Liiga: JYP - SaiPa

Liiga: JYP - SaiPa
Liiga | JYP - SaiPa | 18:30 | 24.09.2021
Kohde sulkeutuu: 24.09.2021 18:30
JYP & SaiPa pelaavat sarjapisteistä perjantain Liigakierroksella LähiTapiola Areenalla Jyväskylässä. Mielestäni tässä ottelussa pitäisi olla kertoimiaan tasaisemmat lähtökohdat. En näe SaiPaa kertoimien mukaisena suosikkina, ja vihjeessä tartuaankin kotijoukkueeseen.
JYPin ratkaisijaosasto ei ehkä se odotetuin


Nuorella ryhmällä tähän kauteen lähteneen Jukka Ahvenjärven luotsaaman JYPin ensimmäisten kierrosten tulokset ovat olleet vähintäänkin kelvollisia. Viidestä ottelustaan on Hurrikaaniryhmä napannut kolme voittoa, joista kaksi toki jatkoajalla, mutta vasta yksi selvästi heikompi ottelu ollaan JYPiltä nähty, kun kauden toisessa ottelussa oli Kärpät Oulussa parempi maalein 6-2. Viime viikon back-to-back-otteluissa JYP niisti kahdesti KooKoon nenää.

Tosin voitoista huolimatta, ei JYPin pelillinen tekeminen kuitenkaan vielä erityisen hyvää ole ollut. Esimerkiksi xG-datan perusteella on joukkue ollut käytännössä neljänneksi heikoin joukkue, mutta on otettava huomioon se, että KooKoota vastaan nähtiin kuitenkin JYPiltä selvää parannusta kentällä.

Paljon lepää vastuuta JYPin nuorten pelaajien harteilla, mutta toistaiseksi varsin hyvin tähän huutoon on vastattukin. Ensi kesänä varattavissa oleva Joakim Kemell on jatkanut loistavaa Liigauransa alkua. Viime kaudella debyyttiottelussaan heti maaliverkkoja heilutellut 17-vuotias laitahyökkääjä on tämän kauden viiteen otteluun merkkauttanut tehopisteet 3+2, eikä tämä ole edes ilmaiseksi osumiaan saanut. Laukauksia on Kemell ampunut joukkueestaan eniten, 32, kun seuraavaksi eniten laukoineilla pelaajilla vastaava lukema on 18. Joten nälkä on kova nuorella hyökkääjällä.

Esiin nostaisin myös JYPin maalivahtipelin. Ennakkoon parivaljakko Markus Ruusu-Niko Parkkinen ei ole sieltä loisteliammasta päästä, mutta toistaiseksi ovat esitykset olleet tarpeeksi vakuuttavia maalinsuulla, jotta joukkueelle on annettu mahdollisuus taistella voitoista. Pitkässä juoksussa onkin JYPin toivottava, että maalivahtitandemin peli jatkuu yhtä varmana.SaiPan kolmen ottelun viikko alkoi tappiolla


SaiPan kolmen ottelun viikko käynnistyi keskiviikkona vierastappiolla TPS:ää vastaan maalein 1-3. Ottelun alku oli todella hyvä SaiPalta, ja vierasjoukkue otti ansaitun 1-0 johtoaseman avauserässä Ville Petmanin läpiajomaalilla. Toisen erän alkukin oli SaiPalta vahva, mutta kelkka teki täyskäännöksen SaiPan käytännössä lahjoitettua tasoitusosuma TPS:lle. Tuon jälkeen oli SaiPalla vaikeuksia saada peliään käyntiin uudestaan, ja toisen erän kolmesta jäähystä ensimmäinen kostautui kotijoukkueen osuttua ylivoimalla. Vasta päätöserän jälkimmäisellä kympillä saivat vieraat jonkin asteista kiriä päälle, mutta kamelin selkä katkesi Kalle Maalahden otettua rangaistus ajassa 56:20, josta TPS rankaisi. Hyvä alku, mutta huono lopetus, siinä SaiPan keskiviikko tiivistettynä.Todella vähämaalisia otteluita on Pekka Virran luotsaama SaiPa pelannut Liigan ensimmäisten kierrosten aikana. Varsinaisella peliajalla on neljään otteluun nähty yhteensä vasta 11 maalia. Maaliodottamien mukaan kihauksia olisi varsin hyvin voinut syntyä lähestulkoon tuplamäärä tuosta, joten maalinteko tökkii selvästi, ja ainoastaan yhden osuman onkin Idän Sputnikit ottelua kohden varsinaisella peliajalla onnistunut tekemään, ja ratkaisijoitahan joukkue huutaa. Petman on nyt tehnyt joukkueensa maaleista puolet, ja esimerkiksi SaiPan tulosyksikkööön hankittu David McIntyre vetää vielä kiikareilla. SaiPan onneksi maalivahtipeli on viime kauden tapaan kunnossa Niclas Westerholmin johdolla, mutta tuo ei vain riitä, jos tulosta ei saada enempää aikaiseksi.
JYPin kertoimissa valueta


En näe asetelmien olevan kertoimien mukaisesti SaiPan puolelle kallellaan. Vähämaalinen ottelu tämän pitäisi alkukauden pelien perusteella olla, sillä molemmilla on maalivahtipeli toiminut hyvin, eikä toisaalta kumpikaan kovinkaan tehokas ole hyökkäyspäässä ollut. En pidä SaiPaa kertoimien mukaisena suosikkina, ja lapulle kelpaa JYP muodossa - Tasapeli ei vetoa, josta kerrointa saa päälle kahden.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

JYP DNB @2.1

Betfair - Lue arvostelu

2.1

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.09

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

2.05

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.04

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.04

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.04

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.04

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.04

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

2.01

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betway - Lue arvostelu

2.00

Lunasta Betway bonus: 150€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Niko