Miesten Ykkönen: TPS - Jaro

Miesten Ykkönen | TPS - Jaro | 30.7.2022 | 17.00
Kohde sulkeutuu: 30.07.2022 17:00
Turun Palloseura ja FF Jaro pelaavat koko miesten Ykkösen loppukauden kannalta varsin merkittävän ottelun. Kärjessä olevan TPS:n ja kolmantena olevan Jaron välinen ero sarjataulukossa on yhdeksän pistettä.

Jos TPS voittaa lauantaina, on se hyvin suurella todennäköisyydellä vielä ylemmän jatkosarjan päättyessäkin Ykkösessä vähintään toinen. Tasapelillä sijojen 3-8 joukkueet pitäisivät vielä ainakin jonkinlaiset mahdollisuudet turkulaisten ohittamiseen.

Jos taas Jaro vie pisteet Kupittaalta, nousee se kuuden pisteen päähän. Silloin pietarsaarelaisilla olisi vielä aito sauma kilvoitella toisesta sijasta, joka tarkoittaa tällä kertaa paikkaa "karsintojen karsinnassa".

TPS on kerännyt peliesityksiinsä nähden varsin paljon sarjapisteitä. Yksi tällaisista otteluista tapahtui keskinäisessä kohtaamisessa Pietarsaaressa. Guillermo Sotelon ulosajosta lähti tapahtumaketju, jonka jälkeen Palloseura käänsi 0-1-tappiotilanteen 2-1-voitoksi.

Samainen Sotelo siirtyi tällä viikolla Veikkausliigan HIFK:n riveihin. Hän on lukeutunut aivan Ykkösen huippupelaajiin, joten tilapäinen menetys on varsin suuri. Ainakaan vielä vihjettä tehdessä Jaro ei ollut tiedottanut korvaajasta, vaan haku on päällä sekä puolustajan että hyökkääjän osalta.

Korttiherkkä Sotelo oli etenkin hyökkäyspäässä merkittävä palanen, ja toisaalta puolustuksenkin osalta maaliodottamat olivat hänen kentällä ollessaan varsin suuret.

TPS on pelannut Turussa hyvin rauhallista hyökkäyspeliä, jossa ei varsinkaan 0-0-tilanteessa kiirehditä. Kyseessä on lähtökohtaisesti Ykkösen otteluksi varsin vähämaalinen vääntö.Nämä joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella virallisissa otteluissa kahdesti. Ykköscupin finaalissa Jaro oli Turussa parempi, Ykkösen pelissä osat siis vaihtuivat.

Jaro hallitsi tuolloin alkua, kunnes Sotelon ulosajo tapahtui 40. minuutilla. Olli Jakonen teki tasoituksen punaisesta kortista seuranneen vapaapotkun jälkitilanteesta, ja Daniel Rantanen ratkaisi seuraavasta vapaapotkusta voiton toisen 45-minuuttisen puolivälin paikkeilla.Tässä tulikin kuvailtua merkittävä osa TPS:n tähänastisesta Ykkösen kaudesta. Pelitilannemaaleja on suhteellisen vähän, mutta Rantasen erikoistilanteista on päästy juhlimaan vuorostaan poikkeuksellisen usein.

Päästettyjä maaleja ei ole tullut paljoa puolustajien poissaollessakaan


Siitä huolimatta vasta neljänneksi suurin tehtyjen maalien luku ja toisaalta ylivoimaisesti vähiten päästettyjä kertoo varsin hyvin sitä, millainen on sesongin anti ollut. Puolustuspään lukuisat loukkaantumisetkaan eivät ole juurikaan näkyneet siinä, että omassa päädyssä olisi ollut isompia ongelmia.Jaro on päässyt hyvinkin vaikean alkukauden jälkeen vauhtiin. Se majaili pitkään jopa putoajan paikalla mutta on sittemmin kivunnut jo kolmanneksi. Eli itse asiassa pitkälti sille paikalle, jota osattiin ennen kauden alkua odottaakin.

Mitkä ovat resurssit?


Kahdeksan viimeisintä ottelua on mennyt tappioitta, kun sitä edellisistä sarjaotteluista oli tullut neljän häviön putki. Asiaa on toki auttanut esimerkiksi se, että kyseisistä kahdeksasta pelistä viisi on menty Pietarsaaressa.

Varsinkin puolustus on kuitenkin ollut tiivistä. Näissä tappiottomissa peleissä on mennyt omiin vain kerran useampi kuin yksi maali.


Jää nähtäväksi, kuinka tosissaan Jaro pystyy pelaamaan sarjanoususta ja mitkä sen resurssit ovat Sotelon korvaamiseen. Lyhyellä tähtäimellä tämän avainpelaajan poistuminen muovaa maaliodottamia matalampaan suuntaan.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 2,5 maalia @1.93

Huti
BetVictor - Lue arvostelu

1.93

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.85

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

1.85

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.83

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä