Miesten Korisliiga, 3. loppuottelu: Karhubasket - Vilpas

Miesten Korisliiga, 3. loppuottelu | Karhubasket - Vilpas | 6.5.2022 | 18.30
Kohde sulkeutuu: 06.05.2022 18:30
Kun koripallo-ottelussa joukkueiden tasoero on merkittävä, voittaa altavastaaja esimerkiksi jalkapallosta poiketen hyvin harvoin. Mutta kun ryhmät ovat keskenään ainakin suhteellisen tasaisia, voivat voimasuhteet heilahdella rajustikin.

Tämä tuli todistettua Salon Vilppaan ja Kauhajoen Karhubasketin välisessä toisessa miesten Korisliigan loppuottelussa. Karhubasket dominoi ensimmäistä finaalia 22 pisteen kotivoitolla Kauhajoen liikuntahallilla, mutta tilanne muuttui täysin vain kaksi päivää myöhemmin Salohallissa. Vilppaan 27 pisteen kotivoitto oli odotuksiin nähden hyvinkin hämmentävä.

Maanantain toisinto eli Karhubasketin selvä kotivoitto on perjantainakin mahdollinen. Vilpas on kuitenkin kaikessa ailahtelevaisuudessaan ollut tällä kaudella niin erikoinen joukkue, että se voi käydä hakemassa jopa vierasvoitonkin kaiken natsatessa.Yhdistäviä asioita Korisliigan ensimmäisen ja toisen finaalin välillä ei siis juuri ollut. Karhubasket haki edelleen paljon hyökkäyslevypalloja, mutta sekin selittyi suurelta osin valtavalla ohiheittojen määrällä.

Keskiviikon vierasjoukkue onnistui kahden pisteen heitoissaan varsin heikolla 42 prosentin tarkkuudella, mutta vielä huomattavasti vaikeampaa oli bonuskaaren takaa. Kolmen pisteen heittoprosentti jäi 15:een, kun kaukaa osui vain viisi yritystä kolmestakymmenestä. Synkin saldo oli Severi Kaukiaisella, jonka kolmoset ovat kahdesta finaalista yhteensä nyt 0/14!Kun kauhajokisten kaukoheitot eivät onnistuneet kovinkaan hyvin avauspelissä voitosta huolimattakaan, on mielenkiintoista nähdä tämän tilanteen kehittyminen. Vilppaalla on hyvä mahdollisuus päästä ottelusarjaa hallitsevaksi joukkueeksi, jos vastaava "kivittäminen" jatkuu.

Huikea potentiaali tuli nyt esiin


Vilpas pelasi avausottelun sukelluksen jälkeen vaihteeksi erinomaisesti. Takamies Marcus LoVettilla on huikea potentiaali, jota hän pystyy tai haluaa hyödyntää vain ajoittain. 21 minuutissa tehdyt 21 pistettä kertovat paljon, kuten ovat kertoneet joissain muissa otteluissa nähdyt todella heikot puolustussuorituksetkin.

Myös Brian Fobbsilla oli vaihteeksi mainio ilta. 14 pistettä, kahdeksan levypalloa, neljä koriin johtanutta syöttöä ja vain yksi menetys muodostivat mainion kokonaisuuden.Jeremiah Wood vei selkävoiton puolustajistaan, kuten Lee Skinneristä. Jos Karhubasket onnistui avauspelissä tietyiltä osin Woodin puolustamisessa, ei siitä Salohallissa näkynyt enää merkkiäkään.

Karhubasketin yleisesti mainio ulkomaalaisnelikko sai keskiviikkona kasaan 32, Vilppaan vaihtelevammin kauden mittaan pelannut jenkkikvartetti yhteensä 63 pistettä.

Lisää onnistumisia kotimaisilta kaivataan


Kun Vilpas yltyi pelin ratkettua vielä villiin kaukoheittopeliin (kolmosprosentti 47), alkavat syyt tulokseen olla luetellut. Todetaan vielä se, että tällä kertaa salolaiset tekivät vastustajaansa vähemmän pallonmenetyksiä, kun Kauhajoella luvut olivat heidän kannaltaan siinä sarakkeessa vielä hyvin rumat.

Vilpas kaipaa edelleen lisää onnistumisia hyökkäyspäässä suomalaisilta runkopelaajiltaan Roope Ahoselta, Perttu Blomgrenilta & Juho Nenoselta. Toisaalta Nenonen puolusti mainiosti Rene Rougeauta, yhtä liigan parhaista pelaajista. Rougeau joutui varhaisessa vaiheessa vakaviin virhevaikeuksiin.


Kaikki on perjantaina mahdollista. Aina Karhubasketin murskavoitosta Vilppaan vierasvoittoon.

Betiveltä 100€ bonus helpolla kierrätyksellä!


Oletko jo tutustunut Betive vedonlyöntisivustoon? Booker tarjoaa erittäin kilpailukykyiset kertoimet ja mainion ensitalletuksen tuplauksen 100€ asti, jossa on vain 4x kierrätys. Lue Betive arvostelu tai siirry suoraan lunastamaan huippubonus!
Betive: lunasta 100% / 100€ ensitalletusbonus ››

Pelivalintamme:

Vilppaan otteluvoitto @3.8

Huti
iBet - Lue arvostelu

3.8

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

3.8

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

3.75

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

3.75

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

3.7

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä