Miesten maaottelu: Suomi - Belgia

Miesten maaottelu | Suomi - Belgia | 6.8.2022 | 19:30
Kohde sulkeutuu: 06.08.2022 19:30
Suomi ja Belgia kohtaavat lauantai-iltana miesten maaottelun merkeissä samassa paikassa kuin torstaina. Tuolloin Belgia oli Tampereen Hakametsän jäähallissa parempi pistein 75-71.

Suomi on mukana ilman kolmea "ison pään" pelaajaa. Lauri Markkasen, Mikael Jantusen & Alexander Madsenin puuttuminen näkyy luonnollisesti tekemisessä paljon.

Torstaina peluutus oli hyvin tasaista. 12 suomalaista pelasi yli kymmenen minuuttia, eikä kenellekään tullut vastuuta enempää kuin 23 minuuttia ja 19 sekuntia. Suurimman peliajan saikin Olivier Nkamhoua, joka pyrki tekemään korien alla voitavansa.

Koko oli suomalaisten haasteena, mutta ongelmia oli myös pelintekemisessä. Kun pallonmenetyksiä tuli peräti 21, on sillä määrällä hyvin vaikeaa voittaa tämän tason otteluita. Varsinkin kun siihen lisättiin vain 16 koriin johtanutta syöttöä. Suhdeluku oli siis varsin pahasti negatiivinen.

Siinä määrin hankalaa molempien hyökkääminen oli ja varsinkin Suomella kokoonpano vaihtelee, ettei koripeijaisia ole runsaslukuisena tarjolla lauantaillekaan.



Näistä Belgia-otteluista on sinänsä hyvin vaikeaa ellei mahdotonta vetää isompia johtopäätöksiä pian odottaviin MM-karsintoihin tai EM-kisoihin. Toisaalta pelit antavat kuitenkin osviittaa siitä, millaista pelaajaryhmää on tarjolla sekä joukkueen rungossa että toisaalta niin sanotusta haastajaporukasta.

Esimerkiksi Perttu Blomgren väläytteli osaamistaan. Haastajamaajoukkueessa alkukesän viettänyt takamies on lunastanut paikkansa tässä pitkän viikonlopun 16 pelaajan ryhmässä ja sai ansaitut kehut päävalmentaja Lassi Tuovilta.

Nkamhoua suoritti peräti 12 kahden pisteen heittoa, joista onnistui viisi. Kun hänelle merkittiin lisäksi viisi menetystä ja ainoastaan yksi syöttö, ei nuorukaisen edesottamuksia voi suitsuttaa kovin paljoa.



Muut pitkien miesten vaihtoehdot ovat Hannes Pöllä & Carl Lindbom. Molempia voi luonnehtia hyvän korisliigatason pelaajiksi, mutta näytöt kansainvälisissä otteluissa ovat varsin ohuita.

Perustuu kaukoheittoihin


Niinpä tämänkertaisen Suomen peli perustuu paljolti kaukoheittoihin. Kolmosia lähetettiin ilmaan lähes yhtä paljon kuin kakkosia, ja tämä on varsin ymmärrettävää. Kakkosten onnistumisprosentti jäi noin neljäänkymmeneen kolmosten onnistuttua siedettävämmällä tarkkuudella.

Belgia on lukeutunut viime vuosien hieman yllättäviinkin onnistujiin. EM- ja MM-karsinnoissa on tullut varsin kovankin luokan voittoja, ja tilanne MM-kisoihin selviytymiseen on Suomen tavoin varsin hyvä. Tosin tässä vertailussa Suomen asetelmat ovat jopa vielä lupaavammat.



Tosin belgialaisten onnistumiset eivät yllätä sikäli, että joukkueen pelaajisto on juuri nyt monilta osin parhaassa peli-iässä. Lisäksi näissä otteluissa ovat mukana muiden muassa Ismael Bako & Jean-Marc Mewa eli MM-karsintojen paras ja kolmanneksi tehokkaimmat miehet, kun mitataan nimenomaan tehokkuutta. Lisäksi ryhmään lukeutuvat myös karsinnoissa toiseksi parhaan pistekeskiarvon omistava Retin Obasohan sekä ykkössyöttäjä Emmanuel Lecomte.

Levypallot hoituivat tarpeeksi


Terävin kärki näyttikin osaamistaan torstaina. Lecomte nakutteli 18 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Bakon saalis oli 13 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kaksi heitontorjuntaa.

Kaikesta huolimatta Suomi pystyi suoriutumaan levypalloista niin, että se voitti kyseisen tilaston 38-36. Myös Belgialla syöttöjen ja menestysten suhde jäi miinusmerkkiseksi (15/17).




Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 147,5 pistettä @1.95

STS Bet - Lue arvostelu

1.95

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.925

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.85

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä