Miesten Korisliiga, 5. finaali: Karhubasket - Vilpas

Miesten Korisliiga, 5. finaali | Karhubasket - Vilpas | 6.5.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 11.05.2022 18:30
Kauhajoen Karhubasketin ja Salon Vilppaan välinen miesten Korisliigan finaalisarja jatkui maanantaina juuri niin erikoisella kaavalla kuin millä aiemmatkin pelit olivat edenneet. Vuoristorata vei molempia joukkueita vuoroillaan ylä- ja ala-asentoihin.

Lopulta tekijämies nimeltä Cameron Jones ratkaisi voiton Karhubasketille. Näin joukkueella on 3-1-johtotilanteessa kolme "mestaruusottelua", joista kaksi kotisalissa.

Tähän viidenteenkin peliin lähdetään samalla tavalla kuin jo ainakin kahteen aiempaan. Mahdollisuudet vaihtelevat taas Karhubasketin rökälevoitosta Vilppaan niukkaan voittoon.Karhubasket johti Korisliigan neljättä loppuottelua ensimmäisellä puoliajalla jo 24 pisteen erolla. Siinä vaiheessa näytti lähes varmalta, ettei Vilpas siitä enää nouse.

Niin vain salolaiset tulivat ensimmäisen puoliajan lopulla kuin varkain ensin kahdeksan pisteen päähän puoliajan päätteeksi. Lopulta Vilpas kävi päätösneljänneksellä jopa johdossa, kunnes pääosan vei Cameron Jones.Takamies teki viimeisen neljän minuutin aikana kaikki joukkueensa pisteet, joita kertyi tässä tapauksessa 13. Ratkaisuheitto meni koriin 1,3 sekuntia ennen loppusummeria. Vilppaalle jäi tuon ajan verran tasoituskorin tekemiseen, mutta Juho Nenosen vaikea yritys ei ollut lähellä onnistumista.

Ahonen nousi vaihteeksi valokeilaan


Vilppaan nousu perustui siihen, että koko kauden enemmän tai vähemmän hukassa ollut Roope Ahonen ylsi ratkaisurooliin. Toinen takamies Marcus LoVett pelasi ensimmäisellä puoliajalla hieman alle kymmenen minuuttia saldolla -10, eikä häntä nähty toisella 20-minuuttisella kentällä enää lainkaan.

Tässä kiteytyykin Vilppaan koko kauden kuva. Välillä esimerkiksi LoVett on vertynyt huippuonnistumisiin, kuten tapahtui toisessa finaalissa. Merkittävän osan aikaa hän on kuitenkin ollut heikko puolustuspelaaja. Kun kausi on ollut vaikea myös Ahoselle ja ailahteleva kolmannelle takamiehelle Perttu Blomgrenille, on salolaisten peli heilahdellut äärilaidalta toiselle jopa ottelujen sisällä.

LoVettin aaltoliike on johtanut siihen, että päävalmentaja Sami Toiviainen on merkinnyt hänen pelaamisensa todennäköisyydeksi keskiviikkona 75 prosenttia. On siis mahdollista, että niin sanottu varajenkki William Loyd nähdään Kauhajoella tositoimissa.

Karhubasket on puolestaan ollut suorastaan konemainen suorittaja aina finaaleihin asti. Vielä ensimmäisessä loppuottelussa se teki Vilppaasta hakkelusta, mutta sen jälkeen onnikin on ollut kauhajokisten puolella.

Vilpas on tehnyt neljässä ottelussa yhteensä yhden pisteen enemmän, mutta Karhubasketille todennäköisesti ratkaisevan tärkeää on 3-1-johto ottelusarjassa.Vaikka onnellakin on ollut osuutta asiaan, perustui maanantain voitto lopulta huippuyksilöihin. Rene Rougeau onnistui alussa ja Jones siis loistokkaasti lopussa. Vilppaan Euroopan kenttien tulokaspelaaja Brian Fobbs oli aiemmin onnistunut finaaleissa hyvin Jonesin puolustamisessa, mutta aivan liigan tähtikategoriaan kuuluva, kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava mies nousi esiin silloin, kun sitä eniten tarvittiin.

Käytännössä varma, mutta vain käytännössä


Pelillisistä osa-alueista levypallopelaaminen kulki maanantaina jälleen Vilppaan tahdissa siinä missä se läpi kauden oli edennyt Karhubasketin vahvuuksilla. Vastaavasti Karhubasket onnistui finaaleissa nyt ensimmäistä kertaa hyvin kolmen pisteen heitoissa.


Edellisessä Kauhajoen ottelussa nähtiin ne ääripäät, mihin keskiviikkonakin saatetaan päätyä. Karhubasketin voitto oli käytännössä varma muutama minuutti ennen loppua. Mutta vain käytännössä, ei teoriassa. Vilpas pääsi yrittämään vielä voittokoria.

Kerroinasetelmat ovat sellaiset, ettei Karhubasketin ison eron voittoa ole järkevää lähteä hakemaan. Tartutaan siihen epätodennäköisempään mutta kuitenkin vähintään kerran neljästä osuvaan Vilppaan "ryöstöön".

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Vilppaan otteluvoitto @4.5

Huti
Betfair - Lue arvostelu

4.5

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

4.25

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä