Miesten Korisliiga: Kobrat - Kataja

Miesten Korisliiga | Kobrat - Kataja | 6.12.2022 | 15:00

Kohde sulkeutuu: 06.12.2022 15:00


Lapuan Kobrat on kahdessa edellisessä Korisliigan ottelussaan ollut syksyä lähempänä sitä tasoa, jota ennen kautta veikkailtiin. Huikealla yhdeksän voiton ja kahden tappion saldolla sesongin aloittanut ryhmä hävisi ensin niin sanotusti pystyyn Kauhajoella. Viime keskiviikkona tuli ensimmäinen kotitappio, kun Tampereen Pyrintö haki sarjapisteet.

Mikä on Jacksonin tilanne?


Sekä voittokululle että viime aikojen häviöille on ollut yhteinen nimittäjä: KJ Jackson. Takamies teki kymmenessä ensimmäisessä ottelussa aina vähintään 11 ja yhtä peliä lukuun ottamatta vähintään 14 pistettä.Kolmessa viimeisimmässä ottelussa pistesaldot ovat olleet 8, 8 ja viimeisimpänä Pyrintöä vastaan nolla. Kuudesta heittoyrityksestä (viisi kakkosta, yksi kolmonen) ei siis onnistunut yksikään.

Tappioissa myös koriin johtaneiden syöttöjen määrät laskivat, ja tilalle tuli suuri määrä menetyksiä. Trendi on siis ollut jyrkästi laskusuuntainen.

Jacksonilla on pientä vaivaa, ja hänen pelaamisensa todennäköisyys oli maanantain perusteella 75 prosenttia. Menneissä otteluissa on nähty sekä hyvässä että pahassa, kuinka massiivinen merkitys takamiehellä on koko joukkueen pelaamiseen hyökkäyspäässä.

Toki Kobrilla on myös ehdottomasti laadukas kotimainen takamies eli Antto Nikkarinen. Hän on pelannut toistaiseksi poikkeuksellisen vähän, mutta minuutit saattavat hyvinkin nousta tilapäisesti, jos Jacksonin ongelmat jatkuvat.

Yksittäistä BC Nokia -ottelua lukuun ottamatta Kobrien hyökkäyspelaaminen alkoi mennä marraskuun aikana huonompaan suuntaan, vaikka voittoja pitkään tulikin. Kun itsenäisyyspäivänä vastaan tulee Karhubasketin jälkeen liigan tähän asti toiseksi parhaana puolustusjoukkueena pidettävä Kataja, ei korinteko liene lapualaisille helppoa kotisalissakaan.

Kataja on nousussa


Katajan kokonaistilanne on lähtenyt paranemaan sen jälkeen, kun Lamonte Turner liittyi joukkueeseen. Turner on tuonut kaivatun lisäelementin joukkueen hyökkäämiseen, mikä on vapauttanut Tuomas Hirvosta hieman pelintekovastuusta. Muutos aiempaan on ollut selvä, kun Turner on tullut alun perinkin "divarijenkiksi" kaavaillun Camron Reecen tilalle.Kun sentteri Galin Smith näyttäisi kuuluvan pelipaikallaan ehdottomasti sarjan parhaimmistoon, on kokonaispaketti juuri nyt hyvissä kantimissa. Kataja on kotimaisten pelaajien vähillä tehoillakin onnistunut olemaan voittava joukkue, kun myös Rahlir Hollis-Jeffersonin & Amanze Egekezen pelisuoritusten perään voi toistaiseksi merkitä varsin suurikokoisenkin plussan.


KJ Jacksonin vaiva ja jopa mahdollinen poissaolo olisi niin iso asia koko ottelun kannalta, että pisteodottama ei ole missään nimessä korkea. Kobrat on ollut kotikentällä vähäkorinen joukkue, samoin Kataja vieraissa.

Kalasta uutuussivusto Posidolta iso talletusbonus!


Siirry Posidon laineille! Uutuussivusto tarjoaa isot bonukset, muun muassa ensitalletuksen tuplaus aina 200€ asti!
Posido: Tuplaa ensitalletuksesi 200€ asti!

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 160,5 pistettä @1.9

Osuma
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä