CS:GO: NAVI - Astralis

IEM Cologne 2022 | NAVI - Astralis | 16:30
Kohde sulkeutuu: 16.07.2022 16:30
IEM Cologne 2022:ssa neljä parasta joukkuetta on selvillä, joten on välierien aika. Lauantaina kello 16:30 alkavassa ensimmäisessä välieräottelussa ukrainalais-venäläinen Natus Vincere kohtaa tanskalaisjoukkue Astraliksen. Juoni on selvä: häviäjä lähtee laulukuoroon, kun taas voittaja kohtaa finaalissa joko FaZen tai Movistar Ridersin.

Pienoisen tauon jälkeen NAVI löytyy jälleen HLTV-rankingin kärkipaikalta. Joukkue ei kevään mittaan ole aivan parhaimmillaan ollut, eikä sille tyypillisiä turnausvoittoja ole juuri tullut. Viimeisin turnausvoitto on kahdeksan joukkueen välisestä BLAST Premier Spring Finalista, jossa NAVI nappasi voiton Vitalityn nenän edestä. Kyseessä on ehdottomasti maailman parhaisiin lukeutuva joukkue, joten se on huonoinakin aikoina vaarallinen vastustaja muille. Menoa ei ole loppujen lopuksi paljoakaan haitannut se, että Kirill "Boombl4" Mikhailov jätti joukkueen ja tilalle tuli Viktor "sdy" Orudzhev. Kölnin turnauksen avausottelussa nähtiin tasaista vääntöä erinomaista turnausta pelannutta MOUZia vastaan: NAVI voitti Nuken, MOUZ taas niukasti Miragen, ja Inferno puolestaan oli jälleen NAVIn heiniä. Seuraavassa ottelussa NIP:stä ei ollut vastusta, sillä NAVI voitti Overpassin lukemin 16–3 ja Nuken 16–7. Yläkaavion finaalissa vastaan asettui hienossa vireessä oleva Movistar Riders, joka kairasi hienon voiton Infernosta: CT-puolella Riders otti 10 kierrosvoittoa vastustajan nollaa vastaan. Mirage ja Overpass kuitenkin olivat NAVIlle voitokkaita, joten tie vei suoraan välieriin.

Astralis puolestaan on rankingissa 11. sijalla. Tanskalaistiimi avasti turnauksen komeilla 2–0-voitoilla sekä FURIAsta että Cloud9:sta. Tilastoihin merkittiin kaksi voittoa Miragessa sekä voitot kertaalleen Infernossa ja Nukessa. Joukkue joutui kovan haasteen eteen kolmospelissä, kun vastaan tuli maailman kärkijoukkueen tittelistä kamppaileva FaZe. Astralis pääsi sekä Overpassissa että Infernossa 10 kierrosvoiton paremmalle puolelle, mutta vastustaja vain oli liian kova. Puolivälierissä vastassa oli MOUZ, joka otti selkeän voiton Miragessa: tanskalaisilla ei oikein ollut eväitä vastustajansa selättämiseen siellä. Asetelma kääntyi toisin päin Nukessa, jossa tanskalaiset tunsivat olonsa kotoisammaksi. Ratkaisevassa Ancientissa Astralis otti terroristeina 10 voittoa, ja koska CT-puolellakin oli tullut jo aiemmin voittoja, kirjattiin ottelun voitto tanskalaisille. Joukkueen tuloskunto isoissa turnauksissa on jo pidemmän aikaa ollut välierien ja puolivälierien tietämillä – siinä mielessä tässäkin turnauksella ollaan ylletty omantasoiseen suoritukseen.
NAVIn varma ykkösbanni on Vertigo. Se olisi ollut tanskalaistenkin tilastollinen suosikkibanni, joten heille avautunee nyt mahdollisuus bannata jokin muu epämieluisa kartta. Potentiaalinen vaihtoehtoinen banni voisi olla Dust2, johon Astralis päätyi joukkueiden viime kohtaamisessa. Astralis on harrastanut erityisesti Ancientin valitsemista, mutta voittoprosentti siellä on melko matala ja viimeksi NAVIa vastaan sieltä jäi käteen mehevä 4–16-tappio. Tanskalaistiimin toinen suosikkikartta puolestaan on Nuke, jossa sillä on jo seitsemän voiton putki menossa. NAVIkin toki on vahva Nuke-joukkue ja viime kohtaamisessa Astralis voitti siellä vain parin kierroksen erolla. NAVIn suosikki taas on Mirage, joka ei yleisesti ottaen ole ollut Astraliksella mikään hirvittävän voitokas kartta.

Astraliksella ei ole viime aikojen turnauksissa kyyti riittänyt aivan finaalipeleihin asti, eikä taida riittää tälläkään kertaa. Tanskalaisten ennakkoon vahvimmat kortit Nuke ja Ancient sopivat NAVIllekin hyvin, joten edes karttavoittokin voi olla kovan työn takana tällaisessa tiukassa paikassa, jollaisissa NAVI on tottunut pelaamaan. Tämän vuoden keskinäiset karttavoitot ovat kutkuttavasti 2–2, mutta jos ja kun NAVI on taas kunnossa, ei Astraliksen taso kolmen kartan mittakaavassa riitä voittoon. NAVIn kunto vaikuttaisi olevan kohdillaan, joten ratkaisuun riittänee kaksi karttaa.

Pelivalintamme:

Lopputulos: 2–0 @1.94

Osuma
Neo.bet - Lue arvostelu

1.94

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.91

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.9

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.82

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi