CS:GO: ENCE - FURIA

IEM Dallas 2022 | ENCE - FURIA | 19:00
Kohde sulkeutuu: 04.06.2022 19:00
IEM Dallas 2022:ssa on neljä parasta joukkuetta jäljellä, joten lauantaina 4. kesäkuuta on aika ratkoa turnauksen finalistit. Ensimmäisenä pelattavassa, noin kello 19 alkavassa välierässä kohtaavat kansainvälinen ENCE ja brasilialaisjoukkue FURIA. Ottelu pelataan paras kolmesta -periaatteella. Voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan finaaliin, jossa vastaan asettuu joko BIG tai Cloud9.ENCElle, joka majailee HLTV-rankingissa jo kolmantena, Dallasin turnaus on jatkumoa erinomaisesti menneelle keväälle. Turnaus avattiin selvällä voitolla MOUZia vastaan. Toisessa ottelussa vastaan asettui G2, josta niistettiin kaksi karttavoittoa lukemin 16–14. Seuraavana olikin vuorossa yläkaavion finaali, jossa vastaan asettui maailman tämän hetken ykkösjoukkue FaZe. Miragessa vastustaja oli vahvempi, mutta ENCE hoiti homman itselleen vahvoissa Ancientissa ja Nukessa. Voitto takasi ENCElle paikan suoraan välierissä. Suorituksen arvoa nostaa entisestään se, että joukkueen ykköspyssy Lotan "Spinx" Giladi on joutunut jäämään sivuun turnauksesta, ja hänen tilallaan on pelannut major-voittajana tunnettu Janusz "Snax" Pogorzelski. Tuloskunto on ollut Dallasissa hyvä, eikä joukkue ole paljoa kokoonpanomuutoksista hätkähtänyt. Kevät on ollut kokonaisuutena hyvää tekemistä, ja joukkue on noussut maailman aivan kärkikahinoihin. Ensimmäinen todellinen myrskyvaroitus nähtiin ESL Pro Leaguessa, jossa ENCE eteni jatkoon kovasta alkulohkostaan ja eteni peräti aina finaaliin asti. Välissä tuli voitto pienemmästä BLAST Premier Spring Showdownista, ja sen jälkeen majoreilla matka jatkui välieriin asti. Nyt Dallasissakin on finaalipaikka kiikarissa ja jopa turnausvoitto on otettavissa varsinkin, kun pahin vastustaja FaZe on pullahtanut peleistä ulos.

FURIAn rankingisjoitus on seitsemän. Joukkue kohtasi puolivälierissä G2:n ja niin siinä sitten vain kävi, että brassitiimi lähti ottelusta perjantai-illan viettoon voittajana. G2 voitti valintansa Infernon ja FURIAn valitsema Vertigokin näytti alkuun hyvältä, mutta brasilialaiset veivät kartan jatkoajalle ja kairasivat lopulta voiton. Mirage oli G2:lta täysi lörähdys, joten FURIA nappasi voiton ratkaisukartasta lukemin 16–5. Turnauksen alkukierroksien saldona on voitot Imperialista ja Cloud9:sta sekä tappio yläkaavion finaalissa BIG:lle. Kevään suorituksista voi antaa hyvän arvosanan, sillä joukkue on ollut tuttu näky suurimpien turnausten pudotuspeleissä. Majoreilla joukkue selvisi puolivälieriin asti ja ESL Pro Leaguessa hienon alkulohkovoiton siivittämänä peräti välieriin asti. Aivan finaalimateriaalia ei joukkue ole vielä ollut, eikä finaaliin selviämisestä tule tälläkään kertaa helppoa.

Nipistääkö FURIA karttavoiton?


ENCE ei tunnetusti pelaa Infernoa, joten siellä ei ainakaan pelata. Yhtä selvä FURIAn ykkösbanni on Dust2. ENCEn erittäin potentiaalinen valinta sen sijaan on Nuke, jossa se on maailman parhaimmistoa. Sen ENCE valitsi joukkueiden viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessakin ja sieltä pitäisi ehdottomasti tulla karttavoitto varsinkin, kun FURIAlla ei siellä aivan optimaalisesti ole viime peleissä kulkenut. FURIA puolestaan valitsi viimeksi Vertigon, ja sen brassitiimi todennäköisesti tälläkin kertaa valitsee. Sieltä irtosi voitto viimeksikin, joten se lienee joukkueen vahvin sauma karttavoittoon. ENCEllä on tänä vuonna ollut Vertigossa orastavaa tappioputkeakin. Viime kohtaamisen ratkaisukartaksi päätyi Mirage, jossa FURIA hoiti homman kotiin. Jos ratkaisukartaksi tulisi lauantaina Overpass tai Ancient, olisi ENCEllä etu puolellaan.

Joukkueiden viime kohtaamisen voitti mielenkiintoisesti FURIA. ENCE on kuitenkin ollut viime aikoina niin hyvä, että FURIAlle tulee mitä todennäköisimmin tulinen iltapuhde. Ennakkoon arvioiden paljon on kiinni siitä, pystyykö brasialaistiimi voittamaan Vertigossa. Joukkue hoiti homman kotiin viime ENCE-kohtaamisessa, G2:a vastaan sekä aiemmin Cloud9:a vastaan, joten voitto Vertigossa on realistinen. Jos FURIA esittää sille ominaista taistelutahtoa, on sillä täydet mahdollisuudet päihittää ENCE siellä. Ottelussa voidaan hyvinkin tarvita kolmas kartta, johon mentäessä voitto ei ole kummallekaan kirkossa kuulutettu.

Pelivalintamme:

Yli 2,5 karttaa @1.95

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

1.95

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.95

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.95

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.91

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

1.85

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi