MM-Kisat: Kanada - Suomi

Julkaistu: 31.05.2021 16:48

MM-Kisat: Kanada - Suomi
MM-Kisat | Kanada - Suomi | 12:15 | 01.06.2021
Katso ilmaiseksi
Live Stream: Nordicbet.com
Katso tämä ja kaikki muut MM-kisojen ottelut ilmaiseksi netissä! Lue lisäohjeet täältä tai siirry suoraan Nordicbetin sivustolle tästä.

Kanada & Suomi ottavat yhteen Arena Rigalla tiistaina klo 12:15 näiden lohkovaiheen päätösottelussa. B-lohkon tilanne on vielä täysin auki pudotuspelehin selviytyvien osalta USA:n voitettua Saksa maanantaina lukemin 2-0. Maanantai-iltana Norjaa vastaan lohkovaiheensa päättävä Kazakstan varmistaisi voitolla paikkansa neljän joukkoon. Saksa, Kanada & Latvia ovat kaikki yhdeksässä pisteessä, mutta Kanada hävisi molemmille keskinäiset kohtaamiset, joten Kazakstanin voittaessa Norjan, olisi Kanadan toivottava Saksan ja Latvian ottelun venymistä jatkoille, ja näiden kaikkien lisäksi olisi Suomesta otettava kolme pistettä. Arena Rigalle otetaan tiistaista lähtien katsojia vähintään 2660 Latvian hallituksen höllennettyä koronatoimia.

Kanada on selkää seinää vasten, joten tämä tullee heti ensi luistimen piirroista iskemään Suomen kimppuun täydellä höyryllä. Suomellakaan ei ole varaa minkäännäköiseen löysäilyyn, mikäli lohkovoitto halutaan pitää omissa käsissä. Kanadan kannalta on tärkeää, että onnistumisia on saatu pikkuhiljaa, ja tätä myöten itseluottamus on varmasti kokenut nousua.
Riittääkö Kanadan herääminen?


Kanada on turnauksen edetessä saanut koko ajan paremmin ja paremmin juonen päästä kiinni. Peli itsessään on käytännössä läpi kisojen ollut ihan mallikasta, mutta ensimmäisissä otteluissa oli Kanadalla suuria vaikeuksia saada paikoista sisään, eikä onnikaan tämän puolella kieltämättä ollut lainkaan. Viimeiseen kolmeen otteluun on kuitenkin tehokkuus ottanut selvää harppausta eteenpäin, ja vaahterapaidat ovat pikkuhiljaa päässeet sille tasolle, mitä on odotettu.

Kanadan kohdalla näyttäisi ennen kaikkea käänteentekevää olevan Calgary Flamesin Andrew Mangiapanen toipuminen pelikuntoon. Ykkösvitjaan Adam Henriquen & Connor Brownin vierelle istutettu Mangiapane on ollut väkevässä vireessä iskettyään kolmeen otteluun tehopisteet 4+3. Samalla Mangiapane on nostanut niin Henriquen (4+5) kuin myös Brownin (2+7) tasoa. Kolmikko on iskenyt yhteensä 10 maalia, kun koko joukkueella tehtyjä osumia on kasassa 17, joten melkoista painolastia on ykkösnyrkki tuloksesta kantanut.Suomi kilpajuoksussa USA:n kanssa


USA piti itsensä mukana MM-kisojen B-lohkon voittotaistelussa voitettuaan maanantain iltapäivässä Saksan, nousten samalla tasapisteisiin Suomen kanssa. Tiistaina jenkit päättävät lohkopelinsä Italiaa vastaan, joten suurella todennäköisyydellä tulee Suomi Kanadasta tarvitsemaan kolme pistettä lohkovoittoon, sillä USA tuskin Italiaa vastaan kompuroi. A-lohkon tilannekin on vielä melko auki, ja tuohon saataneen lisää vastauksia Venäjän & Ruotsin välisen kamppailun jälkeen, joka pelataan maanantai-iltana. Mikäli Ruotsi tuon häviää, tulee tällöin puolivälierissä vastaan joko Slovakia tai Tshekki, riippuen näiden keskinäisen ottelun lopputuloksesta tiistaina.

Suomi on jatkanut läpi kisojen melko vankkumattomasti sitä kuuluisaa omaa peliään, eikä tuo nyt ainakaan tulosten valossa kovin huonosti ole sujunutkaan, kun lohkovoitosta vielä viimeiseen asti taistellaan. Sunnuntai-illan kamppailussa Suomi kaatoi todella tiukan taistelun jälkeen kisaisäntä Latvian jatkoajalla maalein 3-2. Voitto-osuman iski Anton Lundell, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä ainoastaan neljä sekuntia. Suuri kunnia maalista kuuluu puolustaja Olli Määtälle, joka teki komean alustuksen Suomen syömähampaan osumaan. Edeltävään Saksa-otteluun verraten laittoi Latvia Leijonat huomattavasti kovempaan testiin, ja ajoittain oli Suomi jopa pienoisesti hätää kärsimässä.

Edelleen Suomen puolustuspelaamisen suhteen ei suuria kysymysmerkkejä tarvitse ilmoille heittää, mutta tosipelien alkaessa kieltämättä hyökkäyspelaaminen kokonaisuudessaan ei täysin ole vakuuttanut vieläkään. Toki tuonhan ei tarvitse kummoista ollakaan, jos oma pää pystytään pitämään tiiviinä.Haluatko kaikki MM-ottelut omaan kalenteriisi? Lataa tästä ilmaiseksi!
Kanadan tultava täydellä höyryllä


Kanada on täysin varmasti juuri nyt vaarallisimmillaan, kun se on ahdistettuna nurkkaan, mutta samaan aikaan on joukkuen tuloskäyrä osoittamassa jyrkkään nousuun. Itseluottamuksen nousu onnistumisten myötä on varmasti saanut vaahterapaidat vapautuneemmaksi ryhmäksi, joten helppoon testiin ei tule Suomi tiistaina pääsemään. Ärsytetty Kanada tarjonnee kaikkea muuta, kuin mukavan iltapäiväkävelyn.

Kanadan lähtökohtia otteluun ei tarvitse lainkaan arvuutella, eikä Suomenkaan kohdalla pitäisi hirveästi mietittävää jäädä, sillä tällä ei ole esimerkiksi minkäännäköiseen taktiikkapeliin mitään syytä, sillä A-lohkon ottelussa Slovakia & Tshekki pelaavat oman keskinäisensä myöhemmin iltapäivällä. Tuolta osin Suomellakin pitäisi siis motivaatio olla käytännössä tapissa.

Suomi ei ensimmäisenä tulisi mieleen, kun mietitään kupongille over-lukemia, mutta lähtökohdat huomioiden, ottelusta saattaa hyvinkin muodostua vauhdikas kamppailu, vaikka aikainen ajankohta tuokin omat mausteensa otteluun. Kanadan on lähdettävä hakemaan heti alusta asti maaleja, sillä mitä kauemmin Suomi pystyy tämän nollilla pitämään, sen vaikeampaa tulee peli vaahterapaidoille todennäköisesti olemaan. Toisaalta taas jos Suomi onnistuu johtoaseman hankkimaan, on Kanadan nostettava riskitasonsa jo täysin maksimiin, ja Suomi yrittää varmasti iskemään ratkaisut, kun paikat tähän aukeaa. Kanadalle ei tässä riitä edes meno jatkoajalle, joten kaikki keinot on otettava jossain vaiheessa käyttöön.

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››

Pelivalintamme:

Yli 4,5 maalia (60min) @1.89

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.89

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.88

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.88

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.88

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

1.88

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
22Bet - Lue arvostelu

1.87

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.85

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.85

ComeOn - 150€ talletuksella 300€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
ScandiBet - Lue arvostelu

1.85

Hyödynnä Scandibetin yksinoikeustarjous & Lunasta 150€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

1.84

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Niko