Melbournen ATP250-turnaus: Jordan Thompson - Emil Ruusuvuori

Melbournen ATP250-turnaus | Jordan Thompson - Emil Ruusuvuori | 06.01.2022 | 02.00
Kohde sulkeutuu: 06.01.2022 02:00
Kauden alkumetreillä voi tapahtua paljon jo ennen kuin yhtään ottelua on pelattu. Emil Ruusuvuoren (ATP-95) piti kohdata Melbournessa ensin karsinnassa Norbert Gombos, mutta Richard Gasquet'n sairastuminen avasi karsinnassa ykkössijoitetulle suomalaiselle paikan pääkaavioon.

Seuraavaksi piti olla vastassa Ruusuvuoren jo useasti kohtaama Ilja Ivashka, mutta sekään ottelu ei toteutunut. Niinpä vastaan tuli karsinnan onnekkaana häviäjänä mukaan päässyt Sebastian Baez. Ruusuvuori onnistui voittamaan massaspesialistin 7-6, 6-1.

Toisella kierroksella pitäisi jälleen kohdata jo aiemmilta vuosilta tuttu pelaaja, Australian Jordan Thompson (ATP-75). Ruusuvuori on hoitanut voiton molemmista keskinäisistä otteluista.

Lisäksi viime kauden loppu oli Thompsonilla niin heikko, että Ruusuvuoren kuuluisi olla vielä hieman kertoimiakin suurempi suosikki.Ruusuvuorella ei ollut ongelmia Baezin päihittämisessä. Lähes kaikki ATP- ja Challenger-ottelunsa massakentillä pelannut argentiinalainen sai pidettyä ottelun suhteellisen tasaisena avauserässä, vaikka sekin oli varsin hyvin suomalaisen hallussa. Tie-breakin Ruusuvuori hoiti varmasti 7-2-lukemin.

Dominointia peruspelissä


Toisessa erässä hän pystyi käyttämään murtopallonsa tehokkaasti, ja homma olikin sen jälkeen nopeasti ohi. Ruusuvuori dominoi etenkin niin sanottua peruspeliä eli tilanteita, joissa pisteet alkoivat kakkossyötöllä. Baez syötti ykkösen ruutuun peräti 80-prosenttisesti mutta voitti vain neljä kahdestatoista kakkossyöttöpisteestään.Argentiinalaisen vaikeuksista ja voittajan onnistumisista kertoo parhaiten Ruusuvuoren kakkossyöttötilasto: 18 pisteestä 17 päättyi hänen voittoonsa.

Australialaisen Jordan Thompsonin tenniskausi alkoi takellellen, kun 27-vuotias pelaaja hävisi ensimmäisen erän maanmiehelleen Christopher O'Connellille peräti 1-6. Thompson kokosi itsensä ja pelinsä viemällä loput erät yhden syötönmurron eroilla 7-5 ja 6-4.

Thompson syötti hyvin ja voitti ykkössyöttöpisteistään riittävän suuren osan. Sen sijaan kakkossyöttöpisteissä hänelläkin oli ongelmansa, kun voittoprosentti jäi niissä 35:een.

Toisaalta voittolukemat olisivat voineet olla selvemmätkin, mikäli Thompson olisi selvittänyt murtopalloja paremmin. O'Connell pelasi yksitoista neljästätoista vastustajansa murtomahdollisuudesta.

Ruusuvuorella voitokas keskinäinen historia


Nämä pelaajat kohtasivat ensimmäistä kertaa pian koronatauon päättymisen jälkeen syksyllä 2020. Nur-Sultanin hallikisassa Ruusuvuori vei 6-2, 3-6, 6-4-voiton. Toinen hyvin vertailukelpoinen ottelu pelattiin viime keväänä Dubaissa: suomalaiselle 6-3, 7-6-voitto.

Thompson lyö varsin tasalaatuisesti sekä kämmeneltä että rystyltä ja on varsin tehokas verkkopelaaja. Hänestä on kehittynyt noin puolet ATP-otteluistaan vuoden aikana voittava pelaaja. Kovilla kentillä aussi on merkittävästi parempi kuin massalla.

Viime vuoden loppu oli kuitenkin erittäin hankala. Thompson kärsi neljä peräkkäistä avauskierroksen tappiota heikon tason vastustajille.Syöttöjään Thompson on pitänyt kovilla kentillä viimeisen vuoden aikana muutaman prosenttiyksikön verran useammin kuin Ruusuvuori. Suomalainen on sen sijaan onnistunut syötönmurroissa merkittävästi useammin (prosentit 24,5-18,0).

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Emil Ruusuvuoren voitto -3,5 pelin tasoituksella @2.15

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.15

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.15

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.97

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä