Koripallon miesten EM-kilpailut: Serbia - Suomi

Koripallon miesten EM-kilpailut | Serbia - Suomi | 5.9.2022 | 22:00
Kohde sulkeutuu: 05.09.2022 22:00
Suomea odottaa maanantai-iltana EM-kisarupeaman mahdollisesti vaikein ottelu, jatkuu turnaus Susijengin osalta sitten miten pitkään tahansa. Serbian pelaajamateriaali on sellainen, joka asettaa riman todella korkealle.

Sentteriä, aivan maailman parhaisiin pelaajiin lukeutuvaa Nikola Jokicia ei ole peluutettu puhki turnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Samaa pyrkii välttämään Suomi oman mittakaavansa supertähden eli Lauri Markkasen kanssa.

Suomen seuraava ottelu odottaa heti tiistaina alkuillasta Tshekkiä vastaan. Tuo peli on lähtökohtaisesti paljon tärkeämpi pudotuspelipaikan ja myös alkulohkon loppusijoitusten osalta. Jos Serbia näyttää menevän suhteellisen selvään voittoon, ei Suomen ole syytä kuormittaa avainpelaajiaan.Serbia hoiti kaksi ensimmäistä EM-kisojen otteluaan ilman minkäänlaisia ongelmia. Lohkon ennalta heikoin joukkue Alankomaat taipui numeroihin 100-76 ja isäntä-Tshekki 81-68.

Suhteellisen tasaisista numeroista huolimatta homma oli Tshekkiä vastaan vahvasti hallussa. Jo ensimmäisen puoliajan jälkeen Serbia johti 18 pisteellä.

Sosiaalipeluutus äärimmillään


Niinpä joukkue on pystynyt jakamaan peliaikoja tasaisesti. Alankomaita vastaan "sosiaalipeluutus" meni lähes äärimmilleen, kun suurinkin peliaika oli 22 minuuttia ja kolme sekuntia. Tshekkiä vastaan takamies Vasilije Micic vietti kentällä lähes puoli tuntia, kaikki muut selvästi vähemmän.Serbialta puuttuu joitain pelaajia loukkaantumisten vuoksi, mutta materiaali on siinä määrin laaja, että se on ehdottomasti yksi mestarisuosikeista. Katseet kääntyvät siitä huolimatta monin paikoin yhteen mieheen eli Jokiciin.

Jopa maailman paras sentteri on viettänyt EM-parketilla kahdessa ottelussa yhteensä noin 47 peliminuuttia. Siinä ajassa on kertynyt 37 pistettä ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Pistemäärä on erityisen kova, kun ottaa huomioon melko pienet heittomäärät.

Jokicin puolustaminen on tietysti suomalaisille armottoman kova haaste. Lisäksi takamies Micic on riittävän hyvä siihen, että hän pystyy tekemään sentterin kanssa tuhojaan.Vastaavasti Lauri Markkanen ei varmastikaan saa hyökkäyspäässä samanlaisia mahdollisuuksia kuin aiemmissa otteluissa. Sasu Salin sai heittokätensä lämpimäksi riemukkaassa Puola-voitossa, ja Suomen pitäisi jollain tavalla saada luotua hänelle tilaisuuksia myös Serbiaa vastaan, jotta kunnollinen haastaminen otteluvoitosta olisi mahdollista.

Voitto olisi mukava bonus


Se taas ei ole helppoa. Suomen takamiehistä ei tällä hetkellä löydy sellaista edunluojaa, joka pystyisi säännöllisesti aikaansaamaan koria kohti ajamisillaan hyviä korintekomahdollisuuksia itselleen tai muille.

Puola-ottelussa Salin oli parhaan pistemiehen tittelin lisäksi myös eniten koriin johtaneita syöttöjä jakanut pelaaja. Plusmiinusluku +29 oli noin 21 peliminuutissa huikea.


Sinällään lähtökohta on Suomelle mieluisa, että juuri tästä ottelusta voitto olisi suurehkon luokan bonus. Sitä ei kuitenkaan ole tarjolla.

Pelivalintamme:

Serbian voitto -12,5 pisteen tasoituksella @1.95

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

1.95

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.92

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.88

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä