Miesten Korisliiga: Seagulls - KTP

Miesten Korisliiga | Seagulls - KTP | 18.11.2022 | 18:30

Kohde sulkeutuu: 18.11.2022 18:30


Helsinki Seagulls ja KTP-Basket päätyivät erilaisen alkusyksyn jälkeen keskenään samaan ottelujen voitto-tappiosuhteeseen Korisliigassa ennen maaottelutaukoa. Molemmat jatkavat kautta viiden voiton ja neljän häviön lukemista.

Seagulls vei voiton kahdesta taukoa edeltäneestä ottelusta, kun taas KTP taipui kahteen tappioon. Näistä ei kuitenkaan kannata vetää määräänsä enempää johtopäätöksiä. Seagulls pääsi pelaamaan loukkaantumisten ja väsymyksen riepottelemaa Kouvoja vastaan, kun taas KTP joutui kohtaamaan Vilppaan vain pari päivää raskaan Lapuan reissun jälkeen.

Alin poissaolo on näkynyt


Toki KTP:n sulaminen Vilpasta vastaan oli varsin raskas, kun lähes varmalta voitolta näyttänyt 16 pisteen johtoasema päätösneljänneksellä kääntyi vielä vastustajalle. Siitä huolimatta kotkalaisjoukkue ehti osoittaa lokakuun aikana potentiaaliaan. Ulkomaalaispelaajien hankinnat näyttäisivät osuneen enimmäkseen kohdalleen.

Sentteri Mubashar Alin puuttuminen on näkynyt otteissa, kun Juho-Matti Henttonen ei ole yltänyt parhaimmilleen eikä hänen roolinsa pitäisikään olla ainakaan menestyvän korisliigajoukkueen ykkössentteri. Vastaavasti jenkkinelikosta kukaan ei ole varsinaisesti korinaluspelaaja, vaikka esimerkiksi Jordan Giles pärjää monipuolisuudellaan tarvittaessa useassakin erilaisessa roolissa.

KTP on tehnyt enimmäkseen kovaa jälkeä hyökkäyspäässä mielenkiintoisella reseptillä. Sekä koriin johtaneita syöttöjä että pallonmenetyksiä on varsin vähän. Menetyslukema on alle kymmenen, mitä voi pitää erinomaisena suorituksena. Se on jopa selvästi vähiten koko liigassa.Toisaalta syöttöjä on merkitty kolmanneksi vähiten. Se taas on hämmentävä määrä, kun kyseessä on toiseksi eniten pisteitä tehnyt joukkue. Osaselitys on etenkin Brandon Tabbin kolmen pisteen heitot, jotka lähtevät melko usein luovista tilanteista ilman syöttöä.

Ei vielä vakuuttavaa


Seagulls on siis puolestaan onnistunut luovimaan itsensä niukasti voitolliseksi joukkueeksi, vaikka sitä ei yleisestä keskustelusta olisi huomannutkaan. Päävalmentaja Jussi Laakso ylläpiti itsekin tätä narratiivia esillä kritisoimalla peliesityksiä oikeutetustikin.Toistaiseksi joukkue ei ole vakuuttanut. Se on saanut pelata Rene Rougeaun loukkaantumista lukuun ottamatta käytännössä täysin terveenä, vaikkakin sentteri Zena Edosomwan joutuikin yhden ottelun pelikieltoon. Rougeaun poissaolo jatkuu edelleen, ja korvaajana jatkaa Zane Waterman.

Jää nähtäväksi, lähteekö Seagulls vielä pelaajakaupoille kauden aikana. Mietinnät kohdistuvat ensisijaisesti ja oikeastaan pelkästään Robert Halliin. Pitää muistaa, että hän on ollut aiemmin divisioonapelaaja ennen kuin liittyi Kouvojen liigamiehistöön lähinnä hätäapuna viime kauden aikana.

KTP:llä on ollut tauon aikana sairastelua, mutta Alin lisäksi yhtään todennäköistä poissaolijaa ei löydy.


Seagulls ei toistaiseksi ole osoittanut sellaisia merkkejä, että se veisi suuren eron voittoa näinkin hyvää joukkuetta vastaan.


Pelivalintamme:

KTP:n voitto +9,5 pisteen tasoituksella @1.85

Huti
iBet - Lue arvostelu

1.85

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.85

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.8

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä