Eurooppa-liiga: HJK - Maribor

Eurooppa-liiga | HJK - Maribor | 11.8.2022 | 19:00
Kohde sulkeutuu: 11.08.2022 19:00
HJK on mahtavassa tilanteessa Eurooppa-liigan toiseen karsintaotteluun lähdettäessä. 2-0-vierasvoitto slovenialaisesta Mariborista antaa loistavat lähtökohdat siihen, että helsinkiläisryhmä nähtäisiin tänäkin vuonna kansainvälisen kilpailun lohkovaiheessa.

Kun vierasmaalisääntöä ei enää tunneta, mentäisiin Mariborin kahden maalin voitolla jatkoajalle riippumatta siitä, tuleeko voitto esimerkiksi maalilukemin 0-2 tai 1-3.

Avausottelu oli pelitapahtumiltaan hyvin tasainen, eikä Mariborin alkukauden vaikeuksiin tullut helpotusta sunnuntain liigaottelustakaan. Siinä Olimpija Ljubljana haki 2-0-vierasvoiton.

HJK:n nimilistaltaan suomalaisjoukkueeksi äärimmäisen kovan joukkueen terveystilanne on helpottamaan päin Tshekistä tulleen kuumeryppään jälkeen. Sunnuntain liigaottelussa Oulussa tehtiin tietynlaista kierrätystä, minkä myötä monet pelaajat ovat otteluruuhkasta huolimatta torstaina suhteellisen tuoreilla jaloilla.

HJK on perinteisesti saanut saanut europeleissä etua kotikentästään ja Bolt Arenan tekonurmesta. Vielä kuukausi sitten hieman yli kahden kertoimet eivät olisi tuntuneet kummoisilta, mutta nyt ne kelpaavat jo kirkkaasti vetovalintaan. Niin paljon tappionumeroitakin heikompi Maribor oli myös aiemmilla karsintakierroksilla.Eurooppa-liigan karsintaparin ensimmäisen osaottelun alku oli HJK:lle hankala. Maribor pystyi luomaan useammankin vaarallisen maalintekopaikan, ja pallo kävi kertaalleen tolpassakin. Helsinkiläisillä oli vaikeuksia saada oma peli sujumaan, ja Tshekin ottelun tapahtumat (Viktoria Plzen voitti edelliskierroksella kotiottelunsa 5-0) ehtivät hiipiä pikaisesti mieliin.

Tapahtumat tasoittuivat kuitenkin varsin nopeasti, ja tällä kertaa oli Klubin vuoro olla se kliinisempi osapuoli. Vähemmän laadukkaana viimeistelijänä yleensä tunnettu David Browne teki "Eurogoal"-tason maalin aivan toisen puoliajan alussa, millä oli varmasti iso merkitys psyykkisestikin.Auringontarkkana maalintekijänä ei ole päästy tuntemaan alkukauden aikana myöskään kärkimies Bojan Radulovicia. Myös hän osui kuitenkin tyylikkäällä tavalla, kun pelikellossa oli hieman yli 63 minuuttia. Tosin vielä isompi kunnia 0-2-osumasta meni laitapelaaja Murilolle, jonka syöttö oli loistava.

Koskelan huudosta on tultu kauas


Tietyllä tavoin on tultu kauas siitä hetkestä, jolloin HJK oli pullahtamassa ulos Mestarien liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta Latviassa. Päävalmentaja Toni Koskela ilmoitti tuolloin tyytymättömyytensä Murilon edesottamuksiin "vittu, Muri!" -huudolla.

HJK hoiti ottelun lopun eli viimeisen puolituntisen tyylikkäästi. Maalintekoyritykset kirjattiin Maribor ensin mainittuna 11-10 maalia kohti suuntautuneiden laukausten mentyä 5-4. Tässäkin oli omalta osaltaan osoitus HJK:n tehokkuudesta.

Maribor hävisi siis sunnuntain kotimaan liigan pelin kotonaan Olimpijalle, joskin siinäkin ottelussa tilastot olivat varsin tasaiset. Sama pätee HJK:n vierailuun Oulussa, jossa pisteet tasattiin lopulta maalein 1-1, kun oululaisryhmä tasoitti aivan loppuminuuteilla.Joukkueet suhtautuivat eri tavoin näihin karsintojen välisiin peleihin. Maribor jatkoi samalla aloituskokoonpanolla, joten mikäli nämä miehet ovat avauksessa myös Helsingissä, tulee heille kolme suurten minuuttien ottelua viikkoon.

HJK:lle aukeaa mahdollisuuksia


Koskela vaihtoi puolestaan aloittaneen maalivahdin, ja seitsemästä Mariborissa aloittaneesta "ylimmästä" pelaajasta viisi oli Oulussa vaihtopenkillä.


Mariborin on pakko lähteä vieraskentälläkin hakemaan maaleja aktiivisesti. Se taas avannee HJK:lle erinomaisia mahdollisuuksia edetä vastahyökkäyksillä ja hakea ottelupariin ratkaisua. Mahdollisuudet kotivoittoon ovat oivalliset.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

HJK:n otteluvoitto @2.1

Osuma
iBet - Lue arvostelu

2.1

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.05

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.03

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.00

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä