Val di Fiemme, naisten yhteislähtö, 10 km (p): Katharina Hennig - Natalia Neprjajeva

Val di Fiemme, naisten yhteislähtö, 10 km (p) | Katharina Hennig - Natalia Neprjajeva | 03.01.2022 | 13:40
Kohde sulkeutuu: 03.01.2022 13:40
Tour de Skin viimeistä edelliseen osakilpailuun lähdetään naisten puolella mielenkiintoisesta tilanteesta. Frida Karlsson sai sprintin kolaroinnistaan kolmen minuutin aikasakon ja jätti kiertueen kesken.

Niinpä Tourin selkeä ykkössuosikki ei tule kiertuetta voittamaan. Kärkipaikkaa puolustaakin nyt Natalia Neprjajeva. Kun esimerkiksi Ebba Andersson on hänestä hieman yli minuutin päässä, yrittää ruotsalainen Val di Fiemmen yhteislähdössä varmasti pitää vauhtia. Onhan luvassa pisteitä ja sitä kautta hyvityssekunteja myös kirimaaleista.

Katharina Hennig on viihtynyt näissä vastaavissa kilpailuissa erittäin hyvin, ja hänellä on mahdollisuudet Neprjajevan voittamiseen.Vuosi sitten Hennig sijoittui Val di Fiemmessä perinteisen kympillä toiseksi ja toissavuonna kolmanneksi. Kun tähän lisätään marraskuun lopun kolmas sija marraskuun lopulta Rukan väliaikalähdöstä, onkin lueteltu uran kaikki kolme maailmancupin palkintokorokesijoitusta.Vaikka Neprjajeva voitti Oberstdorfin sprintin ja johtaa siis Tour de Skitä, ovat hänen tämän kauden kokonaissuorituksensa olleet varsin ailahtelevia. Pitää muistaa, että hän oli esimerkiksi Rukalla vasta 15:s, Davosin vapaan kympiltä sija 17 ja Dresdenin sprintistä sija 36.

Toki venäläinen on myös onnistunut paikoin erinomaisesti. Lillehammerin vapaalla hän päätyi viidenneksi ja Tourin ensimmäisellä normaalimatkalla eli kympin perinteisessä väliaikalähdössä kolmanneksi. Tosin Neprjajeva todennäköisesti hyötyi melko merkittävästi lähes kaikkia muita kärkinimiä suuremmasta lähtönumerosta.

Myös Neprjajevalla hyvät muistot


Myös Neprjajevalla on erittäin hyvät muistot tästä vastaavasta yhteislähdöstä. Hän voitti vuosi sitten kisan, jossa Hennig oli siis toinen, Andersson kolmas, Teresa Stadlober neljäs, Johanna Matintalo viides ja Krista Pärmäkoski kuudes.Hennig ei onnistunut Lenzerheiden kympin perinteisellä, jossa hän lukeutui suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Kun sija painui niinkin alhaalle kuin 20:nneksi, oli kyseessä hyvin suurella todennäköisyydellä myös suksiongelma. Siinä määrin hyvin saksalainen kun on kauden muissa kisoissa omaan aiempaan tasonsa nähden onnistunut. Vaikka vapaan normaalimatkoilla ovatkin tulleet "vain" sijat 9 ja 13, ovat ne aivan samaa luokkaa Hennigin aiempien kausien vapaan työskentelyyn verrattuna.

Suomalaisodotuksetkin korkealla


Esimerkiksi Andersson pitänee siinä määrin vauhtia, että hiihtäjien pakka hajonnee melko nopeasti osiin. Hennig ei ole mikään maaginen loppukirihiihtäjä mutta pystyy onnistuessaan päihittämään kilpakumppaneitaan siinäkin.

Suomalaisittainkin asetelmat ovat mielenkiintoiset. Kuten viime vuoden sijoituksista ja Matintalon lauantaisen sprintin kolmossijasta voi päätellä, taistelevat Matintalo, Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen varmasti nytkin onnistuessaan paikoista kuuden parhaan joukkoon.


Hennig on yleisesti ollut perinteisellä Neprjajevaa varmempi suorittaja. Siksi 2,4:n kaltainen kerroin riittää peleihin varsinkin, kun vetofirmojen kesken on hieman näkemyseroja oikeasta kerrointasosta.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Katharina Hennig sijoittuu paremmin kuin Natalia Neprjajeva @2.4

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.4

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

2.2

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.11

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä