CS:GO: ENCE - FaZe

IEM Dallas 2022 | ENCE - FaZe | 22:30
Kohde sulkeutuu: 01.06.2022 22:30
IEM Dallas 2022:n A-ryhmän yläkaavio on finaalia vaille valmis. Keskiviikkona noin kello 22:30 alkavassa ottelussa yhteen iskevät ENCE ja FaZe. Voittaja nappaa suoran paikan turnauksen välieriin, kun taas häviäjä menee puolivälieriin. Ottelu pelataan paras kolmesta -periaatteella.ENCE on pelannut tänä keväänä mainiosti, mistä osoituksena on HLTV-rankingin kolmas sija. Kevään kirkkaimpia tähtihetkiä ovat olleet ESL Pro Leaguen kakkossija sekä PGL Majorin välieräpaikka. Lähtöasetelmat Dallasiin eivät ole olleet optimaaliset, sillä joukkueen ykkösnimi Lotan "Spinx" Giladi on joutunut jäämään sivuun viisumiongelmien vuoksi. Korvaaja ei kuitenkaan ole köykäisimmästä päästä, sillä Spinxin tilalla pelaa Janusz "Snax" Pogorzelski, jolla on vyöllään major-voitto Virtus.pron riveissä. Kokoonpanomuutoksista huolimatta minkäänlaista tuloksellista kyykkäystä ei Dallasissa olla nähty, sillä avauksessa kaatui MOUZ hyvällä erolla Nukessa. Toinen ottelu G2:a vastaan oli tiukka, mutta ENCE kairasi lopulta voiton sekä Dust2:ssa että Nukessa. Vastustajat ovat toki olleet hieman eri kaliiperia kuin tämänkertainen vastustaja FaZe, joten haaste on keskiviikkona melkoinen.

FaZe puolestaan on tällä hetkellä maailman selkeä kärkijoukkue. Tiimi nappasi ESL Pro Leaguen voiton nenän edestä lukemin 3–1. Sama meno jatkui majorella, sillä turnausvoitto irtosi sieltäkin. Joukkue mielenkiintoisesti hävisi ENCElle group play -vaiheessa. Vielä mielenkiintoisempaa on, että sama tapahtui jo aiemmin Pro Leaguessa lohkovaiheen peleissä. Turnausten alkuvaiheissa tappioita saattaa tulla, mutta FaZen viime aikojen kovuudesta kertoo paljon se, että ratkaisupeleissä joukkue on ollut pysäyttämätön. Kyseessä on siis vahva kandidaatti Dallasinkin finaaliin ja jopa voittoon asti.

Pystyykö ENCE panemaan hanttiin?


ENCE ei tunnetusti pelaa Infernoa, joten sen voi poistaa laskuista. Se olisi ollut FaZen suosikkivalinta, joten aivan lempimaisemiin ei tällä kertaa päästä. Vertigoa FaZe ei mielellään pelaa, mutta potentiaalisia vaihtoehtoja sen sijaan ovat Overpass, Mirage ja miksei myös Dust2. ENCEn paraatikartta ja samalla suosikkivalinta puolestaan on Nuke, jossa joukkue on ehdottomasti yksi maailman vahvimpia.

Joukkueiden viimeisimmän Nuke-kohtaamisen voitti kuitenkin FaZe. Joukkueella on siellä käynnissä yhdeksän kartan voittoputki maailman kärkipään joukkueita vastaan, ja varsinkin kun vire ratkaisupeleissä on ollut raudanluja, olisi ENCEllä siellä totiset paikat. Pölyisessä ja Mirressä kevään koitokset ovat 1–1-tilanteessa. Pieni henkinen yliote ENCEllä voisi olla Overpassissa, jossa se on voittanut molemmat kohtaamiset, toisen toki vasta jatkoajan kautta.

Altavastaajan viitta lankeaa ENCEn ylle, sillä vastassa on maailman kärkitiimi, joka on viime turnauksissa ollut kivenkova ratkaisun hetkillä. ENCEn pelit ovat muuttuneella kokoonpanollakin sujuneet mukiinmenevästi, mutta nyt vastustaja on eri luokkaa. ENCElle ei ole tarjolla karttaa, jossa sillä olisi lähtökohdat huomioiden mitenkään selvää etulyöntiasemaa. Ei siis ole missään nimessä yllätys, jos FaZe hoitaa homman kotiin kahdessa kartassa.

Pelivalintamme:

Lopputulos: 0–2 @2.3

Huti
Neo.bet - Lue arvostelu

2.3

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

2.09

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.05

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.05

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi