Miesten MM-karsinta: Kroatia - Suomi

Miesten MM-karsinta | Kroatia - Suomi | 3.7.2022 | 21:00
Kohde sulkeutuu: 03.07.2022 21:00
Suomi pääsee loistavista asetelmista haastamaan Kroatiaa miesten MM-karsintaottelussa. Voitto toisi kisapaikan jo erittäin lähelle, eikä tappiokaan murentaisi näitä haaveita missään nimessä edes kovin pahasti.

Ottelu tulee olemaan arvaamaton. Kroatia on omien kisamahdollisuuksiensa suhteen lähes pakkovoittotilanteessa, kun saldo on ollut yhden voiton ja neljän tappion myötä tähän asti kovin synkkä.

Kroatia on nimilistaltaan Suomea parempi joukkue, ja se saa vieläpä kotiedun. Jos ottelu alkaa vahvasti kroatialaistahdissa, on kotivoittolukemien ryöpsähdys suuriksi täysin mahdollinen.

Mutta on myös se toinen skenaario, jossa suomalaiset saavat vahvan alun. Alkaisiko kotiyleisön etu kääntyä siinä vaiheessa heikkoudeksi, samoin kuin tiettyjen avainpelaajien mieltymys omiin ratkaisuihin?

Suomi on näissä karsinnoissa menestynyt enemmän puolustuksella kuin hyökkäyksellä. Hyvä lähtökohta on se, ettei joukkue tule tässäkään vierasottelussa tekemään paljoa pisteitä.Suomi jatkoi MM-karsintojen sille oivallisen otteluohjelman hyödyntämistä Ruotsia vastaan. Se sai Lauri Markkasen mukaan, ja Markkanen osoitti jopa oman ylivertaisuutensa tällä tasolla.

Alku oli ymmärrettävästi vielä hakemista, mutta lopulta hän nousi kentän selvästi parhaaksi pelaajaksi. Ennen kaikkea tehokkuuslukema 31 oli vahvaa tekemistä, ja paljosta kertoo neljän koriin johtaneen syötön ja neljän riiston saldo yli 20 pisteen lisäksi.

Kroatia kyykkäsi avausneljänneksellä


Positiivisen puolelle meni myös takamies Edon Maxhuni: 15 pistettä, viisi syöttöä ja mikä tärkeintä, ei yhtään pallonmenetystä. Maxhuni nousi isoon rooliin, kun Miro Littlellä & Ilari Seppälällä oli hyökkäyspäässä vaikeampaa.

Kroatia kyykkäsi puolestaan ensimmäisellä neljänneksellä täysin Slovenian tähtipelaajia vastaan. Slovenian 28 pisteen voittoon päättynyt ottelu oli ohi käytännössä ensimmäisen neljänneksen jälkeen: se päättyi Kroatian kannalta karmaisevasti 97-69.NBA-pelaajien Ivica Zubacin & Bojan Bodganovicin työ ei vielä Sloveniaa vastaan auttanut edes voittotaisteluun, mutta Suomen kustannuksella he saattavat hyvinkin päästä tekemään tuhojaan.

Ainekset erikoisvartioinnin onnistumiseen


216-senttinen sentterijätti Zubac teki hiljattain jatkosopimuksen Los Angeles Clippersiin. Hän on tällä MM-karsintatasolla melkoinen pelote ja asettaa melkoisen haasteen Suomen puolustajille eli lähinnä Markkaselle & Alexander Madsenille.Kroatian kokoonpanon on muutenkin erittäin isokokoinen. Kahdestatoista miehestä neljä on vähintään 210-senttisiä ja toinen NBA-apu Bojan Bogdanovickin 204 senttimetriä pitkä. Bogdanovic on Zubacin tavoin iso hyöty Kroatian joukkueelle monipuolisuudellaan. Hänen avullaan joukkue saa enemmän kuin kovasti tarvitsemaansa ratkaisuvalmiutta profiililtaan varsin itsekkään Mario Hezonjan rinnalle.


Näillä näkymin pysyvästi merkittävää roolia Susijengissä lunastaneet Mikael Jantunen ja varsinkin Elias Valtonen ovat lähtökohtaisesti parempia pelaajia puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Eikä väärin ole luonnehtia samalla tavalla myöskään Sasu Salinia.

Kun Salin ja Markkanen otetaan varmasti erikoisvartiointiin ja Kroatialla on edellytykset siinä myös onnistua, kannattaa tätä ottelua lähestyä vähäkorisuuden kautta.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 160,5 pistettä @1.95

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

1.95

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.9

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.87

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.87

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä