CS:GO: ENCE - Cloud9

IEM Dallas 2022 | ENCE - Cloud9 | 19:00
Kohde sulkeutuu: 05.06.2022 19:00
IEM Dallas 2022 on ratkaisua vaille valmis. Sunnuntaina kello 19 alkavassa ottelussa kansainvälinen ENCE kohtaa venäläis-kazakstanilaisen Cloud9:n. Ottelu pelataan bo5-periaatteella, joten illasta voi parhaimmillaan tulla erittäin hikinen iltapuhde.ENCE on tänä keväänä löytänyt kovan pelivireen, mistä osoituksena joukkueen HLTV-rankingsijoitus on kolmas. Joukkue näyttää viimein tehneen läpimurron, mahdollisesti jopa lopullisen sellaisen, kärkijoukkueiden joukkoon turnauksessa kuin turnauksessa. Tässä mielessä finaalipaikka ei ole minkäänlainen yllätys, mutta suorituksesta sen sijaan tekee hurjan se, että ykköstähti Lotan "Spinx" Giladi on ollut sivussa tästä turnauksesta, ja tilalla on pelannut varamies Janusz "Snax" Pogorzelski. Varamies on päässyt hyvin mukaan joukkueen meininkiin, joten suoritus ei ainakaan häneen kaadu. Viime suurissa turnauksissa ENCEn voittohaaveiden tiellä ovat olleet äärimmäisen kovan vastustsajat NAVI ja FaZe, mutta tällä kertaa kumpaakaan ei ole kantona kaskessa, joten nyt on mitä mainioin tilaisuus napata kauan odotettu turnausvoitto.Vastustaja Cloud9 on rankingissa yhdeksännellä sijalla. Joukkue sai nykyisen muotonsa huhtikuussa, kun Playersin eli entisen Gambitin pelaajat siirtyivät pelaamaan Cloud9:n riveihin. Miehistö on marssinut finaaliin ENCEn tavoin hyvillä esityksillä, mutta kevät ei ole kokonaisuutena ollut yhtä vahva. Esimerkiksi majoreilla oli tyytyminen loppusijoitukseen 12–14, kun taas tämänkertainen vastustaja pääsi välieriin asti. ESL Pro Leaguessa Players nappasi alkulohkossa kakkossijan, mutta pudotuspelien avauskierroksella tuli vastaan lopulta koko liigan voittanut FaZe, joka oli liian vahva vastustaja. IEM Katowicessa silloinen Gambit selvisi puolivälieriin, joissa, kuinka ollakaan, FaZe oli vahvempi. Näin ollen joukkueen tasoa ei pidä aliarvioida puhtaasti sijoitusten perusteella: parikin kertaa vastaan oli jo pudotuspelien aikaisessa vaiheessa tullut se pahin mahdollinen vastustaja, jota mikään muukaan joukkue ei ratkaisuhetkillä ollut pystynyt päihittämään.

Onko nyt ENCEn aika?


Ottelu pelataan paras viidestä -periaatteella, joten kumpikin joukkue bannaa yhden kartan, ja loput ovat vapaata riistaa. ENCEn ykkösbanni on tunnetusti Inferno, ja Cloud9 yhtä varmasti bannaa Nuken. Se on ENCEn kannalta harmi, sillä suomalaisorganisaatio on yksi maailman vahvimmista Nuke-joukkueista. Cloud9:n lempikartta on Vertigo, joten se varmasti nähdään jo aikaisessa vaiheessa. ENCElläkin on Vertigo viime aikoina sujunut voitokkaasti, joten siellä on todennäköisesti tiukkaa vääntöä luvassa. ENCEn ensimmäinen valinta on siis jokin vaihtoehdoista Ancient, Mirage ja Overpass. Dust2:n valitsemista ei kumpikaan joukkue oma-aloitteisesti harrasta, joten se puolestaan voisi olla jonkinlainen villi kortti. ENCE on tunnetusti erittäin vahva Ancient-joukkue, joten erityisesti siellä voisi olla aineksia karttavoittoon. Myös Overpass on vahva kartta.

Tilastoja tutkiessa karttavalikoimassa ei oikeastaan ole karttaa, jossa kumpikaan olisi selkeästi kyykännyt vastustajaansa nähden. Joukkueet ovat voittaneet kartoissa hyvin samankaltaisilla prosenteilla. Kertoimet ovat vahvasti Cloud9:n voiton puolella, joten ENCEN voitolle on on tarjolla mukavia kertoimia. Ottaen huomioon ENCEN loistavan kevätvireen ei olisi millään lailla yllätys, jos joukkue kairaisi voiton finaalista. Kerrointa nostaa varamiehellä pelaaminen ja se, ettei joukkue pääse pelaamaan paraatikarttaansa Nukea. ENCE on kuitekin ollut sen verran vakuuttava viime suurissa turnauksissa ja tällä kertaa jopa varamiehisenä, että sen voiton puolesta pelaaminen on houkutteleva vaihtoehto.

Pelivalintamme:

Ottelun voittaja: ENCE @2.37

Huti
Neo.bet - Lue arvostelu

2.36

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.3

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

2.28

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.25

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi