CS:GO: MOUZ - Astralis

IEM Cologne 2022 | MOUZ - Astralis | 16:30
Kohde sulkeutuu: 15.07.2022 16:30
IEM Cologne 2022:ssa on aika ratkaista välieräjoukkueet. NAVI ja FaZe ovat jo varmasti välierissä, joten näille joukkueille haetaan nyt vastustajia. Perjantaina 15. heinäkuuta kello 16:30 alkavassa puolivälieräottelussa kansainvälinen MOUZ kohtaa tanskalaisen Astraliksen. Häviäjän turnaus on ohi, kun taas voittaja jatkaa välieriin NAVIa vastaan.MOUZ pitää hallussaan HLTV-rankingin 14. sijaa. Kölnin turnaus alkoi tappiolla NAVIa vastaan, mutta positiivista ilman muuta oli, että MOUZ onnistui nappaamaan karttavoiton Miragesta. Tappio oli ehkä jollakin tavalla budjetoitu, joten liian murheellinen tiimi ei varmastikaan tappion jälkeen ollut. Alakaavion avausottelussa vastaan tuli Heroic, joka kaatui komeasti sekä Vertigossa että Nukessa. Ottelun hahmo oli ehdottomasti MOUZin Jon "JDC" de Castro, jonka rating oli ottelun päätteeksi vakuuttava 1,33. Muullakin joukkueella se oli selvästi yli yhden, joten tulivoimaisemmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä. Seuraavana vastassa oli Vitality, jota vastaan tarvittiin kolme karttaa: Vitality voitti Infernon, mutta MOUZ hoiti homman kotiin Overpassissa ja Nukessa. Alakaavion finaalissa kohdattiin NIP, ja ratkaisu venyi jälleen kolmanteen karttaan. NIP oli vahvempi Vertigossa, kun taas MOUZ voitti Infernon. Ratkaiseva Mirage oli yksipuolinen näytös, sillä MOUZ rökitti vastustajaansa siellä peräti lukemin 16–3. Joukkueella on kokonaisuutena erittäin hyvä meininki tällä hetkellä, sillä vuoden aiemmissa turnauksissa ei olla näin lähellä kärkikahinoita vielä oltu.

Astralis puolestaan löytyy rankingista sijalta 11. Tanskalaiset aloittivat turnauksen voitolla FURIAsta: Nukessa ero oli selvä, kun taas Miragessa Astraliksen voittomarginaali oli pienempi. Toisessa ottelussa vastaan tuli Cloud9, joka sekin kaatui 2–0-lukemin. Astralis voitti sekä Infernon että Miragen vastustajan jäädessä kummallakin kerralla noin 10 kierrosvoittoon. Ryhmän yläkaavion finaalissa vastus olikin sitten kivenkova, sillä vastaan asettui maailman tämän hetken paras joukkue FaZe. Astralis pääsi sekä Overpassissa että Infernossa 10 kierroksen paremmalle puolen, mutta vastustaja vain oli parempi. Joukkueen kevään ja alkukesän voi sanoa menneen mukiinmenevästi, sillä turnaussijoitukset ovat olleet suurin piirtein puolivälierätasoa. Siinä mielessä tanskalaisjoukkue on jälleen yltänyt tasoiseensa suoritukseen, mutta kysymys kuuluu, pystyisikö se tällä kertaa nappaamaan jopa välieräpaikan.

Tasaiset lähtöasetelmat


MOUZin yleisimmät ykkösbannit ovat viimeaikoina olleet Dust2 ja Overpass. Astraliksen yleisin banni puolestaan on ollut Vertigo. Tilastollisesti MOUZin suosikki on Nuke, mutta vaihtelua on ollut. Sitä myös Astralis toisinaan valitsee, joten Nukella on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi perjantaina. Kartta on sujunut molemmilta hyvin: MOUZ on tässä turnauksessa kairannut sieltä voiton Heroicista ja Vitalitysta, kun taas Astraliksella on siellä kuuden kartan voittoputki menossa. Jos Astralis ei syystä tai toisesta pääse valitsemaan Nukea, on Ancient toinen vaihtoehto. Toki MOUZilla on ollut siellä viime aikoina vakuuttava voittoprosentti ja tanskalaisilla taas pari yllätystappiota.

MOUZ on rankingsijoitukseensa nähden mainiossa liidossa, mutta kovissa liemissä keitetty Astralis ei varmastikaan tätä hätkähdä. Astralis on opittu tuntemaan joukkueena, joka pystyy kiusaamaan kovempia joukkueita nappaamalla karttavoittoja, ja vastustaja sitä paitsi tällä kertaa on erittäin tasaväkinen. Kummallakin joukkueella on hajontaa ykkösbanneissa, joten pelattavaksi päätyvistä kartoista ei etukäteen kannata tehdä liian pitkälle meneviä päätelmiä. Nuke nyt ainakin tuoksuu ilmassa, ja Astralis on siellä ollut vahva. MOUZ puolestaan on ollut hyvä Ancientissa ja miksei myöskin Miragessa. Riippuen banneista myös Overpass on mahdollisuuksien rajoissa varsinkin Astraliksen valitsemana, ja siellä tanskalaistiimillä olisi etulyöntiasema.

Kuntopuntarissa joukkueet asettuvat samoille haminoille, ja jos kumpikin panee parastaan, on perjantai-iltapäivän näytöksestä tulossa viihdyttävä. Lähtökohdat ovat erittäin tasaiset ja kummallakin joukkueella on omat vahvat karttansa, joten kolme karttaa vaikuttaa todennäköiseltä lopputulemalta.

Pelivalintamme:

Yli 2,5 karttaa @2.00

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

2.00

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Neo.bet - Lue arvostelu

1.86

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.85

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi