Jääkiekon MM-kisat: Maalikuningas

Jääkiekon MM-kisat | Maalikuningas | 20:20 | 29.5.2022
Kohde sulkeutuu: 23.05.2022 20:20
Katso ilmaiseksi
Live Stream:
Katso tämä ja kaikki muut MM-kisojen ottelut ilmaiseksi netissä! Lue lisäohjeet täältä.

Jääkiekon MM-kisat ovat täydessä vauhdissa ja takana on jo useita dramaattisia matseja. Kovat ovat pääosin olleet kovia, mutta yllätyksiäkin on nähty. Oman leimansa kisoille tuo tuttuun tapaan myös NHL-pelureiden liittyminen joukkueiden riveihin kesken kisojen.

Suomi sai riveihinsä yhden turnauksen kovimmista NHL-avuista, kun Mikael Granlund vetäisi leijonanutun niskaansa. Avausmatsissa Latviaa vastaan tuli heti myös vapauttava avausmaali, vaikka "MG" ei luonnollisesti vielä parhaimmillaan ollutkaan. Piisaako Leijonien ykköshärän tehoilu aina maalipörssin voittoon saakka?Ilmaveivaajasta luottosentteriksi


Granlundin saapuminen kotikisoihin oli Leijonien päävalmentaja Jukka Jaloselle kuin aikainen joululahja. Entisestä epätasaisesta ihmepojasta on kasvanut luotettava ja tasapainoinen pelaaja, joka kelpaa heittää askiin tilanteessa kuin tilanteessa. Jo vuonna 2011 MM-kultaa juhlinut ja kisoissa ilmaveivimaalillaan ihastuttanut nuorukainen pääsi heti kotikisojen avauksessaan myös "taululle", kun avausottelussa Latviaa vastaan syntyi tehot 1+1.

Granlundille on luvassa valtavasti vastuuta Leijonien ykkössentterinä. Rooli on jättimäinen myös ykkösylivoimassa, mikä tietänee kisojen edetessä paljon tehopisteitä. Suomella on vastassa alkulohkossa vielä muun muassa Iso-Britannia ja Itävalta, joita vastaan verkkoa kaiken järjen mukaan heilutellaan urakalla. Pudotuspeleissä on kaiken mennessä odotetusti luvassa myös vielä kolme ottelua lisää.

Granlund ei ole koskaan ollut mikään puhdasverinen maalintekijä, oikeastaan päinvastoin. Älykkäästi pelaava sentteri on kuitenkin leijonalaumassa niin isossa roolissa, että maalejakin syntyy lähes väkisin. Granlund on mielestämme todennäköisin pelaaja voittamaan Suomen sisäisen maalipörsin, eikä koko kisojenkaan maalikuninkuus utopiaa ole.

Kuka on Ruotsin ja Tshekin kovin pyssy?


Suomen kanssa samassa MM-kisojen alkulohkossa pelaavan Ruotsin tilanne on sekin erittäin mielenkiintoinen. Kokoonpanossa on vielä reilusti tilaa NHL-vahvistuksille ja lopullinen kokoonpano osin arvoitus. Se tekee myös joukkueen sisäisen maalikunkun veikkaamisesta todennäköisesti tapahtumarikasta. Nyt kärkipaikkaa pitää kahdesti osunut Rasmus Asplund.

Asplundin kanssa samassa ylivoimakoostumuksessa pelaava Tre Kronorin ykkösketjun sentteri Emil Bemström on toinen potentiaalinen kärkinimi. Lainasopimuksella kotimaisen Liigan HIFK:ssakin toissa kaudella ihastuttanut Bemström on luontainen maalintekijä ja haluaa varmasti osumia nihkeän NHL-kauden päälle. Kannattaa kuitenkin pitää tarkalla silmällä Ruotsin mahdollisia lisävahvistuksia, ne voivat heilutella joukkueen nokkimisjärjestystä rajustikin.
Kolmas Suomen lohko kova joukkue Tshekki lähti kisoihin yhtenä ennakkosuosikeista, mutta ihan odotetulle tasolle ei vielä ole päästy. Maaleja joukkue on kuitenkin tehnyt paljon, ykköstykki tähän asti on kolmen osuman Matej Blümel.

Tshekillä on nimivahva hyökkäyskalusto, mutta Blümelin takana tehot ovat jakautuneet tasaisesti. Maaleja Tshekki tekee jatkossakin paljon, joten ainakin loistavasti aloittaneella konkari David Krejcillä ja NHL-avuilla Jakub Vranalla sekä Tomas Hertl:llä on kaikki saumat taistella joukkueen sisäisen maalipörssin voitosta.

Pelivalintamme:

MM-kisojen maalikuningas: Mikael Granlund @25

Huti
iBet - Lue arvostelu

25

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Pena