Liiga: Kärpät - HPK

Liiga: Kärpät - HPK
Liiga | Kärpät - HPK | 18:30 | 15.09.2021
Kohde sulkeutuu: 15.09.2021 18:30
Kerholla on tässä pelissä kiusaajan rooli ja Kärpillä pelkästään hävittävää. Oululaisten pre-season sujui kehnosti ja vaikka se kauden avauspelissä JYPin kesyttikin ei se todista vielä mitään. HPK taisteli kunniakkaasti Kirvesrintoja vastaan eikä vain voinut paremmalleen mitään. Annetaan Kerholla mahdollisuus tasoituksella!
Liigassa kohtaavat Kärpät ja HPK toisensa Oulun Energia Areenalla keskiviikkona kello 18:30.

Kärpät selviytyi yllättävänkin helpolla avauspelistään


Lauri Mikkolan luotsaama Kärpät avasi liigakautensa vakuuttavalla kotivoitolla JYPistä 6-2 Raksilassa viime lauantaina.

Oululaisten maalihanat avasi ensimmäisen erän viidennellä minuutilla kokenut Mika Pyörälä, joka sipaisi vieraiden maalin edestä limpun JYP-vahti Markus Ruusun selän taakse. Kärpille siunaantui avauserässä vielä toinenkin tekopaikka, kun Juhamatti Aaltonen pääsi yrittämään lisäosumaa rankkarista. Laiskanpulskea yritys kilpistyi kuitenkin Ruusun patjoihin. Neljästi ensi erässä jäähyllä istunut JYP pääsi sentään myös yhteen tekopaikkaan, mutta jäähyaitiosta läpiajoon karannut Andrew O’Brien ei saanut kärppävahti Stanislav Galimovia yllätettyä.

Toisessa erässä Kärpät suorastaan tarjosi JYPille kavennusosumaa keskisuomalaisten saatua hakea kuparisensa rikkovaa osumaa kahden minuutin ajan kahden pelaajan ylivoimalla, mutta vieraiden ylivoima oli yhtä tervanjuontia. Jos Kärpät oli avauserän neljässä ylivoimassaan yhdellä sanalla tehoton, niin sitä se ei ollut enää ottelun viidennessä ylivoimassaan. Kahden paluumuuttajan yhteistyöstä oululaiset onnistuivat siirtymään 2-0 johtoon: Saku Mäenalanen laukoi ja Atte Ohtamaa ohjasi maalin edestä!

Päätöserässä Kärpät pääsi ylivoimahyökkäykseen, mikä päättyi isäntien kolmanteen osumaan. Aku Räty teki ja Julius Hermonen syötti. JYP sai vihdoin kuparisensa rikottua erän puolivälissä, kun 17-vuotias Joakim Kemell jatkoi uskomatonta maaliputkeaan. Liigan kautta aikojen nuorin kaikissa pelaamissaan liigapeleissä maalanneelle Kemellille osuma oli kolmas kauden kolmannessa pelissä! Keltanokka onnistui tässä pelissä myös isänniltä, kun 18-vuotias Ville Koivunen vei Kärpät 4-1 johtoon pelin lopussa. Heti seuraavasta hyökkäyksestä oli Troy Bourken vuoro onnistua: 5-1. Kun Ruusu alkoi hörppiä kiekkoja haistoi Rätykin vielä tilaisuutensa lisäten illan toisella osumallaan Kärppien johdoksi jo 6-1. Samuel Valkeejärvi iski vielä yhden kavennusosuman vieraille kaunistellen loppunumerot 6-2:een.


Kerholla riitti virtaa, vaikka Liigan ennakkosuosikille liiga-avauksessaan hävisikin


Matti Tiilikaisen luotsaama Kerho kohtasi kauden avauspelissään kotijäillä liigakauteen suurimpana ennakkosuosikkina lähteneen Tapparan.

Maalittoman avauserän jälkeen varsinainen pöhinä alkoi toisessa erässä, missä maalinteon aloitti Kirvesrinnoista Otto Rauhala ohjaten maalin edestä siniseltä Veli-Matti Vittasmäen sinne toimittaman lätyn HPK-vahti Eetu Laurikaisen selän taakse. Jo avauserää varsin selvästi hallinneen Tapparan saatua maalihanansa avatuksi sen pelaamiseen luonnollisesti tuli rentoutta ja vanhana kettuna Jukka Peltola pääsi rokottamaan isäntiä ja siirtämään vieraat jo kahden maalin karkumatkalle. Porkkanapöksyjen uusista pakeista Brady Austin lähti vielä erän lopulla täysistunnolle kolttosestaan ja kotifanit varmasti luulivat Kerhon hyödyntävän vihdoin alivoimansa. Eipä hyödyntänyt. Sen sijaan Tapparasta isäntien alueella tilaisuuttaan haistellut Rauhala pääsi rokottamaan Laurikaisen kesäterässä olleen mailapelin seurauksena vieraiden johtolukemat jo 3-0:een!

Päätöserässä Kirvesrinnoille jo toisessa erässä kahdesti maalannut joukkueensa uusi kippari Rauhala oli iskeä vielä illan kolmannenkin osumansa päästyään Anton Levtchin kanssa vanhoille liukkaille Laurikaisen nokan alle, mutta tällä kertaa HPK-vahti osoittautui paremmaksi. Sen sijaan kelpo erän selvästä tappioasemasta huolimatta pelannut Kerho sai kuin saikin rikottua kuparisensa pelin lopussa Juuso Ikosen maalattua kavennuksen ylivoimalla Kyle Platzerin röhnöttäessä jäähyllä viimeisiä sekuntejaan. Näin hyvin torjuneen Christian Heljankon nolla jäi täpärästi saavuttamatta.

Kerho pelasi Tapparaa vastaan vielä ilman ulkolaisvahvistuksiaan Ryan Johnstonia, Michael Jolya sekä Matt Marcinewia.

Kerho tekee kiusaa


Kärpät pelasi huomattavasti tehokkaammin avauspelissään mitä useimmissa otteluissaan pre seasonilla, missä se onnistui tekemään kuudessa pelissä ainoastaan kerran enemmän kuin yhden maalin ottelua kohden.

Viime kaudella Kärpät vei voitot neljästi kuudesta pelistä Kerhoa vastaan, mutta ei kaatanut vieraitaan kertaakaan kotonaan varsinaisella peliajalla. HPK taas voitti molemmat kaksi viimeistä kohtaamista kevään korvalla saatuaan kirivaihteen runkosarjan viimeisillä kierroksilla päälle.

Kerhon betsaamiselle AT+1 tasoituksella on omat perusteltavissa olevat syynsä. Viime kaudella tuo osui neljä kertaa kuudesta (67%) kaksikon kohtaamisissa ja todennäköisyys tuon osumiselle on nytkin takuulla suurempi mitä siitä saatava kerroin 1,89 (52%) antaa ymmärtää. Toki kausi on vasta alkutekijöissään ja joukkueet hakevat vielä tasaista suorittamista, mutta senkin suhteen altavastaajan tasoituksen betsaaminen on järkevämpää mitä numerollisesti selvän ennakkosuosikin.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

HPK AT+1 @1.9

Betfair - Lue arvostelu

1.9

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.9

ComeOn - 150€ talletuksella 300€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.89

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.89

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.89

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
ScandiBet - Lue arvostelu

1.84

Hyödynnä Scandibetin yksinoikeustarjous & Lunasta 150€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä