Miesten Korisliiga: Karhubasket - Vilpas

Miesten Korisliiga: Karhubasket - Vilpas
Miesten Korisliiga | Karhubasket - Vilpas | 6.10.2021 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 06.10.2021 18:30
Viime kauden finalistit kohtaavat uuden korisliigakauden toisella pelikierroksella. Sekä Karhubasket että Vilpas etenivät vaivattomiin voittoihin ensimmäisessä ottelussaan.

Molemmat lukeutuvat Seagullsin ohella liigan jopa ylivoimaisiin suosikkeihin, joten luvassa on huippumatsi heti alkajaisiksi.

Kotietu on vuosien varrella ollut näiden joukkueiden välillä erittäin kovaa valuuttaa, sillä erittäin suuri osa useista kymmenistä viimeisimmistä kohtaamisesta on päättynyt kotivoittoon. Vilppaan valmiustaso kauteen on kuitenkin pelaajatilanteen ja harjoitustaustan myötä parempi, ja kun tarjolla on lähes kolmen kertoimia, on niihin tartuttava.Karhubasketin voitto perjantaina Uudessakaupungissa ratkesi pitkälti jo ensimmäisellä puoliajalla. Korihait heitti ensimmäisen 20-minuuttisen aikana pelitilanneheitot karmealla prosentilla, mistä kuuluu osakunnia toki kauhajokisten puolustukselle.Perjantain vierasjoukkueen kannalta avausottelu oli optimaalinen. Avainpelaajista Henri Kantonen, Cameron Jones & Rene Rougeau osoittivat olevansa totutun hyvässä vireessä, ja uutena yhdysvaltalaisena ryhmään liittynyt laitahyökkääjä Lee Skinner jätti myös positiivisen ensivaikutelman.

Onko Carter jo kokoonpanossa?


Ulkomaalaisen sentterin etsintä saapui maaliin, kun värväys kohdistui lopulta Simeon Carteriin. 25-vuotias Carter pelasi viime kaudella Serbian liigassa.

Mies saapui viikonloppuna Pohjanmaalle. Vielä keskiviikkona hänen pelaamisensa on epätodennäköistä. Jones-Rougeau-Skinner-trion lisäksi mukana on todennäköisemmin Malik Toppin, joka on toipunut loukkaantumisestaan. Toppin on lähtökohtaisesti joukkueensa viides ulkomaalaispelaaja, joka pelaa silloin, kun joku muuusta kvartetista on sivussa. Tällä kertaa niin saattaa siis olla tilanne vielä Carterin kohdalla.

Kokoonpano on nyt todennäköisesti laajempi kuin vielä avausottelussa. Korihaita vastaan jalkeilla oli kahdeksan pelaajaa, mutta siinä pelissä kyseinenkin määrä riitti aiempaa intensiivisemmän puolustuspelin toteuttamiseen.

Ulkomaalaisia on nyt neljä, ja lisäksi tämän hetken tietojen mukaan varmoja pelaajia ovat keskiviikoksi Severi Kaukiainen, Joona Hakamaa & Kalle Peltonen. Eero Innamaan pelaaminen on todennäköistä, Miikka Marttisen epätodennäköistä.

Vilpas on sen sijaan saamassa jalkeille täyden yhdentoista pelaajan rosterinsa. Samainen yksitoistikko möyhensi lauantaina Lahti Basketballin kotikentällään totaalisesti pistein 101-78. Käytännössä homma ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla, jonka Vilpas vei 58-32. Ensimmäisen neljänneksen pistemäärä oli 39 jokseenkin häkellyttävä.

Laajuus on Vilppaan vahvuus


Laaja kokoonpano mahdollistaa Vilppaalle jatkuvasti laadukkaat viisi vastaan viisi -harjoitukset. Kun terveyttäkin toistaiseksi riittää, näyttää tilanne hyvältä. Lahtea vastaan kukaan ei pelannut yli 26 minuuttia, ja peräti kymmenen miestä merkkautti vähintään kymmenen peliminuuttia.

Karhubasket lyönee palloon merkittävää painetta. Vilppaan takakentällä ei ole nyt samanlaista pelivälineestä huolta pitävää virtuoosia kuin Teemu Rannikko oli. Toisaalta kolmikko Roope Ahonen, Perttu Blomgren & Marcus LoVett pystyy kyllä parhaimmillaan erittäinkin hyvään pelintekoon.Viimeisin Korisliigaan valmistava ottelu ei tosin ollut Vilppaalta kaksinen esitys kotitappion myötä. Toki häviö tuli Kouvoille, joka tuntuu olevan hyvässä syysvireessä. Kun ottaa huomioon salolaisten kelpo taistelun Mestarien liigan karsinnassa, on pelissä ollut merkittävästi enemmän hyvää kuin huonoa.

Juuri nyt näyttäisi siltä, ettei Vilppaassa tarvitse miettiä ulkomaalaispelaajien vaihtamisia ainakaan pelillisistä syistä. Se on hyvinkin ilahduttava asia, kun huomioi ryhmästä löytyvän kaksi Euroopan kenttien tulokaspelaajaa.


Vilpas on Mestarien liigan karsintojen jäljiltä melko merkittävästi Karhubasketia valmiimpi kauteen. Tasoero joukkueiden välillä on hyvin, hyvin pieni.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Vilppaan otteluvoitto @2.85

LeoVegas - Lue arvostelu

2.85

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

2.85

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.85

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.85

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.85

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.63

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.6

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.55

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.55

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Nopeampi - Lue arvostelu

2.55

Nopeampi - Pelaa ilman rekisteröitymistä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä