Koripallon miesten EM-kilpailut: Suomi - Alankomaat

Miesten EM-kilpailut | Suomi - Alankomaat | 8.9.2022 | 15:00
Kohde sulkeutuu: 08.09.2022 15:00
D-lohkon päätöskierroksen ottelussa sijoituksellista panosta on enää Suomella. Se nousisi lohkossa toiselle sijalle voitolla - edellyttäen, ettei Puola yllätä Serbiaa.

Tuskinpa Alankomaatkaan silti lyö peliä niin sanotusti läskiksi. Turnauksen ensimmäisen ja tässä tapauksessa toki myös ainoan voiton vieminen motivoinee tarpeeksi siihen, että joukkue jaksaa yrittää loppuun asti.

Tasoero on näiden ryhmien välillä toki merkittävä, mutta Suomella ei ole mitään tarvetta hakea murskavoittoa. EM-kisojen Puola-peliä lukuun ottamatta Susijengi on viimeisimmän vuoden aikana erikoistunut niukkoihin voittoihin, ja Alankomaat on puolestaan pystynyt pistämään suhteellisen tiukille kaikki muut lohkovastustajansa paitsi Serbian.

Esimerkiksi Lauri Markkasta ei ole syytä peluuttaa valtavia määriä varsinkin, jos Suomen johto on turvallisen tuntuinen toisen puoliajan aikana. Siksikään tästä ei ole syytä povata mitään rökälevoittoa.Alankomaat on pystynyt siis "kiusaamaan" EM-kisoissa niin Tshekkiä, Puolaa kuin Israeliakin. Mistään heittopussista ei siis ole kyse, vaikka kaikki neljä ottelua ovatkin päättyneet tappioihin.

Hyvää haastamista


Puolaa ja Israelia joukkue johti hyvinkin pitkään. Tappioerot näitä kolmea joukkuetta vastaan ovat olleet kuusi, seitsemän ja kahdeksan pistettä. Vastaavasti Suomi hävisi Israelille jatkoajalla, hoiti voiton Tshekistä suhteellisen varmasti ja löylytti Puolaa suurella erolla.Alankomaat ei ole ollut yksinkertaisesti tarpeeksi hyvä hyökkäysjoukkue. Se on tehnyt lopputurnauksen 24 joukkueesta toiseksi vähiten pisteitä, keskiarvoltaan vain 73,0. Puolustus on sinällään tarjonnut mahdollisuuksia voittoihin tai ainakin yhteen voittoon, mutta ennen kaikkea korin alta tulosta on tullut liian harvoin.

Tämä johtuu siitä, että joukkue on varsin takamiespainotteinen. Suomen valmentaja Hanno Möttölä luonnehti tulevan vastustajan pelaamista "kaaoskoripalloksi", jossa maisema vaihtuu kenttäpäätyjen välillä usein.

Suomen hyökkäämisen ongelmakohtiin ovat puolestaan lukeutuneet pallonmenetykset. Menetysluku on hälyttävästi turnauksen toiseksi suurin, ja etenkin takamiesten pelinrakentelu on tuottanut harmaita hiuksia katsojille. Erikoisuus onkin se, että Suomen ja Alankomaiden syöttö-menetyssuhde on yhtä hyvä tai yhtä huono. Tämä siitä huolimatta, että Suomi on tehnyt roimasti enemmän pisteitä ja kuuluu siinä tilastossa jopa turnauksen parhaimpaan kolmannekseen.

Selitys ja vihjeet piilevät Markkasessa


Selitys piilee paljolti Lauri Markkasessa. Hän tekee suuresta korimäärästään suuren osan yksi vastaan yksi -suorituksilla, joista ei syöttöjä merkitä.

Markkasen puolustaminen tulee olemaan Alankomaillekin valtava haaste. Näissä vihjeissäkin Suomen pelaamisen analysointi on keskittynyt pitkälti Markkaseen, mutta minkäs teet. Suomi on tehnyt keskimäärin 86,6 pistettä, Markkanen 25,5. Osuus on hurja, kun miettii hänen pelaavan kuitenkin "vain" alle kahdeksasosan kaikista suomalaisten minuuteista.Eipä silti, Sasu Salin on niin ikään elintärkeä pelaaja tälle joukkueelle. Hän on ollut Suomen paras pistemies kahdesti.

Alankomailta ei edes Salinin tasokategorian pelaajia tällä hetkellä löydy, mikä on johtanut heikkoon menestykseen MM-karsinnoissa. Toisaalta voi ajatella niinkin, ettei taso suuremmin laske, ovat kentällä ketkä tahansa pelaajat.


Suomella taas minuutit ilman Salinia ja/tai Markkasta ovat välillä olleet pitkiä. Kun näitä miehiä ei ole järkeä peluuttaa torstaina puhki, on tässäkin ottelussa ainekset Susijengin suhteellisen pienellä erolla tulevaan voittoon.Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Alankomaiden voitto +14,5 pisteen tasoituksella @1.92

Huti
iBet - Lue arvostelu

1.92

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.91

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.9

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.85

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä