Jalkapallon MM-kisat: Maalikuningas & Kultainen pallo

Su 16.12. | Klo 17:00 | MM-kisat |
JALKAPALLON MM-KISAT MAALIKUNINGAS & PARAS PELAAJA

Kohde sulkeutuu: 18.12.2022 17:00
Jalkapallon MM-kisoissa on jäljellä enää sunnuntain mitalipelit. Turnausmenestyksen ohella myös kisa parhaan maalintekijän palkinnosta käy edelleen kuumana. kuka vie tällä kertaa Kultaisen kengän? Kärjessä viimeiseen rypistykseen lähtevät Ranskan Kylian Mbappé ja Argentiinan Lionel Messi, kumpainenkin viidellä osumalla.

Kaksikon ainoat potentiaaliset haastajat tulevat samoista joukkueista. Ranskan Olivier Giroud on osunut tähän asti neljä kertaa, kuten myös Argentiinan Julián Alvarez. Mikä parasta, kaikki neljä pelaajaa kohtaavat turnauksen viimeisessä matsissa.Jalkapallon MM-kisat: Maalikuningas & Kultainen pallo
Kuka vie kultaisen kengän? (Kuva: Alarmy Photos)

Mbappé ja Messi keulilla


Tilanne MM-kisojen parhaan maalintekijän Kultainen kenkä-kisassa on välierien jälkeen kutkuttava. Messi osui pilkulta Kroatiaa vastaan ja nousi Mbappén rinnalle maalitilaston kärkeen viidellä osumalla. Kaksikolla on myös täsmälleen sama määrä maalisyöttöjä, joka on se ratkaiseva tilasto jos päädytään tasatilanteeseen.

Ihan pelkästään kahden kauppa tämä kisa ei kuitenkaan ole, ainakaan teoriassa. Kahdesti Kroatiaa vastaan välierässä osunut Argentiinan Alvarez nousi maaleillaan neljään osumaan, jossa odotteli ennestään jo Ranskan Giroud. Sekä Giroud että Alvarez häviävät kuitenkin tasatilanteessa, sillä kummallakaan ei ole maalisyöttöjä tilillään. Yksi maali finaalissa ei siis riitä.

Teoriassa myös Kroatian Andrej Kramaric ja Marokon Youssef En-nesriye voisivat vielä kisailla kultaisesta kengästä. Näiden herrojen pitäisi kuitenkin osua pronssiottelussa peräti neljästi ohittaakseen Mbappén ja Messin. Kovin teoreettista siis.


Kultainen pallo Messille?


Turnauksen parhaalle pelaajalle jaettava Kultainen pallo-palkinto on näillä näkymin menossa Messille, käy loppuottelussa miten tahansa. Messin eeppinen esitys välierässä keikautti kertoimet vahvasti argentiinalaisen suuntaan. Ennen semejä Mbappé oli selkeä suosikki tässäkin kisassa. Finaalissa ranskalaiselta vaaditaan todella kova näytös tämän palkinnon voittoon.

Messille Kultainen pallo olisi melkoinen tuhkimotarina. Shokeeraava avaustappio Saudi-Arabialle syöksi Argentiinan kuilun partaalle. Messi astui tämän jälkeen esiin ja oli ratkaisuroolissa molemmissa voitokkaissa alkulohkomatseissa. Messi osui myös Australiaa vastaan pudotuspelien avauskierroksella, oli maaginen puolivälierässä Hollantia vastaan ja kentän ykkönen myös Kroatiaa vastaan välierässä.

Messin tavoin viidesti maalipuiden väliin osunut Mbappé omaa toki edelleen saumat Kultaiseen palloon hänkin. Qatarin MM-turnauksessa nuori ranskalainen on nostanut tasoaan entisestään ja onnistunut usein silloin, kuin Ranska sitä eniten tarvitsee. Ranskan joukkueesta on kuitenkin noussut muitakin ratkaisijoita, kuten Giroud ja Antoine Griezmann. Myös kaksi viimeisintä pudotuspelimatsia on mennyt Mbappén huippukorkeilla standardeilla vaatimattomasti, mikä painaa miehen mahdollisuuksia.Teoriassa muitakin ehdokkaita Kultaiseen palloon vielä olisi, mutta vaikkapa Griezmannin tai Alvarezin nousu kisan kärkeen vaatisi sitten jo todella sensaatiomaista loppuottelua näiltä herroilta. Alvarezin lisäksi myös Argentiinan mainio keskikenttämies Enzo Fernandez on vedonvälittäjien papereissa vielä noteerattu, kuten myös Marokon huikea laitapakki Achraf Hakimi.

Kultaisen pallon osalta täytyy muistaa myös, että palkinto on myös subjektiivinen. FIFA:n teknisen komitean laatimasta ehdokaslistasta valinnan tekevät kansainvälisen median valikoidut edustajat. Tällöin kyseessä on automaattisesti osin myös jonkinlainen "elämäntyöpalkinto". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Mbappélla on finaalin huippuonnistumisella ja Ranskan maailmanmestaruudella mahdollisuudet. Muuten palkinto on Messin.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

MM-kisojen maalikuningas: Mbappé vai Messi? @1.95

888sport - Lue arvostelu

1.95

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.95

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.95

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.95

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Pena