Kontiolahti, naisten takaa-ajo: Julia Simon - Dorothea Wierer

Kontiolahti, naisten takaa-ajo | Julia Simon - Dorothea Wierer | 6.3.2022 | 13:45
Kohde sulkeutuu: 06.03.2022 13:45
Lähtökohdat naisten takaa-ajokilpailuun ovat todella tasaiset. Käytännössä viisi urheilijaa lähtee matkaan yhtä todennäköisinä voittajaehdokkaina. Heihin lukeutuvat Tiril Eckhoff, Denise Herrmann, Marte Olsbu Röiseland sekä kaksi kappaletta Öbergejä, Hanna & Elvira.

Kärjen takaa lähtevät tavoittelemaan nousua Julia Simon & Dorothea Wierer. Molemmat pystyvät onnistuessaan tekemään kovia suorituksia neljän ampumapaikan kilpailuissa.

Näen nämä urheilijat menestymismahdollisuuksiltaan lähes samalle tasolle. Silloin kerroin 2,20 on hieman liikaa Simonille.Röiseland oli pikakilpailun suurin suosikki, mutta kaksi sakkokierrosta pudottivat loppusijoitusta hieman alemmas. Samaan kahteen sakkoon päätyi hieman nopeammin hiihtänyt Elvira Öberg. Kärkiviisikko ampui kukin kertaalleen ohi, eli vain Voigt selvisi kymmenen parhaan urheilijan joukosta puhtaalla ampumatilillä.Sekä Simon että Wierer ampuivat kahdesti ohi, eikä hiihtovauhti riittänyt siis täysin paikkaamaan tätä saldoa. Simonin hiihtovauhti oli 17:nneksi ja Wiererin 18:nneksi parasta, eli kisan lopputulokset noudattelivat tällä kertaa hyvin lajin molempien osa-alueiden sujumista.

Akilleen kantapää on hieman parantunut


Kiinan olympialaisissa Simon oli merkittävästi Wiereriä nopeampi hiihtäjä. Ampumatarkkuus oli sen verran heikkoa, että parhaaksi tulokseksi muodostui yhteislähdön kuudes sija. Wierer sai puolestaan pikakisaan täydellisen ampumapäivän, mikä johti pronssimitaliin ja auttoi takaa-ajossakin vielä kuudenneksi.

Koko kaudella hiihtovauhtien ero on ollut suhteellisen merkittävä Simonin eduksi. Hän on pitänyt yhdeksänneksi, Wierer 23:nneksi nopeinta tempoa. 25-vuotias ranskalainen on pystynyt nostamaan vauhtiaan maailmancupissa tasaisesti kausi kaudelta.

Akilleen kantapää löytyy ampumapaikalta, mutta sekin osa-alue on ollut paranemaan päin. Osumaprosentti on tällä kaudella noussut ensimmäistä kertaa yli 80:een, kun Simon kiertää maailmancupia säännöllisesti nyt viidettä kauttaan.Etenkin makuupaikkojen prosentti 84 alkaa olla jo kilpailukykyinen. Ampumanopeudesta asiat eivät ole missään vaiheessa jääneet kiinni, sillä sekä Simon että Wierer ovat kiertueen ripeimpiä laukojia. Itse asiassa Simonin tahti on täksi kaudeksi hieman jopa hidastunut. Kun tarkkuus on kuitenkin samalla kasvanut, on muutos ollut positiiviseen suuntaan.

Wiererin hiihtovauhti on hieman laskenut


Wierer ei ole yltänyt aivan samaan hiihtovauhtiin, joka auttoi hänet kahteen maailmancupin kokonaiskilpailun voittoon kausina 2018-2020. Kovan luokan urheilija hän silti on, mistä kertoo tämänhetkisen cupin kokonaiskilpailun kuudes sija. Kärki liikkuu kuitenkin pisteissä kaukana.

Ampumatarkkuus on ollut suhteellisen vakaata lukuun ottamatta yksittäistä olympialaisten yhteislähdön epäonnistumista. Tammi-helmikuun aikana huippuonnistumiset penkalla ovat kuitenkin jääneet varsin vähiin.


Simonin nopeampi hiihtovauhti ja Wiererin parempi tarkkuus tekevät lähtökohdista hyvin tasaiset. Silloin kerroin 2,20 toiselle osapuolelle on liikaa.

Betiveltä 100€ bonus helpolla kierrätyksellä!


Oletko jo tutustunut Betive vedonlyöntisivustoon? Booker tarjoaa erittäin kilpailukykyiset kertoimet ja mainion ensitalletuksen tuplauksen 100€ asti, jossa on vain 4x kierrätys. Lue Betive arvostelu tai siirry suoraan lunastamaan huippubonus!
Betive: lunasta 100% / 100€ ensitalletusbonus ››

Pelivalintamme:

Julia Simon sijoittuu paremmin kuin Dorothea Wierer @2.2

Huti
William Hill - Lue arvostelu

2.2

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.2

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.2

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.00

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä