WRC: Kreikan MM-ralli - Adrien Fourmauxin sijoitus

WRC: Kreikan MM-ralli - Adrien Fourmauxin sijoitus
WRC | Kreikan MM-ralli - Adrien Fourmauxin sijoitus | 10:18 | 10.9.2021
Kohde sulkeutuu: 10.09.2021 10:18
Rallin MM-sarja jatkuu kauden yhdeksännellä osakilpailulla Kreikassa, kun vuorossa on paluun tekevä Akropolis-ralli. Ralli on yleensä ajettu kesähelteillä, mutta nyt WRC-tykit hyökkäävät syyssateiden riepottelemille erikoiskokeille.

Ralli tarjoaa 15 erikoiskoetta, joille yhteismittaa syntyy 292 ek-kilometriä. Voittajaa on rallista suhteellisen hankala ennakoida, ja yllätyksiltä tuskin vältytään. Rallissa varmasti tullaan näkemään paljon keskeytyksiä, mutta keitä ovat he kuljettajat joille se napsahtaa?Hankalat olosuhteet aiheuttavat keskeytyksiä


Kreikan Akropolis-ralli on tunnettu haastavista olosuhteistaan. Kesällä on kuumaa ja kuivaa, mutta nyt syksyllä vuorostaan sateista. Yksi asia ei kuitenkaan poistu - rajut, kivikkoiset erikoiskokeet, jotka pistävät kuljettajien taidot sekä kärsivällisyyden koitokselle.

Ongelmilta tuskin vältytään viikonloppuna. Pirellin tälle kaudelle lanseeraama rengasseos ei ole ollut monenkaan kuljettajan mieleen. Se on kerännyt paljon kritiikkiä muun muassa kestävyytensä suhteen. On suhteellisen todennäköistä että viikonloppuna tullaan näkemään yksi jos toinenkin rengasrikko. Pahimmassa tapauksessa terävät kivet voivat hajottaa autosta ripustuksen, jousituksen tai useammankin renkaan joka vääjäämättä tulee tarkoittamaan sitä että kuljettaja joutuu keskeyttämään kilpailun.

Haastavat mutaiset olosuhteet tarkoittavat myös radikaalia pidon vaihtelua, sen ennakoimisen hankaluutta ja arvaamattomuutta. Täten riski ulosajolle on myös tässä rallissa erittäin korkea.

Rallia on kuitenkin mahdollista jatkaa seuraavana päivänä SR-säännön (Super Ralli) turvin, joka mahdollistaa pisteistä kilpailemisen myös päätöspäivinä. Tätä optiota hyödynnetäänkin monesti, sillä kuljettajat haluavat maksimoida kokemuksen ja samalla vaikka testata autoa. Ainut asia mikä estää kilpailun jatkamisen SR-säännön turvin on, mikäli auto menee korjauskelvottomaan kuntoon, esimerkiksi jos turvakaaret vääntyvät. Muuten se on tosin kuljettajan sekä tallin oma valinta, mutta tehdastallit hyödyntävät tätä sääntöä useimmiten.


Autokunnat olivat vaikeuksissa jo nuotituksessa.

Adrien Fourmaux palaa Fordin rattiin


Ranskalainen Adrien Fourmaux ajaa loppukauden M-Sportin tallissa. Teemu Suninen purki sopimuksensa M-Sportin kanssa, kun jatko vaikutti epävarmalta. Fourmaux on tällä kaudella ajanut yllättävänkin hyviä sijoituksia Fordilla, mutta nuoren kuljettajan kokemus on vielä suhteellisen pientä verrattuna muihin kilpakumppaneihin.

Asfaltilla paremmin viihtyvä Fourmaux ajoikin Kroatian MM-rallissa hienosti viidenneksi, ja vauhdiltaan pystyi kestopäällysteellä kilpailemaan muun muassa Takamoto Katsutaa vastaan. Belgian Ypres-rallissa kuitenkin pelit lipsahtivat rajusta vauhdista lepikkoon, ja Fiestasta maksettiin sen jälkeen kilohintaa.

Akropolis-ralli tulee olemaan Fourmauxille oppimisen käyrää, joten keskeytys piilee ihan nurkan takana. Tallipäällikkö Richard Millener totesi yhdessä Malcolm Wilsonin kanssa Belgian rallin yhteydessä, että oli vain ajan kysymys koska Fourmauxille sattuu isompi ulosajo.

Lisäksi M-Sport Ford on ollut tällä kaudella rallin MM-sarjassa epäluotettava auto, ja autoissa on ilmennyt yhtä sun toista vikaa jotka ovat aiheuttaneet keskeytyksiä tallille. Näitä ovat muun muassa olleet vesipumput, jotka eivät ole kestäneet rajua hyppimistä ja röykytystä.

Coolbet tarjoaa Fourmauxille kohdetta, jossa veikataan että hän joutuu keskeyttämään rallin jonkun päivän osalta, mutta jatkaa rallia seuraavana päivänä SR-säännön turvin. Tästä kohteesta tarjoillaan Fourmauxille maistuvaa 4,55 kerrointa, joka kattaa riskin. Fourmauxin kokemattomuus ja M-Sport Fordin epäluotettavuus saattavat hyvinkin poikia keskeytyksen tässä rallissa.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Adrien Fourmaux käyttää rallissa SR sääntöä: Kyllä @4.55

Coolbet - Lue arvostelu

4.55

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Miro