Miesten Korisliiga: Lahti Basketball - Seagulls

Miesten Korisliiga | Lahti Basketball - Seagulls | 23.11.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 23.11.2022 18:30


Lahti Basketballista tuli Korisliigan kauden ensimmäinen päävalmentajaa vaihtanut joukkue. Pieti Poikola koki itsensä neuvottomaksi kehittämään joukkueen peliä, ja niinpä runsaat kaksi kautta Lahdessa valmentanut Poikola sai sunnuntaina lähtöpassit.

Niinpä ohjeita antaa keskiviikon kotiottelussa Helsinki Seagullsia vastaan apuvalmentajana jo pidempään työskennellyt Tom Cooman. Apuna hänellä on lahtelaisen koripalloilun hyvin tunteva entinen liigan huippupuolustaja Vesa Mäkäläinen.

Lahtelaisjoukkueen romahdus oli ennen maaottelutaukoa ja sen jälkeen melkoinen. Takana on nyt viisi peräkkäistä tappiota, ja niistä neljä on tullut synkillä peliesityksillä. Toki vastassa ovat olleet Vilpas sekä peräti kahdesti Karhubasket, mutta silti peliesitysten heikkoutta ei pelkillä vastustajilla selitetä.

Romahduksia heti kättelyjen jälkeen


LaBa on romahtanut etenkin ottelujen aluissa. Tilannetta ei auttanut sekään, vaikka joukkue pääsi harjoittelemaan maaottelutauolla pitkästä aikaa niin sanotusti täydellä pakalla eli ilman loukkaantumisia tai muita vaikeuksia.Takamies Devon Thomas palasi viime viikolla pelaavaan kokoonpanoon, mutta siitä huolimatta Lahti jäi heti ensiminuuteista alkaen täysin Karhubasketin ja Vilppaan kyydistä.

Erityisen suuria ongelmia on tuottanut puolustuspelaaminen. Pyrintö takoi ennen maaottelutaukoa 107, Vilpas lauantaina 110 pistettä. Myös Karhubasket olisi varsinkin viime viikon kotiottelussaan voinut tehtailla vielä huomattavasti suuremmatkin lukemat, mutta kauhajokisilla ei ollut siihen Eurocup-kiireiden keskellä mitään tarvetta.

Lahti Basketball onkin jämähtänyt tietyillä mittareilla jopa liigan huonoimmaksi joukkueeksi. Sen koriero on kaikista eniten pakkasen puolella, vastustajat ovat tehneet eniten pisteitä sitä vastaan, eikä tehtyjä pisteitäkään ole keskiarvollisesti kuin kymmenenneksi eniten eli kolmanneksi vähiten.

Seagullsin ongelmat ovat loitontuneet


Helsinki Seagullsin alkukaudella vaivanneet ongelmat ovat puolestaan tuntuneet kadonneen kuin tuhka tuuleen. Joukkue marssii neljän ottelun voittoputkessa, ja perjantain kotipeli KTP:tä vastaan oli vähintäänkin hämmentävä. Merilokit liitelivät ensimmäisellä puoliajalla karkuun 73 tehdyn pisteen edestä. Moista pistesumaa nähdään pääsarjatasolla hyvin harvoin.Keskinäisestä tasaisuudesta on vähitellen tullut hyve. Viiden pelaajan pistekeskiarvo on yli kymmenen, eikä lukema ole kuudennella ja seitsemännellä pelaajallakaan paljoa alle sen.


Kun Lahden puolustus on vuotanut viime aikoina seulan lailla ja valmentajamuutoksen jälkeen hyökkäyksessäkin pyrittäneen aktiivisuuteen, on siinä edellytykset runsaskoriseen iltaan.

Kalasta uutuussivusto Posidolta iso talletusbonus!


Siirry Posidon laineille! Uutuussivusto tarjoaa isot bonukset, muun muassa ensitalletuksen tuplaus aina 200€ asti!
Posido: Tuplaa ensitalletuksesi 200€ asti!

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä yli 168,5 pistettä @1.91

STS Bet - Lue arvostelu

1.91

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.9

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.89

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.85

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä