Miesten Korisliiga, 4. loppuottelu: Vilpas - Karhubasket

Miesten Korisliiga, 4. loppuottelu | Vilpas - Karhubasket | 9.5.2022 | 18:30
Kohde sulkeutuu: 09.05.2022 18:30
Miesten Korisliigan kolmannen loppuottelun melkoisten vaiheiden jälkeen Salon Vilpas on jälleen ison tehtävän edessä. Tätä finaalia sillä ei olisi oikein millään varaa hävitä, sillä sen jälkeen Vilppaan pitäisi voittaa kahdesti Kauhajoella.

Kauhajoen Karhubasket oli kolmannessa pelissä 37 minuuttia parempi joukkue ja piti Vilppaan pienissä pisteluvuissa. Todella erikoisten käänteiden jälkeen salolaiset pääsivät silti yrittämään vielä jopa voittoheittoa.

Finaaleissa on tehty yhteensä 464 pistettä eli ottelua kohti keskimäärin 158. Kun sekä Vilppaan kotipeleissä että Karhubasketin vieraspeleissä pistemäärät ovat olleet kauden mittaan toisia skenaarioita pienemmät ja Karhubasketilla oli edellisessä Salon pelissä suuria vaikeuksia hyökkäämisen kanssa, on 158,5 aivan riittävä raja alitettavaksi.Vilpas voitti Korisliigan kolmannen finaalin loppuhetket pistein 14-1, ja mahdoton muuttui mahdolliseksi. Brian Fobbs sai vielä melko hyvän heittopaikan, jolla ottelun lopputulos 82-81 olisi muuttunut salolaisväritteiseksi.

Kaikkiaan Vilpas on heittänyt loppuotteluissa jopa selvästi vastustajaansa tarkemmin mutta silti siis hävinnyt kaksi kamppailua kolmesta. Etenkin kolmen pisteen heittojen prosenteissa on suuret erot.

Tulokset selittyvät merkittäviltä osin hyökkäyslevypalloilla, joita Karhubasket on kahminut peräti 20 enemmän kuin vastustajansa.

LoVett on pohjustanut sekä voittoa että tappioita


Toisaalta Vilpas voitti perjantaina Kauhajoella levypallotilaston peräti kahdeksalla yksiköllä ja vei suhteellisesti jopa merkittävässä määrin enemmän hyökkäyslevypalloja.Erottava tekijä on ollut myös menetystilasto. Vilppaalla on 15 menetystä enemmän, joskin tämä tilasto on tasoittunut joukkueen kannalta jopa karmaisevan avausottelun jälkeen.

Yksittäisistä pelaajista suurinta tason heilahtelua on ollut Vilppaan Marcus LoVett Juniorilla. Hän pohjusti pitkälti sitä että salolaiset voittivat toisen ottelun. Takamiehen merkitys on ollut ryhmänsä kannalta valitettavan iso myös kahdessa tappiossa.

Karhubasket on saanut pidettyä molemmissa kotiotteluissaan Vilpas-sentteri Jeremiah Woodin pienissä koriin johtaneiden syöttöjen määrissä. Toisaalta Wood on punnertanut pelistä toiseen isoja pistemääriä korin alta.Karhubasket sai kolmannessa pelissä ratkaisevan tärkeitä apuja pisteiden tekoon takamiehiltään Eero Innamaalta & Severi Kaukiaiselta. Jälkimmäinen sai vihdoin poikki ohiheitettyjen kolmosten pitkän putkensa ja jakoi myös lähes puolet kaikista joukkueensa koriin johtaneista syötöistä. Innamaa ja Joona Hakamaa olivat puolestaan melkoisen yllättäen koko ottelun parhaat plusmiinuspelaajat lukemilla +16 ja +15.

Vilpas kaipaa puolestaan edelleen onnistumisia etenkin Roope Ahoselta. Entinen maajoukkuetakamies ei ole päässyt kunnon lentoon koko kauden aikana, ja esimerkiksi perjantaina hän jäi pisteissä nollille.

Vilppaan osakkeet ovat tietyillä tavoin nousseet


Joka tapauksessa Vilppaan osakkeet ovat tietyllä tavoin nousseet finaalisarjan aikana. Se on tehnyt kaikkiaan hieman enemmän pisteitä kuin Karhubasket.

Voittokertoimet onkin viety lähelle toisiaan niin, että vedonlyöntiyhtiöt pitävät tätä neljättä ottelua käytännössä tasabuukkina. Tämä tulkinta on mielestäni oikeutettu.


On vaikeaa uskoa, että Karhubasketin kauden mittaan enemmän tai vähemmän takerrellut kaukoheittopeli lähtisi kulkemaan erityisen hyvin vieraskentällä. Jo pelkästään se on hyvä lähtökohta matalahkojen pistelukujen metsästykseen. Samoin kuin se, ettei Vilppaan hyökkääminen ole yksittäisiä lyhyitä hetkiä lukuun ottamatta ollut missään nimessä helppoa missään vaiheessa loppuotteluita.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 158,5 pistettä @1.85

Huti
William Hill - Lue arvostelu

1.85

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.85

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä