Paavo Nurmi Games: Kamila Licwinko - Ella Junnila

Julkaistu: 08.06.2021 14:39

Paavo Nurmi Games: Kamila Licwinko - Ella Junnila
Paavo Nurmi Games | Kamila Licwinko - Ella Junnila | 8.6.2021 | 18.00

Naisten korkeushyppy on suomalaisittainkin yksi Paavo Nurmi Gamesin mielenkiintoisista lajeista. Onhan mukana tuore EM-pronssimitalisti hallista, Ella Junnila. Ylen TV2 näyttää kilpailutapahtumat suorana lähetyksenä.

Tarjolla on varsin hyvältä maistuva pelikohde, jossa Junnila ”kohtaa” puolalaisen Kamila Licwinkon. 35-vuotiaan Licwinkon tulosvire on laskemaan päin, ja tässä suomalaisella on mahdollisuus saavuttaa mukava niin sanottu osakilpailuvoitto.22-vuotiaan Junnilan tähänastisen uran huipennus tapahtui siis maaliskuun alussa Puolan Torunissa. Siellä hän onnistui ensin karsinnassa lunastamaan EM-finaalipaikan 191:llä, mutta saavutukset eivät jääneet suinkaan siihen.

Taso on vakiintunut


Junnila hyppäsi kuin hurmoksessa: ensin 194 ylittyi kolmannella ja sivusi hänen halliennätystään. Mitaliin tarvittiin vielä parempaa, ja sitä myös tuli. 196 onnistui heti ensimmäisellä yrityksellä, mikä merkitsi saman tien oman ennätyksen lisäksi Suomen ennätystä. Pronssi oli sillä selvä – kirkkaammat mitalit jäivät vielä tulevaisuuden tavoitteiksi.

Kokonaisuutenakin hallikausi näytti sen, kuinka Junnilan taso on vakiintunut metrin ja yhdeksänkymmenen sentin paremmalle puolelle. Kaikissa viidessä kisassa tulos oli vähintään 190, kun hän on vihdoin päässyt myös harjoittelemaan ilman suurempia vammoja.Vielä viime vuonna oli vaikeampaa. Hän hyppi lähes kymmenen senttiä matalammalla, ja kausi oli ohi jo elokuun alussa. Esimerkiksi Paavo Nurmi Gamesiin ei Tampereen Pyrinnön edustaja pystynyt osallistumaan.

Tämän kesän ulkoratakausi alkoi viime viikolla Jyväskylässä. Tulos 190 noudatteli sitä hallikauden tasoa. Junnila nostatti riman saman tien viisi senttiä korkeammalle, sillä kertaa ilman ylitystä.

Taso on laskenut


Licwinko (s. Stepaniuk) on kuulunut korkeushyppymaailman kärkipäähän jo yli kymmenen vuoden ajan. Neljä peräkkäistä sijoitusta kuuden parhaan joukkoon ulkoratojen MM-kisoissa 2013-2019 kertovat tasosta ja tasaisuudesta kaiken olennaisen. Suoritusvarmuus on ollut aivan huippuluokkaa. Vuosina 2013-2019 hän ylitti ulkoradoilla aina vähintään 197 ja korkeintaan 199.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että kaksi metriä lienee pysyvästi ylittämätön ulkona. Hallissa tuo haamuraja on mennyt rikki kuudesti, ja kautta aikain paras tulos on 202. Paikkana samainen Torun, jossa Junnila saavutti EM-pronssinsa.Viime vuonna koronatilanteen jälkeen suoritukset heikkenivät jo selvästi. Kuuden kilpailun paraskin tulos jäi 188:aan. Sama tahti jatkui vielä talvella halleissakin.

”Vanhakin” on kuitenkin vertynyt tällä yleisurheilukaudella vielä kelpo lukemiin. Kotimaan kilpailuissa ylittyi molemmilla kerroilla 194, ja Gatesheadin sateisessa Timanttiliigassakin meni 191.

Junnila hyppäsi Paavo Nurmen Stadionilla silloisen Suomen ennätyksen 194 kaksi vuotta sitten. Tulos on edelleen hänen uransa kolmanneksi paras. Hyppypaikka sopii siis vireen ollessa kohdallaan.


Licwinkon ja Junnilan niin sanottu taistelupari on etukäteen varsin tasainen. Silloin 2,55 on kertoimena liikaa.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Kamila Licwinko-Ella Junnila 2 (Junnilan parempi loppusijoitus) @2.55

Unibet - Lue arvostelu

2.55

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.55

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.55

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.55

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.55

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä