CS:GO: MOUZ - ENCE

IEM Dallas 2022 | MOUZ - ENCE | 19:00
Kohde sulkeutuu: 30.05.2022 19:00
Majoreista ollaan vasta toipumassa, kun on jo seuraavan huipputurnauksen aika. IEM Dallas 2022 pärähtää käyntiin maanantaina 30. toukokuuta noin kello 19. Yksi A-ryhmän avauskierroksen taistelupareista on MOUZ–ENCE. Avausottelut pelataan bo1-periaatteella. Otteluiden voittajat jatkavat yläkaavion välieriin, kun taas häviäjät lähtevät hakemaan vauhtia alakaaviosta.ENCEllä on erinomainen kevät menossa, minkä ilmentymänä on HLTV-rankingin kolmas sija. Vastikään päättyneessä PGL Major Antwerpissa tie vei aina välieriin asti, joissa NAVI oli liian kova vastustaja. Ennen majoreita joukkue käväisi BLAST Premier Spring Showdownissa, josta heltisi peräti turnausvoitto. Kova kevätvire sai alkunsa maaliskuussa ESL Pro Leaguessa, jossa ENCE joillekin ehkä hienoisena yllätyksenä selvitti tiensä jatkoon kovasta alkulohkosta ja eteni finaaliin asti. Finaalissa maailman tämän hetken ehdoton ykkönen FaZe nappasi voiton. Suuret turnausvoitot ovat toistaiseksi olleet ENCEn ulottumattomissa, mutta murtautuminen aivan kärkijoukkueiden joukkoon on nyt joka tapauksessa tehty. Kärkisijoille kiipeäminen voi Dallasissa kuitenkin olla haastavampaa, sillä turnauksen alla joukkue on kokenut merkittävän takaiskun. Iso osa tulivoimasta on poissa, kun tähtipelaaja Lotan "Spinx" Giladi on toistaiseksi poissa viisumiongelmien vuoksi. Hänen tilallaan Dallasissa pelaa Janusz "Snax" Pogorzelski, jolla on vyöllään major-voitto Virtus.pron riveissä. Kilpaotteluita ei Snax ole kovinkaan montaa ole tältä keväältä, joten pelituntuma ei varmastikaan ole aivan optimaalinen. Kyseessä on kokenut ja meritoitunut pelaaja, mutta jää nähtäväksi, miten yhteispeli muun tiimin kanssa lähtee sujumaan.

MOUZ puolestaan majailee rankingin 20. sijalla. Joukkueen viimeisin turnaus on ESL Challengerin Euroopan closed qualifier, josta tuliaisiksi jäi kakkossija. Sijoitus lienee pettymys, sillä finaalivastus oli Sprout. Kakkossija tuli myöskin IEM Dallasin Euroopan karsinnasta, jossa joukkue kairasi tiensä jatkoon alakaavion kautta voittaen ratkaisupelissä BIG:n. Majoreille MOUZ ei selviytynyt, kun RMR-peleissä loppusijoitukseksi jäi 9–11. Niissä peleissä tappiot FaZelle ja ehkä Vitalityllekin olivat aika lailla budjetoituja, mutta OG-tappio aivan varmasti jäi harmittamaan.

Miten ENCEn peli kulkee?


ENCE ei pelaa Infernoa, joten se on tällä hetkellä puolalaisenemmistöisen suomalaisorganisaation selvä banni. MOUZ on viime aikoina bannannut erityisesti Dust2:a, mutta toinen potentiaalinen bannikartta on Overpass. Tietäen ENCEn hyvyyden Overpassissa on Dust2 ehkä potentiaalisin MOUZin ykkösbanni. Kummankin joukkueen tilastollinen suosikkivalinta on Nuke, jossa ENCE tunnetaan yhtenä maailman vahvimmista. Jää nähtäväksi, haluaako MOUZ lähteä yrittämään haastamista siellä. Ancientissa MOUZilla olisi seitsemän kartan voittoputki menossa, mutta toisaalta ENCEkin on ollut vahva siellä. Potentiaalisten karttojen joukossa ei oikeastaan ole sellaista selkeää karttaa, jossa MOUZilla olisi selkeä etulyöntiasema.

ENCE olisi normaalitilanteessa selvä suosikki, mutta kokoonpanomuutosten takia joukkueen iskukyky on pieni kysymysmerkki. Tämä näkyy myös vedonlyöntikertoimissa, joissa joukkueiden voitonmahdollisuudet arvioidaan aika lailla tasavertaisiksi. ENCE on ollut niin hyvä tänä keväänä, että suomalaisorganisaation voiton pelaaminen on houkuttelevaa. Varamies Snax on kokenut pelaaja, joten hänen ei uskoisi painavan joukkueen tasoa alas kovinkaan paljoa.

Pelivalintamme:

Ottelun voittaja: ENCE @2.1

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

2.1

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

1.95

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi