Miesten Korisliiga: Karhubasket - Kataja

Miesten Korisliiga | Karhubasket - Kataja | 18.1.2023 | 18:30

Kohde sulkeutuu: 18.01.2023 18:30


Miesten Korisliigaan saadaan harvinainen hallitsevien mestarien kohtaaminen. Kauhajoen Karhubasket puolustaa liigatitteliään, ja Joensuun Kataja Basket onnistui saavuttamaan viikonloppuna Suomen cupin ykköstilan Helsingissä.

Cupin tapahtumista on syytä ottaa mukaan vain tiettyjä havaintoja. Etenkin Karhubasketin sinänsä selvä tappio Helsinki Seagullsille oli ottelu, josta joukkueiden välisiä tasoeroja ei totuudenmukaisina nähty.

Hakamaan, Innamaan ja Suokaksen minuutit kertovat jostakin


Kauhajokisten pelaajista eniten aikaa kentällä viettivät juuri he, jotka siellä ovat yleensä vähiten. Joona Hakamaan, Eero Innamaan & Teemu Suokaksen isot minuutit eivät välttämättä kerro siitä, että Karhubasket halusi ehdoin tahdoin hävitä ottelun. Selväksi kävi kuitenkin se, ettei pelaaminen paikasta cup-finaaliin ollut tässä tilanteessa ensimmäinen tai toinenkaan prioriteetti tärkeysjärjestyksessä.

Loppuottelun sijaan joukkue pääsi pitkähkön tauon jälkeen kotiin, kun takana oli kolme Korisliigan vierasottelua ja ennen kaikkea piipahdus Israelissa. Oivallinen voitto Hapoel Haifasta teki asetelmat FIBA Europe Cupin jatkolohkossa aina vaan mieluisemmiksi.Nyt otteluohjelma on hetkellisesti suorastaan kevyt. Molemmat tämän viikon liigaottelut pelataan kotikentällä, ja seuraava vieraspeli on "vasta" ensi viikon keskiviikkona. Toki se tapahtuu Slovakiassa Patrioti Levicen kotikentällä, joten aivan pelkkää kotimaanmatkailua ei vieläkään ole tarjolla.

Paljon hyvää Katajasta


Vaikka Suomen cupin Final Four ei tapahtumana klassikoksi noussutkaan, kertoi se paljon hyvää Katajasta. Finaali Seagullsia vastaan oli jo mielekäs tapahtuma, kun molemmat ryhmät halusivat aidosti voiton viedä.

Katajan jatkoaikavoitto oli joukkueelle varmasti merkittävä henkinen seikka. Se tapahtui ilman tärkeää takamiestä Lamonte Turneria, jolloin pelinteon olisi kuvitellut vääjäämättä puuroutuvan jossain vaiheessa.

Hetkellisesti niin kävikin, mutta pääsääntöisesti pelaaminen oli syöttötyöskentelyn osalta Tuomas Hirvonen -show. Ainakin se oli sitä ensimmäisellä puoliajalla, jolloin Hirvonen jakoi huimalla tavalla 13 koriin johtanutta syöttöä.Jatkossa tahti hidastui, kun Seagulls pystyi pakottamaan Hirvosen omiin korintekoyrityksiin. Niissä takamies ei ole omimmillaan. Toki kolmen pisteen heittojen onnistumisten saldo 1/13 sentään liioittelee tavanomaiseen tilanteeseen verrattuna.

Niin tai näin, 16 syöttöä koko joukkueen 25:stä on melkoinen lukema. +13 oli puolestaan joukkueensa selvästi paras tässä kategoriassa.

Kotiedut ovat näillä joukkueilla olleet varsin merkittävät. Karhubasket ei ole hävinnyt uudella IKH Areenallaan vielä kertaakaan Korisliigassa, kun taas Katajan saldo liigan vieraspeleistä näyttää viittä voittoa ja viittä tappiota.


Turner on todennäköisesti tulossa takaisin, mutta vastaavasti Rahlir Hollis-Jeffersonin pelaaminen on epätodennäköistä. Katajalla ei oikein olisi varaa tämän kaliiberin miesten puuttumiseen Kauhajoella. Kotiedun turvin tämä kääntyy hieman levänneelle Karhubasketille selvästi

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Karhubasketin voitto -9,5 pisteen tasoituksella @2.00

Osuma
BetVictor - Lue arvostelu

2.00

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.9

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä