Miesten EM-karsinta: Itävalta - Suomi

Miesten EM-karsinta | Itävalta - Suomi | 14.8.2022 | 21.25
Kohde sulkeutuu: 14.08.2022 21:25
Suomi on osoittautunut tämän EM-kisojen karsintalohkon selvästi parhaaksi joukkueeksi. Kisapaikka on käytännössä varma jo tässä vaiheessa, jolloin vasta puolet neljästä ottelusta on pelattu.

Keskiviikon kotivoitto Itävallasta irtosi lopulta selvällä tavalla. Kun miettii ottelun kokonaispisteitä, repesi ero lopulta nurinkurisesti suureksi sen takia, että Itävalta onnistui lopulta viemään toisen erän niukasti. Kolmas ja neljäs erä olivat täysin yhtä maalia.

Tasoero on siinä määrin suuri, ettei pelipaikan vaihtuminen Itävaltaan sitä ratkaisevasti muuta. Yksi erä voi Suomelta aiempien ottelujen tapaan lipsahtaa, muttei kahta.Tampereen kamppailun ensimmäisessä erässä Itävalta pysyi vielä suhteellisen hyvin mukana. Hyökkäysvirheet pysyivät siedettävissä määrissä, ja erän vieminenkin olisi ollut aivan mahdollista ilman seitsemää syöttövirhettä. Suomi selvisi kolmella syöttövirheellä ja vei sitä kautta erän 25-21.

Toinen erä oli vuorostaan Suomelta synkkä. Neljä syöttövirhettä, viisi suoraa hyökkäysvirhettä ja kaksi lyöntiä vastustajan torjuntaan tarjosivat saalista vastustajalle, joka sen myös käytti.Kolmas ja neljäs erä olivat puolestaan Itävallalta sysisynkkiä. Etenkin hyökkääminen romahti aivan täysin, kun taas samaan aikaan Suomi teki pisteitä vinhalla vauhdilla. Erien loppulukemat 25-16 ja 25-17 kertovat paljosta, kuten miesten lentopalloiluun poikkeuksellisen suuresta tasoerosta siihen nähden, ettei joukkueiden erojen pitänyt lähtökohtaisesti olla näin suuria.

Nikulalta ja Köykältä hyviä näyttöjä


Aaro Nikula on osoittamassa sen, että hänen tasonsa hakkurina riittää loistavasti Latvian ja Itävallan tasoisia joukkueita vastaan. Latviassa nähty huippuilta sai jatkoa tehoilla 19/+15. Hyökkäysprosentti oli jälleen vähintään hyvä (69), eikä suoria hyökkäysvirheitä tullut yhtään.Libero Voitto Köykkä on näyttänyt samansuuntaista viestiä kuin Nikula. Kokonaan toinen kysymys on, mihin nämä suoritukset riittävät aikanaan EM-kisoissa, mutta se on sitten sen ajan kysymys. Ja tuolloinhan liberon tonttia saattaa hyvinkin hoitaa taas Lauri Kerminen.

Ei laadukkaita tuuraajia


Itävallan laadukkaan pelaajamateriaalin kapeudesta kertoo paljon se, ettei Suomen Mestaruusliigastakin tuttu päävalmentaja Radovan Gacic tehnyt juuri lainkaan vaihtoja edes kolmannen ja neljännen erän heikkojen vaiheiden aikana.

Esimerkiksi hakkuri Michael Czerwinski ja yleispelaaja Niklas Kronthaler tekivät varsin paljon virheitä, mutta päteviä tuuraajia näille miehille ei liiemmin löydy. Myös Maximilian Thallerin pyörittämään passaripeliin jäi toivomisen varaa.


Kovasti nuorentunut Suomen miesten maajoukkue kuuluu lentopallon maailmassa Euroopan 24 parhaan maan joukkoon. Itävallan osalta asia näyttää huomattavasti epävarmemmalta. Suomi pilannee vastustajansa kisamahdollisuudet sunnuntaihin.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Suomen voitto -1,5 erän tasoituksella @1.48

Huti
iBet - Lue arvostelu

1.48

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.45

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä