Jääkiekon MM-kisat: Maalintekijävedot 13.5.2022

Jääkiekon MM-kisat | Maalintekijävedot | 20:20 | 13.5.2022
Kohde sulkeutuu: 13.05.2022 20:20
Katso ilmaiseksi
Live Stream:
Katso tämä ja kaikki muut MM-kisojen ottelut ilmaiseksi netissä! Lue lisäohjeet täältä.

Jääkiekon MM-kisat starttaavat perjantaina ja heti avauspäivänä on tarjolla kiinnostavia matseja. A-lohkon iltaottelussa iskevät yhteen Saksa ja Kanada, B-lohkon puolestaan päättää Suomen ja Norjan kapina.

VB.com nostaa "perusvihjeiden" lisäksi tapetille myös molempien otteluiden maalintekijävedot. Potentiaalisesti runsasmaalisiin matseihin löytyy useampiakin mahdollisia verkkojen heiluttelijoita.


Saksa yllätysvalmis


Kanada lähtee vedonlyöntikertoimien valossa A-lohkon avausmatsiin todella selkeänä suosikkina. Kertoimet saattavat kuitenkin mairitella vaahteranlehtipaitoja. Kanukit eivät ole perinteisesti MM-kisojen alkulohkoissa erityisemmin vakuuttaneet, eikä alkukankeus yllättäisi tälläkään kertaa. Sinänsähän Kanadalla on toki yksi kisojen nimekkäimmistä nipuista ja se on ihan aiheesta yhdessä Leijonien kanssa suurin mestarisuosikki.

Avausottelussa Kanadalle odotettua enemmän harmaita hiuksia voi tuoda myös vastustaja. Saksa on saanut jalkeille varsin mukavanoloisen miehistön, eikä edes viime vuoden mitaliyllätyksen uusiminen ole utopiaa. Toni Söderholmin valmentama Saksa on saanut mukaan nimekkäitä NHL-vahvistuksia ja on etukäteen A-lohkon selkeästi kolmanneksi paras joukkue Kanadan ja Sveitsin jälkeen.


Meidän peli-ideamme perustuu Saksan onnistumisten pohjalle. Joukkueen hyökkäyspään ykköstähden Tim Stützlen rinnalle kaavailtu 26-vuotias Mark Michaelis ei NHL-paikkaa ole pystynyt ottamaan, mutta AHL:ssä tehoja on tullut. Stützlen rinnalla paikkoja auennee myös Kanadaa vastaan. Toinen laiturivalinta on Mannheimin kokenut Matthias Plachta, joka vahvojen DEL-liigan pudotuspelien perään pääsee metsästämään tehoja Saksan tulosketjuissa.

Kolmas valinta on viime kisojen ykköspakki Moritz Seider, joka löi kuluvalla kaudella täysillä läpi myös NHL:ssä. Ei Seider sinänsä mikään maalitykki ole, mutta tässä joukkueessa nuorukainen on alakerran herra ja hidalgo. Luvassa on valtavasti vastuuta niin tasakentin kuin ylivoimallakin, eikä osuminen myös maalipuiden väliin mitenkään mahdoton ajatus ole.
Leijonat raatelee Norjan?


Kisaisäntä Suomen valmistautuminen kotiturnaukseen on sujunut mollivoittoisesti. Viime kauden hopeamitalisti on olympiakullan jälkeen ollut vaikeuksissa EHT-kiekossa, eikä Mikael Granlundia lukuunottamatta myöskään rapakon takaa ole saatu varsinaisia huippuvahvistuksia. Eipä Leijonien menestys tai menestymättömyys toisaalta ennenkään ole niistä kirkkaimmista yksilöistä ollut kiinni.

Suomi saa avausotteluunsa oikein sopivan vastuksen, sillä Norja on etukäteen rajusti perässä. Heikohkosti sujunut valmistautuminen pitänee myös huolen siitä, että Leijonat lähtevät täydellä höyryllä leikkiin ja onnistumisia janotaan laajalla rintamalla.


Norja on kaiken järjen mukaan sen verran pahasti perässä, että ottelussa pelataan useammankin kerran Leijonien ylivoimaa. Toni Rajala on tunnettu enemmänkin ylivoiman pelintekijänä, mutta jälleen yli 20 maalin kausi Sveitsissä korostaa sitä, että kyllä mies osaa kiekkoa laittaa myös verkkoon. Myös puolustaja Mikko Lehtosella on iso rooli niin tasakentin kuin ylivoimallakin.

Nostetaan peleihin myös Norjan puolelta Stavangerin laituri Ludvig Hoff. Mathias Trettenesin rinnalla on ainakin treenipeleissä löytynyt hyvä vire ja kaksikko pelaa myös ylivoimaa. Mikäli Leijonien heikommat otteet jatkuvat, Hoff voi hyvinkin olla vieraiden onnistujia.


iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››