Miesten MM-karsinta: Suomi - Ruotsi

Miesten MM-karsinta | Suomi - Ruotsi | 30.6.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 30.06.2022 18:30
Koripallon miesten MM-karsinnat jatkuvat Suomen kannalta hyvin mielenkiintoisista asetelmista. MM-kisapaikka on tuntunut lähes utopistiselta ajatukselta, mutta kahden Slovenia-voiton myötä se on muuttunut jopa realismiksi.

Kestoltaan äärimmäisen pitkän karsintarupeaman aikana joku on jo saattanut unohtaa, miten nämä pelit viime marraskuussa alkoivat. Tuolloin Ruotsi päihitti Suomen kotikentällään pistein 72-62.

Sen jälkeen käyrät ovat kulkeneet eri suuntiin. Suomi on voittanut kaikki kolme otteluaan, Ruotsi kolmesta yhden. Niinpä karsintalohkossa edetään sinivalkoisessa johtoasemassa.

Suomi saa mukaan Lauri Markkasen, kun taas Ruotsi ei vahvistu talven peleihin verrattuna. Sen verran pienistä tasoeroista tässä tapauksessa puhutaan, että edessä saattaa taas kerran olla melkoinen trilleri. STS Betin kertoimet erottuvat mukavasti edukseen.Suomi on ollut MM-karsintojen otteluohjelmassa onnekas. Se pääsi kohtaamaan Slovenian kahdesti siinä vaiheessa, kun vastustajalla ei ollut käytettävissään NBA-supertähtiä.

Ruotsilla kaksi euroliigapelaajaa


Lisäksi euroliigapelaajat ovat tähän asti loistaneet poissaoloillaan näistä karkeloista. Susijengillä oli päättyneellä kaudella onni onnettomuudessa siinä, ettei yksikään sinivalkoinen pelannut Euroliigassa. Niinpä joukkue sai käyttöönsä lähtökohtaisesti Markkasta vaille parhaan mahdollisen kokoonpanon, vaikka toki esimerkiksi koronatapaukset toivatkin mutkia matkaan.Ruotsilla euroliigapelaajia oli kaksi, Marcus Eriksson & Jeffery Taylor. 33-vuotiaan Taylorin peräti seitsemän vuotta kestäneen pestin Real Madridissa kerrottiin hiljattain päättyvän.

Muutokset näiden joukkueiden kokoonpanoissa ovat kuitenkin suhteellisen pienet verrattuna hyvin moneen muuhun Euroopan maajoukkueeseen, sillä kyseistä kaksikkoa ei Ruotsin riveissä nähdä. Niinpä karsintojen aiemmista otteluista pystyy vetämään melko paljonkin johtopäätöksiä, vaikka esimerkiksi Markkanen varmasti suuret minuutit pelaakin.

Lohko on ollut lähes äärimmäisyyksiin asti tasainen. Suomen kaikkien ottelujen koriero on +10, Ruotsilla +4 ja sekä Kroatialla että Slovenialla -7.

Joukkueet ovat voittaneet toisiaan ristiin niin, että vain Kroatialla on neljästä ottelusta yksi voitto. Silti Kroatiankin suurin tappioero on ollut vain kuusi pistettä.

Kahden pisteen onnistumisissa on ollut iso ero


Keskinäisessä Ruotsi-Suomi-ottelussa Susijengi karahti kaukoheittopelaamiseensa. Suomen peräti 21 ensimmäistä kolmosta menivät ohi, ja vaikka onnistumisprosentti nousikin loppua kohti merkittävästi, oli 22,2 silti liian pieni luku.

Silti jopa vielä suurempi ero tuli kahden pisteen heitoissa. Ruotsi onnistui lähempää koria 58,1-, Suomi vain 44,1-prosenttisesti. Tämä trendi on jatkunut läpi lohkon, kun Ruotsi on ollut kakkosissaan merkittävästi Suomea tarkempi.Muissa hyökkäyspään tilastokategorioissa joukkueet ovat olleet keskenään hyvin tasaiset. Suomen etu on ollut puolustuspelaamisessa: vastustajat ovat tehneet Suomea vastaan ottelua kohti keskimäärin noin seitsemän pistettä vähemmän kuin Ruotsia vastaan.


Kovin on tasaista. Niin tasaista, että vaikeaa tästä on Susijengille kotiedusta huolimatta suuren eron voittoa povata.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Ruotsin voitto +5,5 pisteen tasoituksella @2.2

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

2.2

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.01

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä