Liiga: KalPa - TPS

Liiga: KalPa - TPS
Liiga | KalPa - TPS | 18:30 | 08.10.2021
Kohde sulkeutuu: 08.10.2021 18:30
Liigassa 10:en ottelun jälkeen sijalla yhdeksän oleva KalPa saa perjantaina Olvi Areenalle vieraakseen sarjakärki TPS:n. KalPan edellisestä ottelusta tulee perjantaina täyteen kuusi päivää, TPS on tahkonnut puolestaan jo panoksettoman ottelun tiistaina Växjöä vastaan kotonaan. Tästä ottelusta on vaikea ennakkoon saada kovinkaan runsasmaalista ilotulitusta, ottaen huomioon kummankin vahvan tekemisen puolustussuuntaan. Tämän lisäksi maalivahtipeli on molemmilla ollut hyvällä tasolla, kun KalPallakin tuota osa-aluetta ollaan saatu parempaan kuntoon.
KalPa alkanut viihtymään kotona


Alkukauden peli-ilmeeltään yksi parhaimmista joukkueista ollut KalPa on pikkuhiljaa saanut itseään kiinni tuloksiin. Viimeisestä kuudesta ottelustaan on Tommi Miettisen ryhmä voittanut neljä, ja pisteitä on lohjennut viidesti noista kamppailuista. Viime viikon kolme ottelua tuottivat kuopiolaisille kuusi pinnaa, kun varsinaisella peliajalla kaatui HPK, Jukureille hävittiin vieraissa perjantaina jatkoajalla, ja lauantaina Kuopiossa vieraillut Tappara voitettiin tasapainoisella pelillä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2, hyvään vireeseen itsensä saaneen Miikka Pitkäsen johdolla.

Lyhyt on toki edelleenkin otanta asioiden suhteen, mutta se missä KalPa ei viime kaudella onnistunut oli tulosten raapiminen kotikentällä. Tämän kauden viidestä kotiottelustaan on KalPa voittanut neljä, joskin kaksi vasta varsinaisen peliajan jälkeen. KalPan peli on juurikin kotona ollut erittäin hyvin balanssissa, mistä kertoo jo esimerkiksi joukkueen maaliodottamat Kuopiossa pelattujen otteluiden osalta. KalPa on kotona päästänyt maaliodottamaa viiteen otteluun ainoastaan noin 6,5 osuman edestä, ja suurin xGA-lukema yhtä ottelua kohden tuolla on ollut noin 1,5. Toki ei KalPa itsekään maalipaikoilla ole liikaa mässäillyt kotikentällä, kun maaliodottamaa on luotu noin 11 maalin edestä, mutta siltikin hyvää on tekeminen isossa kuvassa ehdottomasti ollut.

Kohentuneeseen tulosvireeseen löyty toki perusteluja. Kokoonpano on ehjentynyt sitten ensimmäisten kierrosten, minkä lisäksi ykkösvahti Eero Kilpeläinen on saanut tekemistään selvästi parempaan kuosiin. KalPastahan lähti Henrik Tikkanen Ruotsiin hakemaan peliaikaa itselleen, joten Kilpeläinen lienee jatkossa entistä työllistetympi.TPS:n peli tasapainossa


Liigan kärjessä porskuttava TPS on kovassa vedossa. Viimeisestä kuudesta sarjaottelustaan se on voittanut viisi, tosin ottelun vähemmän pelanneet Sport & Pelicans eivät turkulaisista ole jääneet kuin kolme pinnaa. Viime viikolla oli TPS tulessa kahdesti. Keskiviikkona TPS hävisi vieraissa tiukan väännön jälkeen KooKoolle maalein 2-3, mutta lauantaina saatiin balsamia haavoille, kun kotikentällä kukistettiin jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella hallitseva mestari Lukko, tällä kertaa lukemin 4-2.

Kuluvan viikon tiistaina kuittasi TPS CHL-kauden avausvoittonsa, kun kotikentällä kaatui Växjö lukemin 3-1. Etenkin kaksi ensimmäistä erää mentiin Växjön komennossa, mutta loistavaa sisääntuloa TPS:n maalinsuulla tällä kaudella tehnyt Eetu Anttila oli jälleen kerran vakuuttava pestissään, ja antoi joukkueelleen 27:llä torjunnallaan mahdollisuuden voittoon. Ratkaisijanviittaa hartioilleen sovitti 20-vuotias Aarne Intonen, joka vastasi TPS:n 1-0 maalin lisäksi voittomaaliksi jääneestä 2-1 osumasta.

Melko tiivistä peliähän on Jussi Ahokkaan TPS kauden ensimmäisen kuudenneksen esittänyt. Hyökkäyspeli ei ole mitenkään räiskyvää ollut, ja tuo lienee se yksi osa-alue, johon pientä parannusta TPS tulee haluamaan. Toisaalta oman pään peli on ollut todella hyvällä tasolla, mistä kertoo vain 16 päästettyä maalia. Ei TPS paljoa ole vastustajilleen maalipaikkoja antanut, mutta suurimman kiitoksen ansaitsee maalivahtikaksikko Andrei Kareyev - Anttila, sillä todella laadukasta työtä ollaan kyseisiltä herroilta nähty.


Maalit kortilla Kuopion perjantai-illassa?


Markkinoilla 1X2-kertoimet ovat lähestulkoon linjassa omien arvioideni kanssa, joskin KalPan puolelta löydän marginaalista etua. Mielenkiintoni kohdistuu kuitenkin vähäisiin maalimääriin. Molemmat joukkueet ovat vahvoja puolustuspelissä, ja KalPa varsinkin tykkää pelitapahtumia kontrolloida kiekon kanssa, mutta TPS on osoittanut sen, että helposti ei sen muuria murreta. Lisäksi maalivahtipeli on KalPalla ottanut Kilpeläisen otteiden parannttua askeleita eteenpäin, kun turkulaisilla tuo osa-alue on taas toiminut oikeastaan koko alkukauden. Omissa laskelmissani en montaakaan maalia saa ennakkoon tähän otteluun, ja allekirjoittaneelle kelpaa tarjolla olevilla kertoimilla alle 4,5 maalia.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Alle 4,5 maalia (60min) @1.92

888sport - Lue arvostelu

1.92

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.92

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.92

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

1.92

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.92

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.87

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betway - Lue arvostelu

1.85

Lunasta Betway bonus: 150€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.83

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.83

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Niko