Miesten Korisliiga, pronssiottelu: Seagulls - Kataja

Miesten Korisliiga, pronssiottelu | Seagulls - Kataja | 29.4.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 29.04.2022 18:30
Jos pronssiottelun asetelmat ylipäänsä voivat olla mielenkiintoiset, pätee tämä luonnehdinta tässä tapauksessa miesten Korisliigan versioon Helsinki Seagullsin ja Joensuun Kataja Basketin välillä.

Seagullsin äärikokeneet maajoukkuemiehet Shawn Huff & Petteri Koponen jättävät tässä pelissä hyvästit kotimaisille pääsarjakentille ja ylipäänsä seurajoukkueotteluille tällä tasolla.

Helsinkiläisten motivaatio himmeimmistä mitaleista pelaamiseen on jossain määrin kyseenalainen. Sen sijaan Katajaa pronssit varmasti kiinnostavat vaikean kauden jälkeen.

Kataja on ollut kapteeninsa lähdön jälkeen todella, todella vähäkorinen joukkue. Ei ole syitä olettaa, etteikö sama trendi jatkuisi vielä tässä kauden viimeisessäkin ottelussa.Seagullsin piti taistella pelaajamateriaalinsa puolesta Korisliigan mestaruudesta. Monesta syystä joukkueella ei ollut kuitenkaan juuri minkäänlaisia edellytyksiä edes haastaa kunnolla Kauhajoen Karhubasketia välierissä.

Välieräsarjassa neljä ottelua viidestä kulki lähes täysin kauhajokisten tahdissa. Niinpä otteluvoittotulos 4-1 jopa mairittelee helsinkiläistä lokkiparvea.

Seagulls pursuaa äärikokeneita pelaajia, joista useampi haki tällä kaudella uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Haku jatkuu ensi kaudella, jos peliura jatkuu.

Täysillä kokoonpanoilla?


Ulkomaalaispelaajien hankinnat menivät kauden mittaan pitkälti vihkoon, ja osa odotettua selvästi heikommista tuloksista selittyy sillä. Kun viimeisestä välierästä olivat vielä sivussa Koponen, Joe Lawson & Lassi Nikkarinen, meni tehtävä mahdottomaksi.Nyt jalkavaivoista kärsivä Koponen on ainakin merkitty kokoonpanoon samoin kuin flunssaa sunnuntaina potenut Nikkarinen. Seagulls päässee kauden päätöksen täydellä ryhmällä, kun Lawsoninkin pelaaminen on todennäköistä.

Kataja oli yhtä lailla mahdottoman tehtävän edessä omassa välierässään Salon Vilpasta vastaan. Samalla tavoin kuin Seagulls pystyi voittamaan yhden välierän, teki Kataja saman tempun neljännessä pelissä uudella Motonet Areenalla.

Kliseiset asetelmat


Kaikki muut ottelut kulkivat enemmän tai vähemmän Vilppaan tahdissa. Varsinkin ensimmäinen ja viimeinen eli viides olivat salolaisilta yhtä maalia tai yhtä koria, ja selkeä ero tuli myös toisessa kohtaamisessa.

Jamar Wilsonin lähdettyä Katajasta tuli materiaaliltaan hyvin keskinkertainen korisliigajoukkue. Takamies Tomi Lommi totesikin välierien jälkeen, ettei moni viimeistään Wilsonin poistumisen jälkeen uskonut ryhmään millään tasolla.Tämän vuoksi motivaatio pronssimitaleihin on varmasti suuri. Perjantaina joukkueella on vain voitettavaa, Seagullsilla kliseisesti todettuna pitkälti hävittävää.

Myös Katajan kokoonpano on todennäköisesti täysi. Ainoa pieni epävarmuus liittyy takamies Niko Mattilan pelikuntoon. Mattila pystyi pelaamaan välierissä vaihtelevia määriä.


Kataja pystyi pitämään liigan tehokkaimpiin lukeutuneet hyökkäysjoukkueet Kouvot ja Vilppaan enimmäkseen varsin pienissä pistelukemissa. Moni asia viittaa siihen, ettei korijuhlia nähdä Kisahallissakaan, jossa Seagulls on viime vuosina pelannut enimmäkseen vähäkorisemmin kuin vieraskentillä.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 157,5 pistettä @1.95

Osuma
BetVictor - Lue arvostelu

1.95

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.85

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.82

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä