Koripallon miesten EM-kilpailut: Suomi - Tshekki

Koripallon miesten EM-kilpailut | Suomi - Tshekki | 6.9.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 06.09.2022 18:30
Sekä Suomella että Tshekillä ovat todella suuret panokset EM-kisojen alkulohkon viimeistä edellisessä ottelussa. Katsojan kannalta asetelma on erinomaisen kiehtova: Suomella on varsin hyvät mahdollisuudet lohkon kakkossijaan eli voitettavissa olevaan neljännesvälierään. Vastaavasti tappio Tshekille ei pitäisi edes jatkopaikkaa omissa käsissä.

Suomi sukelsi Serbiaa vastaan, mutta siitä ei kannata vetää sen syvempiä johtopäätöksiä. Aivan samalla tavalla kävi Tshekille sen omassa Serbia-ottelussa.

Kotiedulla on Tshekille oma merkityksensä, mutta Suomestakin on Prahassa tuhansia kannustajia. Lisäksi peliareena on ehtinyt tulla tutuksi perjantaista lähtien.

Joukkueena Suomi on tiistai-illan vastustajaansa parempi varsinkin, kun Tshekin tähtipelaajan Tomas Satoranskyn tilanne ei ole hyvä.

Saan Suomen tässä niukaksi suosikiksi.Serbian ja Tshekin välinen ero on niin suuri, ettei sen enempää Suomen kuin Tshekinkään pelaamista Serbia-otteluista kannata EM-kisojen osalta miettiä juuri mitään. Järkevämpää on pohtia kisojen aiempaa sujumista.Tshekki näytti rallattelevan maanantaina Alankomaita vastaan helppoon voittoon johdettuaan puoliajalla jo yli 20 pisteellä. Lopulta ottelu oli kaikkea muuta kun rallattelua: lohkon ennalta ja toistaiseksi heikoin joukkue Alankomaat kipusi neljän pisteen päähän. Vaikka Tshekki voittikin 88-80, ei sen suorittaminen siinäkään EM-kisojen ottelussa vakuuttanut.

Oljenkorsi säilyisi luultavasti tappiollakin


Avausottelu Puolaa vastaan oli pitkään tasainen, mutta Puola karkasi lopulta selvään voittoon. Tshekin osalta tiistaina puhutaan ehdottomasti pakkovoitosta, sillä muussa tapauksessa kisat päättyvät hyvin todennäköisesti alkulohkoon. Sikäli melko selvänumeroinen tappio Puolalle oli hankala asia.

Hyvin vaikeaa tulisi myös Suomelle, mikäli tappio tiistaina osuisi kohdalle. Oljenkorsi saattaisi kuitenkin säilyä vielä siksi, että voitto Puolasta oli tyrmäystasoa. Siksi koriero on mahdollisissa ja jopa todennäköisissä tasapistetilanteissa lähtökohtaisesti Suomelle edullinen, vaikka tappio Israelille tulikin.

Tshekki on ilman Satoranskya hyvin ailahtelevainen joukkue. Lauri Markkasen joukkuekaverina Chicagossa aikanaan pelannut takamies on pystynyt pelaamaan tässä turnauksessa vain noin 17 minuuttia. Se tapahtui avausottelussa, jossa Satoransky jäi pisteittä mutta jakoi toisaalta kuusi koriin johtanutta syöttöä.Jan Vesely on ollut sentterinä kovan luokan tekijä, mutta 213-pelaajan liike ei ole enää aiempien vuosien veroista. Ja mikäli peliä ei ole pyörittämässä Satoranskyn tasoinen mies, ei Vesely yksin ihmeitä tee. Tästä käyköön osoitukseksi vian kahden pisteen saldo Serbiaa vastaan ilman ainuttakaan pelitilannekoria.

Takamiehiä pystytään taas puolustamaan hyvin


Suomen pelaajamateriaalin rajallisuus tuli Serbiaa vastaan näkyviin, mutta Tshekkiä vastaan taso riittää lähtökohtaisesti jopa varsin hyvin. Markkanen olisi Satoranskyn poissaollessa kentän selvästi paras pelaaja, eikä suhteellisen pienikokoinen joukkue muodostu etukäteen ajateltuna suureksi uhaksi Tshekkiä vastaan.


Ottelun kuva tulee olemaan täysin erilainen kuin Serbia-pelissä. Suomella on jälleen edellytykset puolustaa Tshekin takamiehiä samalla tavalla laadukkaasti kuin kävi Puolaa vastaan.

Tshekki on ollut MM-karsinnoissa selvästi Suomea heikompi joukkue. Sinivalkoisten asetelmat näyttävät varsin lupaavilta.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Suomen otteluvoitto @2.1

Osuma
iBet - Lue arvostelu

2.1

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.00

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.00

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.00

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä