittaan on tullut pientä laskua. Alkuvuonna saavutettu IEM Katowicen finaalipaikka latasi kovia odotuksia tulevalle keväälle ja kesälle, mutta vaikeuksia alkoi ilmetä jo seuraavassa merkittävässä turnauksessa: ESL Pro Leaguessa joukkue jäi alkulohkonsa toiseksi viimeiseksi hävittyään MOUZille, fnaticille ja Entropiqille. Toukokuun majorit olivat nekin pettymys, sillä loppusijoitukseksi jäi 9–11. IEM Dallasissa matka jatkui puolivälieriin asti. Kummassakin turnauksessa pelit päättyivät tappioon FURIAa vastaan. Hiljattain kahdeksan joukkueen välisessä BLAST Premier Spring Finalissa Aleksib:n joukkue ylsi välieriin. G2:lla on tänä vuonna ollut ongelmia pelihuumorinsa kanssa, jonka jonkinlaisena kulminaatiopisteenä voidaan pitää huhtikuista tappiota Anonymolle, joka pyörii rankingissa 50:n ja 100:n välillä. Täydellisestä mahalaskusta ei kuitenkaan ole missään nimessä kysymys, sillä G2 on viime turnauksissa pystynyt jälleen hätyyttelemään kärkikahinoita. Joukkueessa pelaa maailman kärkipelaajia, joten kyse on lähinnä siitä, miten heidän potentiaalinsa saadaan ulosmitattua.

Vastustaja Movistar Riders puolestaan majailee rankingin 14. sijalla. Joukkue varmisti paikkansa turnauksessa ottamalla kaksi hienoa voittoa play in -vaiheessa. Ensimmäisenä kaatui MIBR lukemin 16–13 ja seuraavana ehkä hieman shokeeraavastikin Vitality 16–13 Vertigossa ja peräti 16–4 Overpassissa. Kyse on ilman muuta kovatasoisesta joukkueesta, sillä heinäkuun alussa Riders voitti ESL Challenger Valencian kaataen Outsidersin finaalissa lukemin 2–1. ESL Challenger Leaguessa Iberian niemimaan miehet ottivat kolmossijan: finaaliunelman esteenä oli 1WIN. Jos aivan ykköstason turnaustuloksia tarkastellaan, toukokuulta löytyy jumbosija IEM Dallasista. Siellä tappiot tämänkertaiselle vastustajalle G2:lle ja MOUZille tarkoittivat pelien loppumista lyhyeen. ESL Pro Leaguessa sen sijaan Riders väläytti voittamalla alkulohkonsa puhtaalla pelillä – lohkopeleissä kaatui muun muassa kova Players. Puolivälierissä mainion turnauksen pelannut ENCE oli kuitenkin liian vahva.

G2 vahva suosikki


Kummankin joukkueen tilastollinen suosikkiykkösvalinta on Inferno, joten ihmeitä saa tapahtua, jos sitä ei torstaina nähdä. G2 on siinä määrin Inferno-spesialisti ja Riders toisaalta pelannut siellä viime aikoina varsin tappiollisesti, että Aleksib:n johtamalle joukolle on siellä voiton ainekset tarjolla. G2:n ykkösbanni on Overpass, kun taas espanjalaismiehistöllä se on Dust2. Infernon ohella Riders on viime aikoina kunnostautunut erityisesti Vertigon ja Nuken valitsijana. Dust2 olisi ollut G2:lle mieleinen valinta, mutta sen jäädessä pois esimerkiksi Mirage voisi olla mahdollinen.

Vertigoa ei G2 ole kovinkaan suurella voittoprosentilla pelannut, joten Riders voisi hyvinkin lähteä hakemaan sieltä voittoa. Myös Nukessa Riders on voittanut viimeisiä otteluitaan, joten sitäkin kautta voisi haastaminen onnistua – Nuke ei missään nimessä lukeudu G2:n suosikkeihin. Joukkueiden viime kohtaamisessa G2 toki hoiti homman kotiin Nukessa lukemin 16–5.

Jos ja kun G2 on kunnollisella pelipäällä, on se vahva suosikki voittamaan ottelun. Infernon pitäisi ilman muuta olla G2:n heiniä, mutta kysymys kuuluu, pystyykö Riders nipistämään karttavoiton. Jos espanjalaiset valitsevat Vertigon tai villinä vetona Ancientin, joka ei myöskään ole G2:n ominta maaperää, on mahdollisuuksia karttavoitolle olemassa. Ridersilla on tällä hetkellä hyvä pelivire ja se haastaa hyvin vahvempia joukkueita, ja varsinkin kun sillä on mahdollisuus valita G2:lle epämieluisa kartta, on karttavoitto hyvinkin haarukassa.

Pelivalintamme:

Yli 2,5 karttaa @2.21

Huti
Vulkanbet - Lue arvostelu

2.21

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.2

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.2

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.2

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

2.15

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi